Monday, October 26, 2009

Gelagat Penyokong Manchester United

Pada hari ini, mari kita lihat beberapa contoh gelagat dan perangai penyokong-penyokong tegar Manchester United FC(MU)


Sebelum perlawanan bermula:
"boooo...kalahlah team ko nanti lawan dengan MU"
"haha..mari kita lihat berapa bijik team korang kena dengan MU"
"ceh,setakat team korang nih. 3-0 takde hal lah!"
"haha..rekod lepas menunjukkan team korang akan kalah lawan dengan MU"


Semasa perlawanan(jika MU mendahului)
"haha...nih baru 1-0. jap lagi ko tunggulah berapa bijik dier kasik"
"nih baru 1-0. lepas 2nd half setakat 3-0 tuh takde hal lah"
"la...kan dah cakap. MU akan leading punya"


Semasa perlawanan(jika MU di ambang kekalahan)
"alah, rileks ar. seminit dua lagi konfem MU leading"
"baru kalah 1-0. time second half boleh kejar"


Selepas perlawanan(jika MU menang)
"haha...kan da cakap. tak mungkin MU kalah punyer"
"alah, dah biasa dah menang. bohsan la"
"hurm...takde team power ke dalam Premiere League nih?"


Selepas perlawanan(jika MU kalah)
"alah,nasib jer tuh"
"top 11 tak main lah. boleh la korang menang"
"saja kasik peluang korang menang. asik MU menang jer. bohsan lah"
"salah referee la nih! kalo tak konfem MU da menang"
atau pun. penyokong MU akan diam seribu bahasa taknak cerita pasal perlawanan yang kalah tadi! haha...



p/s: fakta tambahan~

English Club Won The Most ECC Title?
- LIVERPOOL

English Club Won The Most League Title?
- LIVERPOOL

Club dat can score 3 Goals In 8 Minutes In Final ECC?
- LIVERPOOL

English Club dat can beat MU twice(Home & Away) In 1 Season(2008/09)?
-LIVERPOOL 2-1 (HOME) 1-4 (AWAY)

Which Club dat can make a miracle after being beaten 3-0 in first half at UEFA Champions League final 2005?
-LIVERPOOL


p/s/s: me penyokong Chelsea FC