Wednesday, December 31, 2008

Happy New Year 2009

sambungan merayau-rayau

actually,cerita dalam previous post sebenarnya tak abes lagi.sebab balik jer daripada merayau-rayau episode 1, ku tak nak tido sebab nanti tak leh bangun.yerla, sampai rumah dah pukul 5 lebey.pastu kalau tido nak kena bangun pukul 8 pulak.macam larat pulak jer nak bangun time tuh.so, takyah tido.tahan mata.wahahahahaa...

8 pagi,bersiap-siap.tunggu punya tunggu.ambik ko.kol 11 lebey baru mereka-mereka ini sampai depan rumah.(cess...kalau tau tadi baek tido jer.boleh la rehat sket).sampai kat sungai besi dah kol 12 tengah hari.sampai kat R & R seremban berhenti sekejap minum-minum.pastu baru perasan ade 1 kedai kat sini cam pelik je name dier.tak tau la tak reti mengeja ke atau sengaja wat2 tak reti eja.haha...lepas setengah jam, sambung semula perjalanan.
R & R Seremban

Millinium Cafe @ Millennium Cafe???

2 petang,sampai kat highway ayer keroh.pastu singgah kat taman mini malaysia.ingatkan percuma sahaja.nak masuk pown kena bayar.belas-belas ringgit gak ar kena.(tulis kat website rm 4 jer.tipo2!!!).tak jadik pegi taman mini malaysia,pergi singgah kampung kejap.jumpa makcik kat kampung.lepas lepak-lepak kejap,pastu teros balik KL.
Taman Mini Malaysia

p/s: merayau-rayau ngan cousin+tak tido 1 malam+drive kereta pergi&balik melaka=penat+tensi+balik nak teros tido sampai besok

Merayau-rayau

Pesanan penaja: tahniah kepada semua pelajar-pelajar PMR 2008 yang telah mendapat keputusan pada hari ini.tahniah juga kepada sesiapa yang telah cemerlang mendapat straight 'A'

well,sempena hari ni result pmr kuar.my cousin sorang ni pown pergi la amek result nya.unfortunately,takder la dapat straight A pown.dapat 6A jer katenyer.so,ku pown bawak la dier ni merayau-rayau malam tadi.nak enjoy la kononnya.

Perjalanan kami bermula pada pukul 12.30 am dan destinasi pertama yang dituju adalah Kedai Nasik Lemak Kg Bahru.(da lapar.makan la dulu...).
3 Nasik Lemak+1 Pinggan Paru+Air Bandung+Teh Ais = RM6.50

Setelah kenyang makan nasik lemak, pergi la merayau ke Dataran Merdeka pulak.tapi jalan kat situ ditutup atas sebab preparation untuk sambutan tahun baru 2009.parking jerla kereta kat tepi tuh.haha...
Kompleks Mahkamah di hadapan Dataran Merdeka

Preparation untuk samburan tahun baru 2009

Dah buhsan2 lepak kat situ, pergi merayau tempat laen plak.mula-mula ingat nak jalan-jalan ke lorong haji taib.saje nak melihat pemandangan malam kota kuala lumpur.sekali terlepas jalan la plak.adeih...

then pergi ke tasik titiwangsa pulak.ingat nak lepak2 kat situ.tapi da tutup plak.(dulu tyme ade eye on malaysia bukak plak).pastu tak tau pergi mana2, pergi la klcc plak.tengok2 klcc pown tutup hampir semua lampu gak.(tensen btol ku..).da penin tak tau nak pergi mane,jam pown da pukul 3.30 am.balik jerla...teros anta cousin ku ni balik umah dia kat gombak.on da way kat tengah2 highway tuh singgah mcD jap layan sundae.

-The End-

Monday, December 29, 2008

SALAM MAAL HIJRAH 1429


Sunday, December 28, 2008

My Waiting Movie List 2009(Jan-June)












Name: Transformers: Revenge of The Fallen

Release Date: June 2009


















Name: Geng: Pengembaraan Bermula

Release Date: Februari 2009


















Name: Terminator Salvation

Release Date: May 2009













Name: Race to Witch Mountain
Release Date: Mac 2009


















Name: The Punisher: War Zone
Release Date: Februari 2009

















Name: Fast & Furious
Release Date: June 2009


















Name: Dragonball Evolution
Release Date: Mac 2009

-New Shoes-

huh....penat.baru balik daripada uptown danau kota dengan sedara ku.tak ada plan pon nak pergi mana-mana malam ni sebenarnya.tapi kol 11.30 malam tadi ada rakan ku telefon ajak pergi uptown.pastu baru teringat kasut ku pown da terkoyak dah rupanya.cantek!!!boleh la beli kasut baru kat sana.sampai jer kat rumah rakan ku itu,tetiber lak dia kata dah tidor la plak.adeih...(tensen tol ku time tuh!).boleh bikin gadoh ni.huhu...pastu call la semua member2 lain yang ada dekat dengan rumah ku ini.semua ada hal masing-masing.(time2 camni la korang ada hal kan.saja jerk....).tiba-tiba teringat plak cousin ku yang dok gombak tuh.(pic ada kat previous post).teros mesej dia ajak keluar.dia pown kata alrite jer.cantek!!
uptown danau kota

Saat tu jugak pergi gombak ambik cousin ku ini.sekejap je pergi gombak ni rupanya.tak sampai 10 minit je pown rasanya.lepas ambik dia teros pecut la pegi uptown.

sampai je uptown, teros cari kasut.adeih...tiada yang menarik minat ku langsung kat 1st junction.jalan lagi....da ada da 1.nike pastu ada design gold.smart gak la...jalan lagi sampai habis 1 round.pastu patah balik.round ke 2, pergi balik kat kedai tadi.aih...buruk plak design ni aku tengok.ada adidas yang lagi smart plak.cancel tros!ambik adidas tuh.

Hasilnya: tada~~~~~
kotak kasut adidas ku...

kasut baru ku (1)

kasut baru ku (2)

p/s: kepada penggemar barang-barang original, sori la.bukan tak nak beli yang original.tapi masalah kewangan.huhu...

Friday, December 26, 2008

Selamat Menyambut Hari Natal

Thursday, December 25, 2008

Merayau di Hari Natal

Kepada semua yang beragama kristian, selamat hari natal~~~~
hehe...sempena 25 disember 2008, tetiber lak ku rasa cam nak berbaik-baik semula dengan saudara-mara ku yang dah lama gak lar ku tak lepak-lepak dengan diorang.so, tetiber lak termesej my cousin yang kat gombak(gambar dia ada kat previous post before). dia plak ok jer nak kuar skali.so, pertemuan pon diatur.KLCC jer la port yang menarik dan tetiba boleh terbayang time tuh.wahahahaha...
Pokok Krismas terbesar kat KLCC

Suria KLCC daripada luar

Planning asalnya nak gerak kol 12.tapi cam beser la kan,kol 11.50 baru nak sedar.wakakaka..(terok giler perangai). siap-siap kol 12,gerak putra dah kol 1.sampai sana merayap sampai tingkat 5 jumpa plak tempat yang tak pernah nampak, Galeri Petronas.masuk jer la.huhu...
Galeri Petronas yang buat pertama kali aku masuk

Pendapat tentang galeri tuh: BOSAN!!!huhu...sebenarnya time tuh galeri tersebut buat pameran tentang ART.(macam la aku tau sangat pasal art ni).memang tak paham paper la nampaknya.then, pegi jalan-jalan kat TGV sekejap nak tengok now showing skang ni.BRAINSCAN sedang menguasai carta sekarang ni rupanya.huhu...tak mau la tengok.ramai budak-budak sekolah lak tuh.
Brainscan: Aku dan Topi Ajaib

Dah buhsan merayau kat KLCC, teringat pulak ada shopping kompleks yang baru bukak kat rumah ku(memang dekat sangat pown).AEON AU2 yang baru dibuka pada 5 Disember 2008.pastu ajak jerla cousin ku ni pegi,dier pown ok plak.layan jer~
AEON AU2 daripada luar(1)

AEON AU2 daripada luar(2)

Taman di luar AEON AU2
Sambutan Hari Natal di AEON AU2

Deretan kedai makan di tingkat 1 sebelah kanan AEON AU2

Deretan kedai makan di tingkat 1 sebelah kiri AEON AU2

Sampai-sampai jer kat situ,jumpa kedai aiskrim mingo-mingo.nampak ada perisa MINT.da lama plak tak makan aiskrim perisa MINT nih.beli la secawan.RM2 jer pown untuk 2 scope.
Aiskrim Mingo-Mingo

Pastu merayap sekali lagi.da lapar jumpa plak kedai takoyaki,da lama plak tak makan.beli la 1 set.pastu teros pegi tempat makan biasa.(KFC la.mana lagi.huhu...).da tengok luar da malam,baru teringat ada rumah rupanya ku ni.pastu teros menamatkan journey ku di hari natal ini dengan beli lagi 1 cup aiskrim mingo-mingo perisa MINT sebelum pulang ke rumah.
-THE END-

Saturday, December 20, 2008

Trip to Port Dickson - Episod 2

Tarikh: 18 Disember 2008
Masa & Aktiviti:
11.00 am - Baru bangun pagi
12.00 pm - on laptop --> online
1.00 pm - Hantar mak sedara aku pulang.tibe2 je kate nak balik awal.hurm....
2.00 pm - Turun kat Amusement Park.Main game sampai abes duit.
gaya pro snooker(1)

gaya pro snooker(2)

maen game lagi

gaya kacak time tengah maen virtual cop 2

drift semasa tengah layan daytona

5.00 pm - Lepak-lepak kat swimming pool sambil menemankan anak sedara mandi kolam
6.00 pm - Aku join skali mandi swimming pool
6.45 pm - Swimming pool ditutup sebab penyembur nyamuk datang.cisss...
7.00 pm - Lari gi Sauna(first time tuh)
my first time @ sauna

7.45 pm - Kepanasan...lari balik bilik.
9.00 pm - Turun bawah lepak2....(buhsan~~~)
10.00 pm - Karaoke tetibe open.Enjoy!!!!
gaya awie

tengah hafal lirik lagu seterusnya

gaya amy search

menyanyi bersama fans

dikelilingi sumer peminat setia(1)

dikelilingi sumer peminat setia(2)

dikelilingi sumer peminat setia(3)

11.30 pm - balik bilik online sampai pagi.
3.00 am - tido

Thursday, December 18, 2008

Trip to Port Dickson - Episod 1

Tarikh: 17 Disember 2008
Masa & Aktiviti:
10.00 am - bangun pagi-->mandi-->siap2-->packing baju(baru nak packing??ish2...)
12.13 pm - Bertolak~~~
Dalam Kereta

1.30 pm - Tiba di TNB kondominum@Port Dickson tapi xleh nk masok lagi sebab check in kol 3 pm(lambat giler!!!)
Di Pintu Masuk Kondo

1.45 pm - Lepas borak-borak ngan pak gad kat situ, dier pown kesian dan kasik la masok dalam(tapi xleh nk check in pown)
2.00 pm - merayau-rayau di perkarangan Kondo.try online tengok2 ade streamix.yesh!!!
Time Merayau-rayau(still xleh nk check in)

2.15 pm - Send emel proposal gradnite(tengah holiday pown nk wat kerja ker??ish2...)
2.45 pm - kawtim ngan receptionist tuh mintak kasik masok awal sket.LEPAS!!!
3.00 pm - punggah barang masok bilik 204
Bilik 204

Ruang Tamu

Master Bedroom

Dapur

Bilik Ke-2

Bilik Ke-3

Tempat Lepak

Tempat Sidai Baju

3.30 pm - baring2 jap~~~
5.00 pm - turun merayau2 kat pantai(tapi diorang sume da mandi.cesss....)
6.00 pm - baru nak mandi(tapi kat swimming pool jerk)
7.30 pm - balik bilik sambung mandi kat washroom bilik jer
8.00 pm - merayau-rayau gi pasar malam kat sini
10.00 pm - jumper 7 eleven.tapi nak pegi kat sane xde jalan.pelik2....
10.15 pm - berjaya jumper jalan masok(wrong way.wakakaka...) tapi xde jalan nk pegi 7E plak.ruper2 nyer dier wat style cam walking path kat situ.so parking keta jauh la ni...
10.30 pm - balik bilik sambung online(wat keja la.hurm....)
12.15 am - merayau2 gi pantai nk tgk orang mancing.tapi xde la plak...(sad)
12.30 am - balik bilik sambung online
5.15 am - tido~~~