Tuesday, January 13, 2009

to all the anti-israelian

mintak bantuan kepada semua anti-anti israelian sumer.kalo tidak bermasalah,kasik la link yang ade citer pasal barangan2 yang diboikot nih.aku pown sebenarnya da naek pening da tak taw mane 1 nak makan,mane 1 nak boikot.

kang aku da makan,pastu baru nak cerita kat aku.pastu mara2 lak tuh.haha...so,untuk memudahkan kerja aku dan memudahkan kerja korang dengan menambah sorang lagi anti israelian product & people.

btw,my point of view about diz boycotting thing is, even kalo kiter boycott pown,cam kiter sedang menutup periuk nasik orang-orang di malaysia lak.yerla,bukan aper.nanti kalo da boikot,kedai pown tutup.kedai da tutup,ramai staff2,manager,kuli,hamba dan sebagainya tiada peluang pekerjaan lagi(also mende ni pown termasok dalam ekonomi negara jugak=5% government tax).ramai pulak penganggur lpast tuh.ekonomi negara jugak akan merosot.so, from my point of view, cam tak brapa kena la dengan boycott thing nih.
(sori kepada sesapa yang tak berapa setuju ngan pendapat aku nih.well,juz my point of view jerla.kalo ade rase2 cam aku ade salah ker,sile2 la komen.TQ)

p/s:pergh....buhsan giler post aku.tetiber cerita pasal something yang berguna gak akhirnya dalam blog nih.
wahahahaha<--gelak kirin


7 comments:

Mas Ai said...

dari boikot,...ada baik nyer memberi sumbangan,....

tapi mana yang boleh boikot tuh,...boikot lar,...
boikot McD boleh kurangkan kolestrol,...

starbuck boleh kurangkn kafein,....

:)

Anonymous said...

aku agak bersetuju dgn pndpt ko...ade gak terpk cam2

Anonymous said...

well..aku stuju gak dpt pndapt ko tu..kesian2 bdak2 yg keje kt mcd...tpi slagi bley cri altrnatif len..xslh kalu kita boikot dorg..contoh mcm mcD..kalu rsa anti israel..pi la keje kt chicken rice shop ke...marrybrown ke...

Aidi-Safuan said...

huhu....fakta yang maybe u all sumer xtaw....chicken rice shop tak pernah dapat kelulusan halal daripada pihak jakim.....source from jakim sendiri...hehe...

WM Fakhrul Syakirin said...

aphal tetibe gelak aku ade kat situ?

Aidi-Safuan said...

yerla....comey kan gelak ko
haha

WM Fakhrul Syakirin said...

hahaaa... tak yahh rr bodek2.. kui3...