Tuesday, September 30, 2008

my picture~

well,juz wanna show all of u some of my picture.hurm..nothing to do rite at the nite before the raya.hehe...

gambar ku semasa bergelar UTK PINTAR(unit tindakan khas).hehe...


gambar ku semasa menghantar barang-barang ke rumah anak-anak yatim di setapak.


gambar kat sungai congkak.besh woo!


gambar ngan dak2 myrakan 07.windu~~~


1st program PRS.jadik pembaca ikrar.hehe~

tengah carik daun-daun kering untuk wat bumbung umah.program K-REX 08


gambar ngan keta dato' fattah(bekas adun sijangkang jaya)


gambar tyme MAPEX 05.jadik MC tuh...


gambar tyme MRM07.ngan kirin.


gambar tyme MRM08.jadik MC mengenakan salleh dan cindy.pakaian sponsored by: DC shop

mengundi di AGM PRS 08.


memenangi anugerah rakan exco terbaik di AGM PRS 08.


tyme bazaar orentasi 06.baju sponsored by: bro andok


KEMUDI 07.tengah bakar ikan.


KGWC 07 sebagai fasilitator.bergambar bersama akram.

tyme malaysia VS chelsea.banner pinjam daripada saper tah.hehe~


gambar kesukaan ku~


karnival patriotik 07.wakil uniten.


tyme jadik judge pada kem remaja bestari.pakaian sponsored by: DC shop


tyme pameran tamadun islam.besh woo!macam2 ader...

bersama mantan presiden persatuan pelajar kelompok amanah.tyme penyerahan kuasa presiden.wakakakaka


bergambar bersama sume MT persatuan pelajar kelompok amanah.


bersama instructor jemputan program kem multimedia.


bersama medal2 yang dicurik tyme fespic kl 06


geng futsal ku...

ngan wakil HEP UNITEN(bekas wakil HEP) time pertandingan pantun.skang da keja jadik aper tah.


time jadik ketua pengarah karnival amanah 2007(first time jadik ketua pengarah).

time jadik ketua pengarah karnival kelompok 2008.

tyme jadik ketua pengarah kem intergrasi kelompok



tyme padamkan kebakaran(latihan jerk).hehe...

well...tu jer la kot gambar2 yang nk ditunjukkan.btw,tu sumer adalah gambar2 program jerk.gambar2 laen,lenkali la ek.tata~~~

suasana di malam raya~

malam raya(30/9/2008.9:30 malam)
aku berada di McD di setiawangsa sedang online.
huhu...nampak cam kelakar.tapi xtau la.saban tahun ku merasakan raya macam da takde feeling apa-apa lagi da.so cam xkesah pown nak balik kampung ke x.sedara mara aku beria-ria suruh aku balik.siap kata nak tumpangkan sekali pon ada.tapi sori la sedara mara ku sekalian.da xde feeling la raya ni.so,lihatlah keadaan McD setiawangsa ni.haha...

Sunday, September 28, 2008

kuiH rayer faveret!

Gambar-gambar di bawah ini merupakan kuih-kuih raya kesukaan ku...
waaa!!!dah nak raya da!sukernyer~








p/s:sori x include nama-nama kuih.tau makan jer.hehe~

Friday, September 26, 2008

Ampunkan daku~


Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh~~~


di kesempatan ini(26/09/08, 11 malam), aku ingin merakamkan kemaafan kepada sumer yang telah ku kasari selama ini. kepada sumer la yang telah bersamaku sepanjang hidup ini.kepada yang telah tersepak,terambil,termakan,terminum,ter dot dot dot lagi la.ampunkan lah dosa ku ini.


juga kepada semua yang telah melakukan kesalahan pada diriku ini,aku juga memaafkan kalian.wakakaka...


p/s: sempena raya ini,ubahlah sket gaya bahasa tu.hehe...

Friday, September 19, 2008

Result Pilihanraya MPP uniten 08/09

Nama - Jumlah Undian diterima

MOHAMMAD SYAFEEQ - 496
NOOR SHAFAWATI - 494
LIEW WYE SENG - 391
MOHD MUAZAN - 370
MOHD HAMDAN - 337
AHMAD HUSSAINI - 335
R.KANESARAJ - 332
MUHAMMAD SHAH REZZA - 330
NOR SHEILASHAFIKA - 322
PRATHIB - 316
NUR HIDAYAH - 295
ALIFF IRSYAD - 294
DINESH - 284
TAN WEI HAO - 208
ANDY YIN YEW CHUAN - 205
AARON LEE CHIN HANN - 185

*** Hanya 12 orang sahaja yang terpilih menjadi MPP.4 undi terendah tidak diterima menjadi MPP.

Pilihanraya MPP uniten.Vote for Diz Guy!

gmbr calon

Wednesday, September 17, 2008

Perkara-perkara yang membatalkan puasa~

1. MENYENTUH-NYENTUH DENGAN SENGAJA BAHAGIAN PAYUDARA SEBELAH KIRI DARI MANTAN PACAR KITA.
Sedangkan jika menyentuh bahagian payudara sebelah kanan, maka adalah dapat membatalkan puasa juga. Jika menyentuh kedua bahagian tersebut secara bersamaan, maka dosanya menjadi double.

2. TIDUR SIANG DI ATAS BADAN ORANG LAIN YANG BUKAN MUHRIMNYA.
Sedangkan jika tidur siang di bawah badan orang lain yang bukan muhrimnya, maka puasa kita tidak batal, tetapi orang lain yang bukan muhrimnya tersebut puasanya menjadi batal. Tetapi, jika kita turut merasa enjoy, maka puasa kita batal juga.

3. MELOMPAT-LOMPAT DI SAAT MENYAKSIKAN FILM PORNO.
Sedangkan jika kita tidak melompat-lompat di saat menyaksikan filem porno, maka puasa kita tetap batal. Hanya saja, orang yang melompat-lompat bererti lebih batal. Karena berarti gembira di saat menonton filem porno.

4. MELUDAH.
Meludah adalah batal jika air ludah tersebut mengenai alat kelamin lawan jenis kita. Jika air ludah tersebut tidak mengenai alat kelamin lawan jenis, dan diulang terus hingga alat kelamin lawan jenis tersebut akhirnya terkena air ludah dan kemudian menjadi basah, maka puasa kita tetap batal.

5. BERLARI SEKUAT TENAGA.
Berlari sekuat tenaga menuju rumah pelacuran adalah dapat membatalkan puasa. Sedangkan berlari sekuat tenaga tetapi tidak menuju ke tempat pelacuran, tetapi akhirnya kemudian tersasar menuju ke tempat pelacuran dan lalu berhubungan intim dengan salah seorang pelacur, maka puasa orang tersebut menjadi batal. Sedangkan orang yang berlari sekuat tenaga lalu terpeleset dan terjatuh di atas pelacur yang tidak mengenakan selembar kain apapun, dan lalu orang tersebut juga sudah telanjang, maka puasanya juga menjadi batal.

6. BERTERIAK-TERIAK WAKTU SIANG HARI.
Berteriak-teriak waktu siang hari di saat berhubungan intim dengan lawan jenis adalah dapat membatalkan puasa. Sedangkan orang yang mendengar teriakan orang yang berhubungan intim waktu siang hari, lalu orang tersebut mengintip aktiviti tersebut dan merasa enjoy, maka puasa orang tersebut juga menjadi batal.

7. MELEMPAR WANG LOGAM.
Melempar wang logam sehingga mengenai payudara seorang gadis dan lalu kita mengusap-usap payudara tersebut selama 2 jam karena kasihan terhadap gadis tersebut adalah dapat membatalkan puasa. Sedangkan jika wang logam tersebut mengenai payudara seorang gadis dan lalu gadis tersebut meminta kita untuk mengulanginya (sehingga kita menjadi letih dan haus), dan lalu kita minum teh botol bersama gadis tersebut dan lalu gadis tersebut mengajak kita untuk berhubungan intim dan kita menyetujuinya, maka puasa kita menjadi batal.

8. MEMPERBAIKI KOMPUTER YANG RUSAK.
Memperbaiki komputer yang rusak di rumah seorang gadis seksi dan kemudian gadis seksi tersebut menggoda kita untuk berhubungan intim dan kemudian kita tergoda dan akhirnya kita tidak jadi memperbaiki komputer tetapi malah berhubungan intim, maka puasa kita menjadi batal. Sedangkan jika kita hendak memperbaiki komputer yang rusak di rumah seorang gadis seksi, tetapi ternyata gadis seksi tersebut tidak memiliki komputer tetapi akhirnya kita memperkosa gadis seksi tersebut, maka puasa kita juga menjadi batal.

9. MEMBACA BUKU PELAJARAN.
Membaca buku pelajaran tetapi di dalam buku pelajaran tersebut terdapat buku stensil “enny arrow” adalah dapat membatalkan puasa. Sedangkan jika di dalam buku pelajaran tersebut tidak terdapat buku stensil “enny arrow”, tetapi kita lalu meminjam buku stensil “enny arrow” kepada seorang pelacur dan lalu pelacur tersebut mengajak kita berhubungan
intim dan kita menyetujuinya, maka puasa kita juga menjadi batal.

10. DUDUK.
Duduk sambil makan nasi padang adalah dapat membatalkan puasa. Sedangkan duduk sambil menggoda ibu penjual nasi padang, lalu berselingkuh dengan ibu tersebut, juga membatalkan puasa.

-credit to lelabu.com-

peace~

Sunday, September 14, 2008

nEw FriEndS~

well,juz now baru saje berkenalan ngan new fren sambil online kat kedai mamak bukit antrabangsa nih.i juz came by in the restaurant,suddenly he approach me and asking me about wireless connection.well,i explain to him a alot.then he asking me to help him to fixing his laptop(like usual,the virus).i gave him all my anti-virus and his computer is coming back healthy.thanx to me.huhu...he's giving me his card and below is da detail~

Name: Fathul Huzir Ayob
Jobs: FInance Manager in Newering(www.newering.com.my)

p/s: try making some frenz everyday.its good actually.

Saturday, September 13, 2008

Selamat Hari Raya~


p/s: saja je post awal2...nak kasik spirit raya timbul awal sket~

Wednesday, September 10, 2008

Tired & Tension...

hurm...diz week,i had a very very very very tired & tension week in my life.huh...fasting month of coz.tapi takder la juz sebab bulan puasa jer pown...kadang-kadang manusia ni ada jer perkara yang nak wat untuk memenat dan men"tension"kan orang laen.huh...
tension of diz guy(the loser guy in the previous post.but i call him as*hol* now).don't know why,tetiber jer everybody in da class are very tension with him(not me only okayh!).everyday, ada jer mende yang nak dilakukan untuk menensionkan orang laen.(walaupon skang ni bulan poser,tak kire!nak kutok ko gak!haha...).we joke in da clazz, and he spoil it.we want to unite da clazz, again, he spoil everything.donno wat to say anymore to diz as*hol*.haha....and da latest thing about him i juz knew, he is a guy dat dont have a "responsible" word in his life dictionary. he already rosakkan my lovely memory card of my nokia 6300 and then dont want to apologize to me.aper lagi nak ganti.huwaaa.... my lovely memory card dalam kenangan.sob2...

hurm...saba jerla~

peace~

Friday, September 5, 2008

MiMPi(not wet dream okay~)

minggu lepas, I dream about something dat happen in a couple of months ago."Karnival Kelompok".
well,karnival kelompok was a program dat i manage(as a director) about 6 month ago.29th february till 2nd march 2008.i've dream of all da things happen in dat program.from the opening ceremony until the closing ceremony.
fireworks,sports,karaoke,mini fun fair,LAN game(counter strike of course!) and alot more...don't know why,but i've dreamed about it almost everyday.(well,I miss a lot back then rite now)
Of all the program dat i have handled,i think diz program is the most succesful program(for me la okay~).tak tau kenapa,tapi i enjoy alot in diz program.hurm....
so, di kesempatan ini, i wanna say thanx again for those who helped me alot back then in diz program.from the committee till those who juz berenti singgah sekejap jer.thanx again.muah!!



me with our karnival kelompok's advisor, dr azree


one of our sponsor's, magazine al-muslimah


fireworks!!!!


stalls(of course la PRS kan.hehe..)


haunted house

Monday, September 1, 2008

puasa @ fasting

selamat berpuasa to everyone~
jangan ponteng ek~
sume da besar kan
hehe...