Saturday, November 15, 2008

Perjalanan di hujung raya

(sori cerita ni lambat published atas sebab-sebab laptop rosak in da provious psot)

well, di hujung-hujung raya aidilfitri yang lepas. sempat jugak aku balik kampung tengok atukku yang kemalangan tempoh hari. beliau kelihatan semakin pulih kini.
dalam perjalanan, singgah kejap kat umah baru di Kuala Kubu Bahru. tibe-tiber dapat mesej ade kenduri kat umah jiran kat sane. so singgah la kejap kenduri tuh.(ade kek sedap giler cam kek secret recipe tapi kek tu kater tuan umah adalah buatan sendiri.hurm...)
umah yang ade kenduri

next stop, umah atok ku di changkat sulaiman,sungkai,perak. dapat la ziarah kejap orang tua tuh.sehat da sket beliau daripada lepas raya arituh.

kampung atuk dan persekitarannya
lepas beberapa jam kemudian, bertolak la pulang.sampai je kat ujung jalan kampung, tetiba dapat mesej daripada makcik yang dok ipoh. ruper-rupernyer adikku da mesej beliau sbb nk lepak saner.haha...so tros jalan gi ipoh la!

kat umah wani ada pokok bunga ini. tapi tak tau bunga aper tah