Tuesday, November 17, 2009

Dangerous when cooking. run~


cuba teka benda bulat besar gemok tuh ape? eh, bukan tangan aku yang gemok. bukan bukan. dem it! cakap tangan aku gemok. hampeh korang. maksud aku mende aper yang terjojol cam kudis tuh? haa... nak kena cakap macam kudis baru korang nak perasan kan? eh, bukan perasan tuh perasan hensem tapi perasan tuh maksudnya nampak la. adeih, tuh pown nak kena explain sebijik sebijik. manja ar korang nih. (-_-")


bagi sesiapa yang pakar dalam bidang masakan, anda pasti dapat mengenalpasti binatang apakah itu kan? bagi gadis muda metropolitan yang kerja, kerja, kerja dan kerja pastu kasik alasan tak der masa hendak masak last2 sampai sekarang tak de calon suami, then salahkan lelaki nih gay la, tak ensem la, takde honda Jazz la, bukan bekerja sebagai CEO la, dan laen-laen lagi, harapan tipis untuk anda detect apekah itu. YA! itu adalah lebam(lebam ker? macam nanah je aku tengok. euwww) terkena minyak panas. macam mana aku boleh kena minyak panas? ah, korang mesti nak gelakkan aku bajet aku tak reti masak kan? anda semua silap! ni aidi safuan nih. chef terkenal. cuber check nama tuh betol2.

safuan = wan
wan = chef wan
kesimpulan: aidi safuan = chef wan

haaa, itu lah yang i nak cakap daripada tadi tau u allz. actually, i lah chef wan. yang selalu u all tengok dalam tv tuh, dia dubbing suara i jer tau. eeeiiii, nyampah la i. koh koh koh... okay okay. aku bukan chef wan okess. tapi aku tau gak masak. ciss korang, ingat aku nih tau makan je ke? aku siap dapat pangkat specialist lagi dalam certain jenis masakan. amboih, cam doktor la plak ada specialist. tak caye? huh! mesti korang tak cayer aku nih specialist masak air kan? (aidi, air tuh actually bukan dikategorikan sebagai masak la. the correct words is jerang sebenarnya). erkkk...... okay takper aku paham. korang jeles dengan aku. fine korang. fine! haha... eh tapi telur tuh lepas la jugak tau. hoho...


owh, da abes da ngarut. sekarang baru nak cerita camne aku kena ketuat/cagu/scabies/kudis/lebam tuh. hoho... actually time tuh tengah masak telor. ceh, masak telur jer pown. haha... sekali minyak tetiber meletop la plak. time tuh aku tak sempat plak nak tepis minyak tersebut macam yang biasa aku buat time jadik goalkepeer kat chelsea dulu sebelom petr cech. sekali hambek ko. berbirat tangan kena minyak. padan muka kau aidi safuan. haha...


so persoalannya sekarang nih, siapakah yang akan dipertanggungjawabkan dalam kes ini since aku nak claim insurans AIG sok pagi. hoho.... adakah salah aidi safuan sebab beliau retard dan loser dalam masakan? atau salah minyak tersebut sebab meletup tak nak bagitau? mungkin minyak tersebut bole SMS atau YM kat aidi safuan sebelum tuh cakap camnih "weih aidi,aku nak memancut nih. baek ko blah sebelum muka ko kena serpihan aku pastu muka ko memerlukan suntikan botox di kemudian hari nanti". hurm........ baiklah. setelah diperkenankan oleh Speaker dewan undangan negeri. saya dengan ini mengumumkan..........ehem2 politik jangan nak gediks2 masok blog aku okay. hoho... sori gangguan tadi. bahaya politik nih. karang kena ISA plak. ehem2... okay2. back to da topic. hoho... baeklah, aku mengaku la. memang minyak tuh yang salah sebab gedix sangat nak memancut time aku tak pakai shield. per kejadah pakai shield time masak? so, memang salah minyak tu. sekian.



p/s: usah dipertikai dalam komen cakap aku yang salah!

p/s/s: oppsss, post special untuk wanita tuh tunggu sok pagi erk. takde mood tonite.hehe...