Saturday, October 31, 2009

Movie Review: Michael Jackson's This Is It


Title: This Is It

Review: movie tentang the making of This Is It concert yang sepatotnya diadakan di London. semua rehearsal lagu yang akan dinyanyikan kat konsert tuh ditunjukkan dalam movie nih. ada jugak video klip baru yang dicipta sempena konsert nih, macam "Smooth Criminal", "Thriller", "Earth Song" dan banyak lagi. even hanya rehearsal, tapi performance time nih sangat la dah gempak da pown.

Addition: ingatkan nih cerita pasal Michael jackson dari kecik sampai la beliau meninggal. tapi cerita pasal rehearsal konsert jer rupernye. hihi... tapi not bad. scene time beliau hand-picked dancers time audition tuh gler ramai. cam audition "so you think you can dance" punya audition la plak. dan scene guru tarian diorang marah dak2 laki sebab tak reti nak buat dengan perfek trademark Michael Jackson memegang tuuuut sungguh tak boleh blah. lecturer tuh siap tunjuk sendiri lagi. dan lecturer tuh adalah perempuan. hahahaha....