Tuesday, January 27, 2009

merayau-rayau 5(chinese new year episode)

akhirnya aku pergi jugak ke rumah wei pin di melaka untuk bersama menyambut chinese new year.hehe....

bangun pagi kol 9 am teros siap2 dan naik putra hingga ke kelana jaya.then diambil oleh adik beradik mas-harizah dan juga maisarah mokhsein.sampai melaka around 1 pm.tengok2 jer shahmi,pian and da geng da ader.da abes makan lak tuh.(pelahap gelojoh sungguh mereka ini).haha....

makan kuih raya, mee goreng+ayam, bihun sup(yang xsempat dihabiskan sebab ade orang tuh tetiber je cakap "ok la weipin,kitorang nak balik dulu la". ekele, gua baru separuh mangkuk jer nih.saba jer la.....

setelah memeras ugut memungut ang pow daripada ibu wei pin, kami pown bergegas pulang ke bandar melaka. punya la payah nak jalan disebabkan manyak jalan telah ditutup.aku pown tak taw la pesal banyak jalan tutup nih.padahal sebenarnya mudah saja nak pegi ke banda hilir tuh.hampeh tol.dengan traffic jem+tak dak parking nyer,dengan perasaan kecewa dan gundah gulana,kami pown pulang dengan tangan kosong hampa.

anyway, thanx wei pin becoz invite us ke umah u and Hepi chinese new year!!!!

2 comments:

Mas Ai said...

hurm,.alahai, dah suruh makan cepat dah,...~

Aidi-Safuan said...

yerla2....tgh kenyang mane leh makan laju2....