Thursday, August 27, 2009

2nd Department

masok minggu neh, aku masok berpraktikalan di department laen laks di Telekom Malaysia neh. department yang digelar Main Distribution Frame atau orang kampong keliling neh panggil MDF jer neh adalah tempat yang menarik sekali. bukan sahaja kedudukan nyer yang agak tersorok daripada ofis big boss so aku bole datang lambat tiap2 pagi dan balik awal tiap2 petang (-_-"), tapi ofis neh agak menarik kerana ofis nih hanya ada 3 staf yang mana semua orang buat-buat cam tak kenal jer antara 1 sama lain. tak penah aku tengok mereka ini bertegor sapa langsung. sedangkan staf situh pown diorang tak mau tegor, apatah lagi student praktikal hampeh cam aku neh. pura2 tak nampak jer la~~

meja baru ku di dept neh. damn terabur!


ni adalah.....aper erk? aku da luper.huhu... tapi kalo cucuk ngan ade sejenih kabel nih nanti bole dengar perbualan orang yang tengah call. dalam 600 link aku cuber dengar, dapat dengar 1 jer. hampeh!


dan mende kat atas tadi tuh ada di sepanjang bilik neh. ade lagi 4 line mende neh kat dalam dept neh. adeih..


ni lah wayar yang terjuntai kat dalam ofis neh. menunjukkan connection tepon yang ada kat keramat neh. pening aku (-_-')




terima kasih diucapkan kepada big bosssss yang telah menghadiahkan meminjamkan note baru untuk aku iaitu nota High Speed Broadband. da seminggu lebey da kasik pinjam, tapi still tiada inisiatif untuk pulangkan semula.hihi...
owh by the way, did u know Streamyx will be upgrade to 10mbs starting oktober 2009? OMG! i juz told u guyz the company secret! huhu...



lebih menarik tentang ofis neh, ade 2 bijik telefon tuh! huhu... so prank telefon diteruskan semula!




balik jer daripada ofis semalam, terjumpa geng mytv3 kat tepi jusco AU2. sian gler, ade 9 orang jer kat situh yang join.hihi... so, besar la peluang aku untuk dapat adiah!
Topi, button badge Ally, car perfume mytv3, notebook mytv3 dan sampul duit raya(cam suruh aku kasik duit raya jer neh (-_-")




random picture: longgokan tepon yang rosak. tepon kaler ijau tuh masih wujud rupanye.hihi..