Saturday, November 29, 2008

KLCC

setelah lama tak pergi KLCC, ni kali kedua dua minggu berturut-turut aku pergi KLCC. macam beser yang dibuat setiap tahun, KLCC letak "da biggest christmas tree" mereka di middle Suria KLCC tuh. walaopon da tiap2 tahun ader mende ni, still ade orang nak amek gambar pokok krismas ni(kalo tourist tu xper la.ni dak2 melayu pown ade.ish2....sian)
unfortunately, aku pown termasok gak dalam golongan ni.haha...so, lihatlah gambar pokok krismas terbesar nih puas2....

Monday, November 24, 2008

FAIZAL TAHIR-GEMURUH

Bila bertalu rentak di kalbu
Hasrat yang tersirat semakin ku buru
Bila bergema laungan gempita
Harapan bernyala nadiku berganda

Gemuruh jiwa semangat membara
Dari puncak ingin ke angkasa
Berkalungkan bintang berkelipan
Menyerlah jauh dari yang biasa

Bila bertalu rentak di kalbu
Hasrat yang tersirat semakin ku buru
Bila bergema laungan gempita
Harapan bernyala nadiku berganda

Gemuruh jiwa semangat membara
Dari puncak ingin ke angkasa
Berkalungkan bintang berkelipan
Menyerlah jauh dari yang biasa

Ungkapan ini bukan sekadar bermimpi
Segalanya pastikan terbukti nanti

Ulang :
Gemuruh jiwa semangat membara
Dari puncak ingin ke angkasa
Berkalungkan bintang berkelipan
Menyerlah jauh dari yang biasa
Menyerlah jauh dari yang biasa

lagu ini ditujukan khas untuk mereka yang nk stadi

Sunday, November 23, 2008

good luck!!!


GOOD LUCK IN FINAL EXAM!!!

Saturday, November 15, 2008

Perjalanan di hujung raya

(sori cerita ni lambat published atas sebab-sebab laptop rosak in da provious psot)

well, di hujung-hujung raya aidilfitri yang lepas. sempat jugak aku balik kampung tengok atukku yang kemalangan tempoh hari. beliau kelihatan semakin pulih kini.
dalam perjalanan, singgah kejap kat umah baru di Kuala Kubu Bahru. tibe-tiber dapat mesej ade kenduri kat umah jiran kat sane. so singgah la kejap kenduri tuh.(ade kek sedap giler cam kek secret recipe tapi kek tu kater tuan umah adalah buatan sendiri.hurm...)
umah yang ade kenduri

next stop, umah atok ku di changkat sulaiman,sungkai,perak. dapat la ziarah kejap orang tua tuh.sehat da sket beliau daripada lepas raya arituh.

kampung atuk dan persekitarannya
lepas beberapa jam kemudian, bertolak la pulang.sampai je kat ujung jalan kampung, tetiba dapat mesej daripada makcik yang dok ipoh. ruper-rupernyer adikku da mesej beliau sbb nk lepak saner.haha...so tros jalan gi ipoh la!

kat umah wani ada pokok bunga ini. tapi tak tau bunga aper tah

Pemandangan KTMB

inilah pemandangan rutin tiap2 kali balik umah tyme weekend naek ktm. kalo bad luck, memang bersesak-sesak la dalam ktmb tuh.

new novel

juz bought a new novel. THE DARK KNIGHT. beli kat CM jer pown.

Thursday, November 13, 2008

un-update for so loooong~~~~

wahhhhh.....
lamenyer ku tidak update blog ku ini...
bukan malas k.juz my laptop rosak la plak...
xtaw mengapa, balik daripada uniten naek ktm.sampai kat kl sentral nak online tetiber jadi BERGEGAR skrin bile on laptop..

sob2....sedey laptop xde.