Friday, July 10, 2009

Cooking Session: Ayam Masak Telur

(tetiber nak post nih sebab sudah 2 orang jiran puji aku pandai buat kerja rumah time parent aku takde.hehe....)

Menu: Ayam Masak Telur

Bahan-bahan:

Seketul Ayam

Lada Sulah

Garam

Tepung Gandum

Telur

Penyediaan:

Bersihkan ayam tuh. Potong kecik2. kalo nak maintain seketul tuh pown bole jerk.

Gaul ayam tuh dengan garam dan lada sulah

Panaskan minyak. sambil tuh, pecahkan telur dan belasah pukul telur tuh

Gaul ayam dalam tepung. (takyah banyak sangat sebab nanti payah nak goreng)

Amek isi ayam pastu celup(celup yer. bukan rendam. aku da penah rendam dan hasilnyer sungguh hampeh.huhu....) dan masokkan dalam minyak yang da panas tuh.

Goreng jerla ayam tuh sampai masak.

Hasil: