Monday, July 6, 2009

Kad Kahwin

ouh,bukan saya yang nak kasik kad kahwin kat anda. tidak sama sekali. tapi nak bagitau kad kahwin punya cerita. kad kahwin pown ade cerita tau. fames~

persoalan di sini, pernahkah anda di jemput ke perkahwinan rakan taulan anda dan secara baik dan mulia nye rakan anda tuh tulis kad tuh "kepada kassim dan siti melur"(contoh jer.bukan tulis camnih sebijik). normal jer kad ini, kalau orang yang kahwin tuh adalah rakan kepada kassim ATAU rakan kepada siti melur. tapi kalau lah orang yang berkahwin tuh adalah rakan kassim DAN siti melur, adakah ini bermakna orang yang berkahwin tuh nak jimat atau kedekut atau saving kad atau malas nak tepek setem dua kali?

owh, nampak cam remeh jer mende nih(especially bagi sesape yang da penah buat atau teringin nak buat nanti), tapi cuba anda bayangkan kalau la anda jemput 2 orang melalui 1 kad jemputan. kot2 la kad tuh hilang/lewat sampai/terkoyak dan lain2 lagi, bukankah tu menyusahkan diri yang dijemput tuh?adeih...

dah kena 3 kali, sekali aku pergi, sekali aku hampir tak pergi dan sekali aku tak dapat pergi(sebab kad tuh da lost). takde la tensen mana pown, tapi nyusahkan pown ade gak. aperla susah sangat nak tambah 1 lagi kad jemputan. kad kahwin+setem = RM 1 +RM 0.30 = RM 1.30. tambah singgit lebey jer pown. tuh pown kalo kad anda tuh singgit la. kalo kad pown setakat 30 sen tuh tak tau nak cakap aper dah. ish2...


p/s: kalo taknak jempot, jangan ajak. jimat duit tol+minyak+adiah(tak kasik adiah kang kecik ati.giler poyo).

3 comments:

Syima Syaz said...

yelah...same lah kita
1 kad kena share dgn 3org.last part 3-3 tak gi.padan muke!

Aidi-Safuan said...

3 orang???tuh awat lak tuh?three musketeers ker?

Syima Syaz said...

powerpuff girls