Sunday, October 12, 2008

jenis-jenis kubur

huhu...tapi agak terkejut gak la tiba-tiba jer nak post pasal kubur kan.(so viewer below 18 years old and have heart attack,please skip diz post).
firstly,agak terkejut gak la sebab sekarang ni kat dunia ni dah ada macam-macam kaedah pengiklanan sampaikan kat kubur sendiri pown bole promote.cam nak promote la kat orang-orang yang bakal mati ni untuk memilih rekaan dan corak yang memikat hati anda untuk kubur anda di masa hadapan.hehe..jadi,di bawah ini adalah top 5 pilihan kubur yang menarik pilihan saya.
jenis 1
agak santai sket la sebab menggunakan batu di air terjun untuk menimbulkan mood santai tersebut.juga save cost kerana hanya perlu mencari batu-batu di air terjun di mana-mana di malaysia ini.sesuai untuk jungle trecker dan juga mereka yang suker mandi manda di sungai.

jenis 2
citarasa berkelas tinggi kerana menggunakan tiles yang berkualiti tinggi dan menggunakan batu-batu putih kecil sebagai hiasan dalaman.agak berkos tinggi tetapi menarik di pandangan mata orang lain.sesuai untuk orang yang mewasiatkan banyak harta kepada warisnya kerana waris gak yang akan wat hiasan ni nanti.kalo da xde wasiatkan paper memang mimpi jerla nak hiasan jenis ni.
jenis 3
hiasan klasik dan jimat ini sangat sesuai untuk semua golongan dan peringkat usia.jimat,menarik dan klasik.hanya menggunakan batu bata yang boleh dibeli di tapak-tapak pembinaan.(kalau da xde duit sangat,suruh jer buruh indon rembatkan).sesuai untuk mereka yang meninggal kerana dihempap batu bata di construction base untuk meletakkan nilai sentimental bagi mereka yang ada.

jenis 4
juga rekaan yang menggunakan kos yang agak tinggi untuk menghias terutama di bahagian kerusi tempat duduk pelawat(tu la tempat yang paling diutamakan pown...).juga boleh dilengkapkan dengan menambah kanopi dan juga meja makan serta dam aji.sesuai untuk mereka yang suka bawak rombongan menziarahi kubur beramai-ramai sampai parking merata-rata dan memblok kereta orang lain yang nak kuar(hampeh tol).

jenis 5
rekaan yang paling menarik sekali di antara kesemua rekaan di atas kerana mengutamakan nilai-nilai aspek kuno(dah bukan klasik lagi nih) kerana menggunakan tiles zaman bila tah ni.sesuai untuk warga emas yang dilahirkan di zaman pendudukan parameswara ke atas.