Sunday, January 11, 2009

Movie Review: Behind Enemy Lines(2001)

Title: Behind Enemy Lines(2001)

Review: cerita tentang sorang navigator pilot dalam Navy yang dah buhsan dengan life sebagai navigator pilot.2 minggu sebelum notis berhenti, dia menjalankan mission ambil gambar tentang usaha damai NATO dan Serbia-Bosnia. dah amek gambar,tyme nak balik dier diserang oleh roket tentera serbia. cuber nak kontek ke markas dengan panjat gunung dan tinggalkan pilot yang injured.taw2 jer pilot tuh da kena bunuh ngan tentera serbia. then tentera serbia kejar dier sebab dier ade bahan bukti tentang kekejaman tentera serbia.

Addition: ade 1 scene yang sangat menyayat hati di mana semasa insiden kejar mengejar tuh dier telah tercampak ke dalam lubang yang telah digali oleh pihak tentera serbia. yang sedeynya adalah lubang tu adalah tempat dimana semua penduduk bosnia dibunuh beramai-ramai tak kira agama oleh pihak tentera serbia dan ditimbus hidup2 kat situ gak.perghhh...horror giler tengok...ade jugak scene yang agak poyosss giler menunjukkan kehebatan amerika(hebat la sangat) yang bole menumpaskan 1 batalion tentera serbia ngan 3 bijik helikopter jer(tipooo giler!!!!)

1 comment:

Aidi-Safuan said...

cett...akhirnya baru aku tau ni bukan "base of the true stories".

budusss!!!tertipu aku selama ni.