Monday, June 8, 2009

Majlis Perkahwinan kak Zura & abg Nas

(post ini akan memfokuskan tentang perjalanan saya sepanjan hari perkahwinan norazura dan nasri)

ahad, 7 jun 2009, aku berjaya bangun pada pukul 6.40 pagi.(give a big clap to me.owh yeah!).janji ngan team konvoi kush-gope-boroy-eiwock-zul pada pukul 10 pagi nak kena sampai uniten. janji ngan rogek nak sarapan kat rumah dier pukul 9 pagi. berjanji ngan mashitah binti haris nak amek present pukul 8.30 pagi. so, lepas bangun pada pagi tuh. teros mandi dan buat air kejap sampai nak tunggu kol 8 pagi. tengok tv sampai tak sedar dah pukul 8.30 pagi pastuh gelabah tak hengat dunia sambil merempit gi ambek present. pastu teros merempit kembali ke rumah rogek dan breakfast secepat mungkin memandangkan da pukul 9.30 pagi tyme tuh.

sampai kat uniten pukul 9.55 pagi. ketuk pintu rumah kush, dengan sexy nyer beliau tak pakai baju dan hanya bertuala dan tak mandi lagi menjemput kami masok. gope dan laen2 pown tak sampai lagi. hampeh! janji haprak la korang neh. kol 10 lebey call boroy yang ade kat cendi tanya da siap ke blom. rupernya baru nak bangun. pastu sempat post status kat facebuk lagi plak tuh. hampeh lagi!

da sampai umah zura, baru jumpe kanopi pertama da melalui pemandangan yang agak menakutkan. kipas gantung kat kanopi tuh ade 2 bilah jer! gler menakutkan. save bajet ker aper diorang neh.haha...sampai kat table makan, jumper dengan zulhazran dan andok beserta isteri beliau. pastu kitorang masok dalam rumah pengantin nak tengok pengantin dan barang hantaran.

masok je kat rumah nampak zura tengah berposing kat dalam rumah. pastu nampak ade budak kecik tengah terjongket2 nak amek gambar zura. ingatkan sape tadi, rupernyer shahmi.huhu...sowi shahmi tak perasan ko tyme tuh. kecik comel sangat. cek barang hantaran plak. dengan kehebatan aku, aku berjaya merembat sebijik ferrero roshe yang ada dalam barang hantaran tersebut.haha! misi berjaya!

pegi meja makan plak, standard ar menu makanan orang kawen. nak citer ape lagi. lepas table makanan tuh, ade budak2 kecik jage goodies bag. ade lolipop kat situ. tapi budak2 tuh taknak kasik kat aku plak.cilakak!kedekut! takper, nanti aku kawen aku kasik sumer orang lolipop sebab aku tak kedekut.huhu....tyme kat meja makan plak, ade la sorang senior nih sebok je tanya pasal pasangan2 kitorang yang tak dapat datang. sebok lak tanya pasal orang laen. tau la awak tuh single lagi.huhu...(orang yang dimaksudkan tuh adalah boroy la.sape lagi yang single kat situ.hahaha....sori boroy tersebut nama ko).

kol 2 petang, diorang sume da nak gerak. tapi pengantin laki tak jumpe lagi. rupernyer diorang bersiap kat umah laen(kire cam bilik gerakan la tuh). pegi kat situ jap jumpe pengantin lelaki. pastu follow dier ke umah pengantin. tema pengantin lelaki adalah warna ungu. aku dengan selambanya bole lak jalan kat dalam rombongan pengantin laki. pakai baju itam lak tuh. dak2 yang laen sume jalan kat tepi jer. aku pown tak perasan tyme tuh. ade la sorang makcik nih(da nak nenek da kowt) senyum2 dan sengih kat aku.kuat lak tuh. aku ingatkan sebab aku tumpang payung dier(panas tuh tyme tuh). rupernye aku da sala masok geng. baru aku terdengar diorang berkecek kelantan pastuh. adoih...malu siot!cabut ar.makcik tuh gelak2 lagi walaupon aku da blah.cetttt....

da balik sampai rumah, aku mengalami peristiwa yang cukup malang skali. sekali kena cirit birit la plak....siot! 1 malam aku takleh tido. asek nak terberak jer.cilakak!


p/s: segala gambar akan di upload kemudian~

4 comments:

*♥* Little Snow *♥* said...

tak dijemput..
sedey..=(

Aidi-Safuan said...

huhu...sowi ar sheila.aku nak ajak anda gak arituh.tapi aku pown tumpang orang.sowi~~~

RoyAL UnITeNErS said...

thanks2 sgt2...membina sungguh....takper2 1-0...siap ko nnt

Aidi-Safuan said...

haha...tuh kate2 semangat tuh.nak kasik anda berusaha lebih kuat!haha