Sunday, May 10, 2009

Karnival Mahasiswa 2009

(atas permintaan ramai, saya siarkan jua stori about event saya ini)

Title: Karnival Mahasiswa 2009
Date: 30 April 2009
Time: 8 am - 7 pm
Venue: Multipurpose Hall, Politeknik Shah Alam

sinopsis:
(siap ada sinopsis tuh.haha...)
well, on 30th april, aku sampai kat dewan kol 7 am(could u believe diz??!!! 7 oclock in da morning!guess what?! I wake up at 5.30 am). da sampai dewan,kemas2 sket apa yang tak siap lagi. goodies bag sumer nak kena siapkan kat registration table. ajk-ajk ku sumer konfem2 la xsampai lagi. kol 7 pagi tuh.only god damn crazy guy only will came dat early.haha...kol 9 pagi, baru la orang datang. thanx to our sponsors, Izzi.net, Mingomingo, Nescafe, InTrend, Pusat Darah Negara, Metrojaya, Hotel Equatorial Kuala Lumpur, Domino's Pizza, Kraft Asia(Twisties) and Uniten Graduation Nite Team.

9 am, people from gerai jualan sampai kat dewan. yang paling mengejutkan adalah Syem(Raja Lawak 3) pown ade datang kat Karnival Mahasiswa 2009.terkejot gler eden bler nampak beliau ade kat event gua!haha...special thanx to him and mr zul from My caricature sebab datang memeriahkan Karnival Mahasiswa 2009. banyak tuh diorang untung. customer non-stop sampai kol 7 pm.kalo sorang diorang caj RM10, bole dapat rm1000 gak ar rasenyer.huhu...

10 am, aku still tunggu orang tua daripada management ofis.damn it tol la.tak sampai2 lagi.perasmian kol 10 dey!tunggu punya tunggu, kol 10.45 am baru sampai.cess..memang orang government camni rasenyer.haha...

11 am, majlis perasmian start. okay la walaupon MC agak sucks time tuh. tapi still okay bagi aku sebab maen rembat jer pagi tuh.haha....

11.30 am, online game da nak stat. ader 14 team yang register untuk dota all-stars. maen style kalah mati.yuran rm 5 jer untuk 1 team.1 team consists 3 orang player. nak taw online game nih abes kol braper???1 pagi keesokan arinyer.gler gamers tol dak2 nih.ish2...



Did you know?
  1. Aku mintak PC kat advisor 20 bijik tapi beliau hanya kasik 6 jerk. pastu suruh aku pandai2 manage online game.
  2. Aku hampir-hampir sangat nak cancel online game sebab pc dapat 6 jer.
  3. Kelulusan untuk event nih hanya dapat seminggu sebelum tarikh event
  4. Ketua pengarah, timbalan ketua pengarah, setiausaha, bendahari, ketua biro program, ketua biro protokol, ketua biro keselamatan, ketua biro teknikal, ketua biro penajaan dan ketua biro promosi semuanya disapu bersih oleh diriku. hanya ketua biro makanan jer yang menjadi milik advisor aku sebab beliau nak mark-up duit makanan.
  5. Pada asalnya karnival mahasiswa adalah karnival bercorak kesihatan, kecantikan, fesyen dan komputer.
  6. Aku dan advisor bergadoh besar semasa event berlangsung(actually sampai skang gadoh lagi)
  7. itu jer kowt.kalo ade lagi nanti aku tambah erk.


p/s: once again, nak ucapkan terima kasih banyak2 kat Izzi.net, nescafe, hotel equatorial Kuala Lumpur, Domino's pizza, mingomingo, pusat darah negara, Metrojaya, Kraft Asia(twisties), Intrend, Uniten Graduation Nite Team, Syem Raja Lawak 3 dan Mr. Zul from My Caricature, Nestle, ahli Kelab Komputer PSA dan sumer yang terlibat sama ada secara langsung atau tidak langsung dalam menjayakan Karnival Mahasiswa 2009.Thanx~~~~

Banner Karnival Mahasiswa 2009


Poster Karnival Mahasiswa 2009