Saturday, August 8, 2009

Closing my account

Im thinking of closing my account. yes, definitely my blogger account. blog yang tercinta ini. cewah, tercinta sangat la konon. padahal cam crap jer blog neh.huhu...

blog yang dibuka secara rasmi pada .................. ogos 2008(kantoi baru nak cek kat main page) neh pada asalnya hanya lah sebagai tempat luahan perasaan aku sama ada aku gembira, sedeyh, tensen, bangga+kerek sket dan lain-lain lagi.

dan setelah aku pikir masak-masak(tapi x abes pikir lagi neh), aku bercadang nak tutup jerla akaun blogger neh. dengan kewujudan blog neh, aku rasa da banyak menimbulkan pelbagai perkara-perkara yang negatif berbanding positif. dan macam yang aku state kan sebelum nih, blog aku nih juz tempat luahan perasaan aku jer. sama jer fungsi cam diari peribadi. tapi disebabkan mereka-mereka yang takde kerja pastu rajin lak nak search kehadiran blog neh, tuh yang terkenal skejap blog aku neh.hoho...

orang pertama paksa suruh aku buat blog awal2 dulu adalah izyan dalila. rakan kepada rakan aku yang skang neh dok kat japan. tak pernah jumper pown sampai skang neh.hoho.... kalo awal2 dulu, posting aku normally about present life aku jer. ke mana aku pegi, apa yang aku makan, movie aper yang aku tengok, current mood dan perkara yang berkenaan jer. majin lama, aku transform kepada experience life aku dan tentang politik(bukan politik Malaysia okesss) berkaitan idop aku.

yang paling menariknyer pasal blog aku nih adalah, ramai gler silent reader. hoho... aku penah cek arituh, banyak gak ar silent reader walaupon yang post komen ade la sekerat dua jer(sedeyh gak tengok.huhu...). tapi tak kesah la. cam yang aku cakap tadi, mende nih tempat luahan perasaan. kalo aku simpan dalam ati pown, kalo xde orang search, sama jer.huhu... ada jugak silent reader nih yang agak extremist. diorang tak comment buruk2 cam yang blogger laen kena. tapi diorang menyampaikan kandungan blog aku neh kepada pihak ke-3, ke-4, ke-5 sampai ker infiniti. dan cam beser la. kalo da maklumat tuh disampaikan tanpa dilihat dengan mata, macam2 la jadiknya. daripada nasik putih pown kosong tanpa lauk pown bole jadik nasik minyak orang kawen lauk ayam masak merah dan puding serta tembikai potong(gler jauh beza.haha..).

walaumacam manapown, aku still berterima kasih kepada silent reader yang extremist neh. kerana tanpa mereka, rating blog aku nih takde la naek mendadak sangat.huhu...kerana anda lah yang telah membawa lebih ramai untuk masok ke blog saya. bak kata saiful islam, anda ibarat pengkomen benci tapi rindu. benci camna pown anda kat owner blog ini, tetap anda membuka setiap hari untuk melihat update di blog ini. thank you!

Dan kerana blog ini jugalah banyak perkara buruk terjadi. kerana kadang2 manusia menerima apa yang dia ingin terima sahaja. manusia mendengar apa yang mereka hanya ingin dengar sahaja. suatu perkara itu, bole menjadi pelbagai maksud jika dibaca oleh ramai orang. contohnya, kalau rakan aku baca post yang aku tengah mara kat someone, pasti beliau akan kesian/caring. kalau someone yang aku mara yang baca post aku tuh, pasti beliau akan dabel trabel mara kat aku. kalau orang luar yang tak kenal aku plak baca post tuh, takde komen paper pown. camtuh la situasi kat blog aku neh. setiap 1 post bole menimbulkan pelbagai perspektif.

jadi, memandangkan lebey banyak negatif part daripada positif part dalam kewujudan blog nih, kemungkinan besar ini adalah post terakhir Aidi-Safuan dalam dunia blogger ini. jika ada rezeki, kita berjumpa lagi. bye bye bye~~~~~

11 comments:

nico said...

ermm bagus lah aidi, private kan je la, bg member2 ko je baca..baru ko nampak lagi power n gempaq. Biarlah org nampak ko betul n kami semua salah aidi..Smart dowh. Jgn tutup la,sian kawan2 ko yg slalu back up ko. Diaorg bg positive comment wut? think bout it...quote la ayat aku lagi aidi..mane2 je la yg ko nmpk menarik k? :)

- Gie - said...

ala....
jgn la trus tutup..
biarkan ape org nk ckp..
klu nk kre ape org ckp..
smpai bl2 akan ade je org x puas ati kt kte..
klu nk bt private pn ok..
tp make sure kasi la link kt kitorg yg mmber2 ni..ek..

Mas Ai said...

setelah sekian lama memerhati masalah ini,...

nasihat yang lebih kepada permintaan,....agar 2-2 individu settle down benda ni jer,....

sayer sendiri tak nak masuk campur pada mulanya kerana pasti dianggap mem "back-up" salah satu pihak....

Jadi, kepada yang belum terlibat,..jangan lah bercita-cita untuk turut serta,...kepada pemerhati, sayer sendiri rasa mereka atau pun KAMI dah cukup dewasa untuk menilai,...apa pendirian kami tak perlu nak beritahu pada semua kan...

Walaupun secara rasmi dengan menghantar komen ini sayer telah masuk campur, namun sayer masih rasa sayer tak perlu menyebelahi sesiapa,....
Sayer harap sayer tak perlu memutuskan hubungan dengan boyfriend sayer atau dengan senior sayer,...

sayer mengharapkan semua akan kembali seperti biasa,...

kepada pihak yang terlibat, sayer rasa DUA-DUA pihak dah besar,..dah matang,...dah boleh membezakan baek dan buruk,...jadi muhasabah lah diri dan ambil yang terbaek,...

Maaf kalau bingkisan ini akan dikecam oleh mana-mana pihak, namun sayer percaya semua orang pun harap perkara ni berakhir dengan baik...

cik Barefoot said...

jgn tutup doh. aku nyesal gile dulu sbb ttp.hehe.aku pun ada pengalaman cmni gak.skang blog aku da public semula..weee...

mknace said...

jangan...

Independent Queen said...

Kenapa mesti tutup? If your blog got responses (whether good or bad) meaning it is a successful blog. Owh come on..Jgn tunduk dgn apa org kata. Kita ni tak HINA di KEJI dan juga tak MULIA walau diPUJI. Look at other successful blogger from Singapore (regardless their race & religion) the more haters, the more successful they are until received SGD10k per month (see http://xiaxue.blogspot.com) for their flaming words. dont u just hate her? her appearance, her words, her mind, but does she care? Come on man. Show them u got balls between your leg okay? I support U.

Atau..u afraid kena ISA.. hehe

Anonymous said...

wehy.....yang ko nk ttp blog ni pehal lak? bia lar orang nk komen or ckap per2. pasal ko ngan orang tu rsanya xdela besar mne hal ni. ko leh setel cra bek n bak kte org len yg komen b4 me wat per nk tunduk pada komen orang? ko nyer blog, ko punya hak tok tulis ape yg ko nk elagi xmenyalahi undang2 agama,nusa dan bangsa.(huhu..)

Anonymous said...

lek ah aidi...x kan nak gelabah plak...aku kenal ko la..dulu pandai ko nasihat aku jangan nak terasa2 pasal blog...x kan skrg ko terasa plak...ape la ko nie...buah bodo je~ okess???

Syima Syaz said...

eh private je lah aidi...takyah tutup.ini blog aidi,suka aidi lah nak tulis ape...
rileks..!kdg2 masalah mcm nih buat kita jadi hilang pertimbangan.tapi percayalah.ini sume dugaan...

Ameer said...

tutup jer aidi, kitorang sume benci ko!! hahahahaaa
best x komen aku?

Aidi-Safuan said...

haha...im not dat type who get his/her blog to be private.i juz say wat is happening in my world....

@nico: member2 yg slalu back up aidi-safuan?yeah, said the person who interfere others problem at the very 1st time.

@gie: lek ar gie..da open balik da~

@ewa: haha...xtutup pown~

@independant queen: haha..thanx 4 da advice.really appreciate it

@ameer: hahaha...ko memang sengaja.aku majuk ngan ko!haha