Tuesday, July 28, 2009

hipokrit atau laser?

which 1 do u prefer?

cakap belakang-blakang dan digelar hipokrit
atau
cakap depan-depan dan digelar cakap lepas/mulut laser.


haha...beser kalau orang cerita2 kat blakang kita, mesti kita marah dan slalu cakap,"setakat cakap blakang boleh la! meh la cakap sendiri kat aku kalo gah sangat,". tapi biler ade orang sound berhadapan, pasti kita akan mara dan cakap,"pergh, mulut tak reti nak jaga ker? laser siot!,"

ade jugak orang yang memilih penyelesaian dengan menggabungkan kedua-dua teknik ni. contohnyer, tulis macam-macam kat atas kertas, pastu anta dengan menggunakan nick name tah sapa2 tah.hoho... selamat! sungguh berkesan. huhu...

ade orang lain cakap plak, cakap jerla depan2, tapi ayat tuh cover2 la sket. mungkin cara nih berkesan. tapi ia bergantung kepada beberapa sebab. contohnyer. kalo da tensen+marah, ade mood lagi ker orang yang nak tegur depan-depan secara berhemah?huhu...sebab lain plak, saper la yang nak dengar teguran yang disampaikan secara lemah lembut dan sopan???kalo dengar pown tak lame la. 3 minit baru nasihat, konfem da luper da aper yang dinasihatkan. cuber kalo diberi carutan dan amukan, konfem ingat sampai tua nyer.huhu....

jadi? anda tentukan.hehe....

5 comments:

Cai Hong said...

omg,this is so funny and benar!

Syima Syaz said...

aidi..
kite prefer cakap depan-depan dan digelar cakap lepas/mulut laser..

Aidi-Safuan said...

@chai hong: funny?haha...no la.it juz my experince only.huhu...

@syima: huhu...tuhla.aidi pown prefer cakap lepas gak.dan besernyer ramai la menyampah pastuh.huhu....tapi,lantak la diorang~

Nissie said...

aku suke lak topik ni. rasa nak komen pjg, tapi malas lak. kang org kata aku komen terang2 ni, aku mulut laser. hahahahahaha. okeh aidi. nnt open table. huhu

Aidi-Safuan said...

hahaa...skang da tua2 nih...post komen pasal pengalaman diri sendiri jer.hihi...