Saturday, December 12, 2009

Kennysia VS Auntie at KDU Open Day!

Wah. so long didn't write anything in diz blog! sorry guys! being a bit lazy nowadays. hehe... by the way, aidi-safuan baru sahaja pulang dari melawat ke Open Day di Kolej Damansara Utama.


Found diz banner at LDP.


actually, nak datang daripada pagi since dah tengok jadual semua kat website nuffnang. sekali bangun lewat la plak. adoih... start pukul 9 pagi then aku sampai pukul 1 petang. bagus sangat!

Pintu Gerbang KDU open day!

Registration Booth.


Sampai dah pukul 1 petang. register dulu lepas tuh terus merayau pergi kat workshop yang ada on the spot. time tu ada la workshop culinary tengah berlangsung, join ajer!

Culinary Workshop! cool~



and guess who i've met there kat workshop tuh? Kennysia okess! (tak kenal kennysia? aiyooo). luckily at that time, kenny and sorang auntie nih tengah bersaing untuk memikat hati chef untuk buat menu kat bawah nih. (sorry tak ingat nama menu. hehe... )




haha... cuba teka saper yang menang?


habis session tuh, pergi kat dapur sebelah pulak. kali nih chef garang plak yang mengajar semua orang. risau aku tengok muka ganas chef tuh.


Kau boleh tidur kat situ pembantu chef?!
Bangun sekarang!!!



then encik chef yang garang tuh pon buat demo 3 bijik menu yang simple. semua barang2 yang senang dapat dan yang biasa ada dalam freezer jer. bagus2. senang aku nak praktikkan bila mak aku takder kat rumah nanti. hehe...

3 menu oleh chef garang!




Iklan sekejap.
gambar di atas adalah gambar roti yang terjatuh.
sekian terima kasih.




dan finally, session terakhir. hands on oleh pelawat yang datang today. diajar oleh lecturer KDU. volunteer yang betuah dapat la merasa pengalaman menjadi student kejap hari ini. besh kan? hehe... owh, aku tak berani. so, tak dapat merasa. api terangkat kat kuali weih! takot aku!


Mom and Son yang participate hands on culinary.


Tutorial oleh lecturer KDU.



Terkejut 5 saat bila ternampak benda aneh dalam kuali.
nak tahu apa dia? hehe... rahsia~




Jom main masak-masak.





akhirnya, siap jugak masakan remaja ini. nih pon aku tak tau apa kejadah nama dia. boleh jer kalau korang nak namakan sendiri menu nih. terpulang~

Tomorrow (13 Disember 2009) still ada lagi 1 hari open day di Kolej Damansara Utama. Jom serbu ramai-ramai!