Sunday, August 2, 2009

Nanti apa orang kata

Aidi: Z, kita buat teater muzikal plak nak taun nih?asik panggil band jer. at least bole jimat sket. yang buat teater muzikal tuh panggil la budak2 kita gak.
Z: ala, da beser panggil band la tiap2 taun. Nanti apa orang kata...

Aidi: ala, ko buat jer ikot cara kau. yang sebok2 nak ikot taun lpas punya style buat apa.
Y: tuh la.aku pown tak tau la. tuh yang aku ikot jer taun lpas nyer style. Nanti apa orang kata plak kalo aku pandai2 ubah...

Aidi: selamber jer buat 3 orang jadik pengerusi majlis. pedulik ar taun lepas sorang ker tak. bukan ade masalah besar pown. ko nak kata ramai??? ekele, kat AIM tuh selamber jer 3 orang. sumer badan besar2 lak tuh...lagi la nampak ramai.
W: ala..tapi tuh la. nampak ramai sangat. lagipown daripada dulu sorang jer jadik pengerusi majlis. takkan aku nak pandai2 ubah lak. Nanti apa orang kata...

Aidi: tiap-tiap taun aktiviti yang sama jer. carik la idea lain plak. cuber tambah aktiviti lain plak. takkan da takde idea lain kot???
V: hurm...bukan takde idea. aku takot la. kang pandai-pandai ubah, orang-orang lama marah lak kat aku. kang diorang kata aku pandai-pandai lak nak ubah tradisi plak. Nanti apa orang kata...

Aidi: alahai...2 taun lepas aku pergi, jadual dier camni gak. taun lepas pown sama gak. taun nih pown sama gak ker????
U: ala, nak buat camne? takkan ko nak suruh aku pandai2 ubah plak. nanti aku pandai-pandai ubah kang aku plak yang kena. Nanti apa orang kata plak...aku pandai2 la, aku tak hormat idea senior la. tuh yang aku malas tuh....



p/s: Tradisi itu penting. Tetapi pembaharuan juga perlu!

2 comments:

Syima Syaz said...

memang mcm tuh.....
tak berani amik challenge

Aidi-Safuan said...

huhu....takot nak buat mende baru pown ade gak kadang2.solution??copy paste je mende lame.simple~