Thursday, January 8, 2009

2 pagi yang tensen

adeih...tensen lak buat dua pagi berturut-turut.kenapalah pagi ku sentiasa start dengan membuat hati ku jadik panas???(saba jer la...)

Pagi 1
pegi masjid solat subuh(siot jer korang gelakkan aku.ingat aku ni jahat ker..).balik masjid ayah ku mintak wat surat.da abes type surat tunggu sampai pukul 8 nak gi print kat kedai.punya la lama merayau carik kedai printer yang da bukak pukul 8.lastly, jumpe jugak.masuk kedai carik printer,tak jumper.tanya orang kedai,"kak,ade printer tak?"."ade kat depan tuh" dier jawab.cett,pc ni tertutup lagi.die baru nak open pc.budusss.lembap!da open,masok pendrive.skali tengok takde microsoft word(dan office).buduss kali kedua!kedai printer aper la yang takde microsoft word?tak ker sumer org datang nak print mende2 yang bertaip???pergi tanya brader kedai tuh.dier watkan.da print,nama ayah ku yang kat bawah skali kuar kat muka surat ke 2.buat baru.jadik gak.pastu print result ku.pastu dier nak kire kat mesin kire2, dier bole plak kire skali dengan yang da rosak tuh.buduss kali ke 3!mende tuh da konfem la aku tak nak!dier tetap berkeras nak kire skali.tak kesah la,malas nak gado.sehelai pown kecoh.total 3 helai."braper ringgit bang?"."dua hengget yer" dier jawab.dua ringgit??????budusss 40 kali!!da la cam haram,mahal lak tuh!ni baru black and white.kalo kaler tah brape ringgit aku kena caj tah.budusss!tak nak pegi kedai tuh lagi!

Pagi 2
bangun pagi gi solat subuh kat masjid(siot gelakkan aku lagi..).baru kejap jalan rase lain macam da.setelah di cek,tayar motor ku telah kehilangan angin.cess...abes solat subuh teros gi stesen minyak.da pam,ade bunyik cam angin keluar.cess,tiup motor ku jahanam ler ni.teros balik rumah.adeih....


p/s: skang ni nak upload picture pown da tak bole da.ggrrrr.....

1 comment:

Mas Ai said...

hehe,..sian dier,...

kedai print memang selalu buudus~