Thursday, October 30, 2008

List of my faveret movies

For the first tyme ever, i will reveal the faveret movies of myself.haha....

1) Spiderman 3
2) KL Menjerit
3) Kungfu Panda
4) Batman: The Dark Knight
5) Troy
6) Mohabbatein
7) School of Scoundrels
8) The Replacement
9) Ocean 13
10) Pirate of The Caribbean: Dead Man's Chest
11) Buli Balik
12) Accepted
13) The Benchwarmers
14) 21

Saturday, October 25, 2008

hurm...

hurm....
nothing to write actually...
juz wanna update:
thursday(30/10/2008) : presentation english.

Friday, October 17, 2008

Week of KFC!

this is week of KFC!!!
haha...minggu ni banyak kali plak makan kfc.nak dekat tiap-tiap ari gak la.nak tau sebab aper?well, orang yang bijak mestilah pandai hidup kan~
hehe...

1st KFC(isnin,13/10/2008)
makan kfc berbayar tetapi diberi diskaun sebanyak rm3. last tyme kan ader mirinda promotion untuk aper2 menu kfc sebanyak 50 sen. so, atas inisiatif sendiri, promotion tersebut berjaya dikumpul(dan dicurik dari rumah aliff...credit to aliff irsyad bin ngah aka http://miroku-sky.blogspot.com/), dapat la kumpul sebanyak 6 keping@ rm 3.hehe...

snack plate.(kfc pertama dan ketiga)

2nd KFC(rabu,15/10/2008)

oleh kerana kebijakan ku jua, kfc telah dibelanja oleh 2 of my fren sbb dapat highest mark exam lepas.huhu...thanx to hamba-hamba Allah tersebut

zinger burger(kfc kedua ku)

3rd KFC(khamis,16/10/2008)

sekali lagi, oleh kerana kepandaian ku yang telah berjaya black mail rakan ku yang rahsianya telah ku ketahui. jadi, untuk tak mau rahsia tersebut terbongkar, KFC 1!.haha...jahat gak aku ni rupernya.huhu...

Sunday, October 12, 2008

macguyver~

recognize diz person???
richard dean anderson aka macguyver. cerita klasik kesukaan ku dahulu yang da lame di tinggalkan.tapi mesti u all masih teringatkan teknik-teknih hebat beliau ni yang ade jer idea wat something di saat-saat kritikal tyme orang tengah baca selawat untuk selamatkan diri atau rakan-rakan beliau.tapi dulu tyme tengok cite ni juz mengkagumi beliau ni jerla sebab ebat selamatkan diri dalam apa jua situasi.tapi sekarang ni kalo tengok balik cite ni, btol gak aper yang dier ni guner dan wat untuk selamatkan diri.hanya menggunakan chemical,fizik dan jugak general knowledge jer pown.juz penipuan berlaku apabila ade plak mende2 yang diperlukan tyme2 camtu(beser la tu.name pown cite.kalo realiti memang da lame da korban dier ni.hehe...).so,mcguyver pada pukul 12 am jumaat tv2.saluran emas anda.huhu...

jenis-jenis kubur

huhu...tapi agak terkejut gak la tiba-tiba jer nak post pasal kubur kan.(so viewer below 18 years old and have heart attack,please skip diz post).
firstly,agak terkejut gak la sebab sekarang ni kat dunia ni dah ada macam-macam kaedah pengiklanan sampaikan kat kubur sendiri pown bole promote.cam nak promote la kat orang-orang yang bakal mati ni untuk memilih rekaan dan corak yang memikat hati anda untuk kubur anda di masa hadapan.hehe..jadi,di bawah ini adalah top 5 pilihan kubur yang menarik pilihan saya.
jenis 1
agak santai sket la sebab menggunakan batu di air terjun untuk menimbulkan mood santai tersebut.juga save cost kerana hanya perlu mencari batu-batu di air terjun di mana-mana di malaysia ini.sesuai untuk jungle trecker dan juga mereka yang suker mandi manda di sungai.

jenis 2
citarasa berkelas tinggi kerana menggunakan tiles yang berkualiti tinggi dan menggunakan batu-batu putih kecil sebagai hiasan dalaman.agak berkos tinggi tetapi menarik di pandangan mata orang lain.sesuai untuk orang yang mewasiatkan banyak harta kepada warisnya kerana waris gak yang akan wat hiasan ni nanti.kalo da xde wasiatkan paper memang mimpi jerla nak hiasan jenis ni.
jenis 3
hiasan klasik dan jimat ini sangat sesuai untuk semua golongan dan peringkat usia.jimat,menarik dan klasik.hanya menggunakan batu bata yang boleh dibeli di tapak-tapak pembinaan.(kalau da xde duit sangat,suruh jer buruh indon rembatkan).sesuai untuk mereka yang meninggal kerana dihempap batu bata di construction base untuk meletakkan nilai sentimental bagi mereka yang ada.

jenis 4
juga rekaan yang menggunakan kos yang agak tinggi untuk menghias terutama di bahagian kerusi tempat duduk pelawat(tu la tempat yang paling diutamakan pown...).juga boleh dilengkapkan dengan menambah kanopi dan juga meja makan serta dam aji.sesuai untuk mereka yang suka bawak rombongan menziarahi kubur beramai-ramai sampai parking merata-rata dan memblok kereta orang lain yang nak kuar(hampeh tol).

jenis 5
rekaan yang paling menarik sekali di antara kesemua rekaan di atas kerana mengutamakan nilai-nilai aspek kuno(dah bukan klasik lagi nih) kerana menggunakan tiles zaman bila tah ni.sesuai untuk warga emas yang dilahirkan di zaman pendudukan parameswara ke atas.

2 days road trip to melaka

hurm,i actually didn't expected diz trip.i juz knew when at da dawn(on friday) my father asked me to prepared to balik kampung.also he told me dat juz a balik hari trip.but then becoz of certain problem,our trip extend to 2 days.huhu...

1st day of trip
well,kind of surprise actually on diz trip becoz diz is da 1st tyme i took some pictures in my trip.(except program trip la). i start the trip at 7 am.juz driving straight to melaka using highway until senawang then take off the highway and used jalan lama saje. (save cost of toll.hehe....). i reached melaka at 10 am(if im not mistaken), i first visited my cousing grandparent(i call them nek busu & atuk busu) at padang jambu. juz a chit chat there(well,im young and they are old.what else can we talk about rite?). then i leaved there at 11 am and went to my grandpapa & uncles grave.after some prayer, i went to my grandmama grave. hurm..actually,there something mesmerized me there about the decoration of the grave there(i'll explain later in the next post). about half n hour i've been there, i went to batu berendam at my uncle's house(and also my village). the besh thing about this aunt of mine is,she is a very very very kind woman. she like to treat everyone who came by to their house. and she is very very very kind also becoz even you have eat alot,she will make sure you will eat again and again until u are very very full. haha...funny actually every tyme i think about diz, but she is really kind. at nite, i spent time with their son, sulaiman in front of tv. well, nothing to do rite. so, gerak khas(tv2)-->ayat-ayat cinta(tv3)-->mcguyver(tv2)-->lambaian syawal(tv3). after all da show then i realize dat is i am da only one who is watching the tv actually becoz others had slept a while ago. haha...about 3 am, then i went to bed.

my granddad grave(da one dat has grill)


my grandmama grave


my kind aunt


his husband~


their son(sulaiman)


2nd day of trip
i woke up at 7 am and then went to da kitchen to eat breakfast. huhu...like always, my kind aunt treat us until i full. huhu...then i ask them to leave(segan lak lepak umah orang lame2...). then i went to pantai puteri(previous name is tanjung keling) becoz my mom want to find something there(until now i dont know wat is it.huhu....). well, kind of remind me of "welcoming break 07"(organized by prsuniten) actually when i arrived there. about half an hour i lepak, then i went back to my home. at high way, i took a break a while at R&R seremban. then we continued our trip and reach home about 12 am.

pantai puteri(1)

pantai puteri(2)

R&R seremban

Sunday, October 5, 2008

3 days of raya~

assalamualaikum dan selamat ari raya.diz tyme,i wanna share about my first 3 days of raya.
1st day raya.
visitting my grandfather in sungkai,perak. accident tyme puasa aritu.skang ni sakit-sakit lagi.

2nd day of raya.
dok umah jer.malam tu gi 7 eleven(kedai runcit yang still open walaupon orang tengah raya) beli slurpee dengan megi kari.haha... 3rd day raya.
layan series house season 2,3 dan 4 sampai lebam.haha...thanx to rogek kerana sudi pinjamkan series house sebelum raya lagi.haha..

haha...ini lah keadaannyer kalau beraya dengan ku.hehe..besh x?