Saturday, January 31, 2009

Notis from mekdi.huhu...


tak nampak???klik kat situ pastu bace puas2...

me???no komen~

credit to: http://put3adriana.blogspot.com/2009/01/notis-from-mcd.html

F-R-I-E-N-D-S


diz title was chosen not to stori about da sitcom, but to stori bout da types of friends of mine....

actually, i got too many type of frenz.but i will state da 1 dat i remember almost.

TYPE 1
-1 kepala dengan aku
-paham jokes aku 100%
-giler2
-sometimes berlawak kasar dengan aku
(tapi aku takesah)
-dan aku takesah nak banje diorang
(kalo aku ade RM ler....)
-really appreciate them so muchhhh...
-contoh: rogek, rahim, fay, nizam, acapRia, zanna

TYPE 2
-sangat baik hati kat aku
-slalu blanje aku/kasik present kat aku
-loaded orangnya
-agak janggal pabila di depan mereka ni.haha...
-mostly da ade keta sendiri(senang aku nak tumpang.huhu...)
-contoh: aidil sufian, asyiq, arif haikal, paan, ewok

TYPE 3
-got my respek!
-all of them older than me
-matured dan ideologist(pemikiran mereka slalu aku cilok.huhu...)
-funny pada tempatnya.sometimes serius+tegas
-at least pernah la banje aku skali seumur hidop
-contoh: kak liza, aidil shah, nico, boss, kak mai, puan rosaniza, kak shafa, shahril, weipin, hafiz yahya

TYPE 4
-suke ngajo aku mende2 ngarut kecuali smoking(tapi shisha ade la sket2...)
-suke maen futsal ngan aku
-banyak merosakkan diriku.haha...
-contoh: hadri, hibri, shamel, shahrulfarh, din, naqib, nuke, daos, gope, hazman
, zarif and da geng

TYPE 5
-baru berkenalan pastu da lesap(tak berhubung untuk 1 tempoh lame)
-mostly gurlz la
-ilang tah kemana(ade jer,tapi tak keep in touch la)
-bila jumpe balik mesti tanya,"lame tak nampak".(da ko yang ilang memang la tanampak)
-contoh: ouh...sangat ramai.malas nak listkan

TYPE 6
-suke menggunakan diriku
(aku pura2 takesah sebenarnya)
-suke buli aku
-suke pow aku
(tapi kalo aku pow balik punyer la berkire)
-carik aku time hepi jerk
-carik aku tyme moody jugak sebab harapkan aku untuk ceriakan mereka(sejak bile aku jadik entertainer lak nih????)
-tapi aku sentiasa ada untuk mereka buli,pow dan amek kesempatan terhadap diriku
-contoh: B, N, N, N(Dirahsiakan.Da kate aku sentiasa ada untuk mereka.haha...)

TYPE 7
-normal
-kadang2 aku suke, kadang2 tak
-average daripada yang telah aku senaraikan
-contoh: mereka yang tidak tersenarai di atas





so,what type of frenz u are?



Friday, January 30, 2009

Musim henset rosak

yeah!!! musim henset rosak kembali!
diz tyme, henset nokia 6300(anti israel) ku rosak tapi tidak diketahui puncanya.da anta kat kedai tapi belom abes diagnosis lagi.result MRI henset ku kuar minggu depan. jadi, aku tak pakai henset wat masa ini. tapi everyday aku akan rembat pinjam henset housemateku untuk cek mesej dan calling.

so, kepada rakan-rakan, kenalan, pak lah, dato najib dan isteri, siti nurhaliza, mawi, ariel(peter pan), johnny depp, megan fox, pamela anderson, maria ozawa dan wan ismail golok. kalo nak kring-kring tuh sila la miss call dulu ek.nanti aku miss call korang balik sebab aku pown takde kredit nih.

ok, see u guys around.tata~~~~

Movie Review: Coach Carter


Title: Coach Carter

Review: True story tentang seorang coach basketball(Samuel L. Jackson) yang di hired oleh richmond high skool untuk coaching team basketball skool tersebut yang penuh dengan student tak berdisiplin. latihan keras dan berdisiplin tinggi menyebabkan some player tarik diri daripada team. hasilnya, team basketball skool ni menang semua frenly match dan terpilih ke kejohanan jemputan. setelah memenangi tournament tersebut, coach carter mendapati most playernya sumer jenis pemalas stadi nak mampos! akibatnya, court basketball ditutup oleh beliau dan playernyer sume dikehendaki stadi di library sebelum bole join semula team.

Addition: nice true stori dan coach carter still terkenal sehingga kini. http://www.coachcarter.com/.Mostly cerita tentang black people tapi ade gak la selit pasal white people sket2....motivasi stori tentang player-player masa kini yang berlagak dan fikir mereka lebih hebat daripada law.

Movie Review: No Reservations


Title: No Reservations

Review: stori about one of the best lady chef, kate(catherine zeta-jones) yang bekerja di sebuah restoran. normal life about chef. sentiasa tegas dan full of rules. 1 hari,adik kate terlibat dalam kemalangan(dan seterusnya mati) dan menyerahkan anaknya, zoe untuk dijaga oleh kate. kate yang takde pengalaman pape untuk menjadi wife dan ibu terpakse ambik alih tugas tersebut serta merta. sementara kate mengambil cuti beberapa hari kerana sedih kehilangan adiknya, manager restoran tersebut telah mengambil pengganti sementara, nick(aaron eckhart) yang bersifat periang,ceria dan happy-go-lucky.berlainan sama skali dengan kate.

Addition: not bad untuk love story. tapi kekacakan aaron eckhart tak nampak sangat dalam filem ni berbanding the dark knight. dapat jugak melihat bermacam-macam menu yang menarik dan menggiurkan penonton semua.

Tuesday, January 27, 2009

merayau-rayau 5(chinese new year episode)

akhirnya aku pergi jugak ke rumah wei pin di melaka untuk bersama menyambut chinese new year.hehe....

bangun pagi kol 9 am teros siap2 dan naik putra hingga ke kelana jaya.then diambil oleh adik beradik mas-harizah dan juga maisarah mokhsein.sampai melaka around 1 pm.tengok2 jer shahmi,pian and da geng da ader.da abes makan lak tuh.(pelahap gelojoh sungguh mereka ini).haha....

makan kuih raya, mee goreng+ayam, bihun sup(yang xsempat dihabiskan sebab ade orang tuh tetiber je cakap "ok la weipin,kitorang nak balik dulu la". ekele, gua baru separuh mangkuk jer nih.saba jer la.....

setelah memeras ugut memungut ang pow daripada ibu wei pin, kami pown bergegas pulang ke bandar melaka. punya la payah nak jalan disebabkan manyak jalan telah ditutup.aku pown tak taw la pesal banyak jalan tutup nih.padahal sebenarnya mudah saja nak pegi ke banda hilir tuh.hampeh tol.dengan traffic jem+tak dak parking nyer,dengan perasaan kecewa dan gundah gulana,kami pown pulang dengan tangan kosong hampa.

anyway, thanx wei pin becoz invite us ke umah u and Hepi chinese new year!!!!

tensen

aku tensen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!#$$^^%%%&*()*))*(**(*^%^%$%%$#@

Monday, January 26, 2009

Tensen di pagi raya

adeih...ingat arini nak pegi beraya kat rumah wei pin.

tapi idung still berair la plak.

ngan henset yang da giloss tuh.

pastu ulser mulut yang membuatkan aku tak leh nak makan besh2.

tensen2!

Sunday, January 25, 2009

menci!!

SAYA TAK SEHAT.
SEMALAM KENA ULSER MULUT

PASTU MID NITE IDUNG BERAIR LA PULAK

MENCI-MENCI

SOK NAK TAHUN BARU(CINA) PULAK

MENCI!

GONG XI FA CHAI!!!


Saturday, January 24, 2009

Merayau-rayau 4

arini merayau-rayau lagi.destinasi pilihan?cam beser la.Aeon AU2.mane lagi kan?hehe....
Normal View Aeon AU2

sebenarnya nak pegi kedai TM jer nak tanya pasal bil.tuh pown sekejap jer.yang lamenyer adalah merayau-rayau.hehe....kuar jer daripada kedai TM, terasa lapar pula di perot ini.singgah sebentar untuk membeli takoyaki.sampai jer kat kedai, ade promotion la plak.RM 7.90 untuk 2 set.aper lagi,beli la 2!!!hehe....chicken ham+mayo & octopus(my faveret nih)

Chicken Ham+Mayonaise

Octopus

da abes~~~~~

sambil menunggu takoyaki ku tuh,sempat la plak merayau-rayau ke dalam Jusco tersebut. kat stage ade persembahan chinese new year.menarik gak ar.layan jerla skejap.hehe....
Chinese New Year Performance

merayau lagi.kali ni gi kat tingkat 2 lak.karaoke da open!!!!harga promotion lak tuh!!!!murah giler!hehe...lenkali la datang lagi.

da buhsan2 merayau.sebelum pulang aper lagi,beli aiskrim mingo-mingo la cam beser.kali nih beli 2 cup.huhu...tamak giler.tapi yang tak beshnyer harga da meningkat.1 cup RM 3.wuuuu....mahal giler!!!!
Mint Flava

Chocolate+Raspberry

Anugerah Juara Lagu (part 3)

diz tyme nak stori pasal journey to da AJL 23 plak.hehe...

Aidi & Mas

Selipar terputus.guess who??????

Mas & Mai

Di Seat Faizal Tahir Fan's

Stage

Bersama Tomok New Boyz

Bersama Amylea AF3

Bersama Nas Ahmad

Gambar kenangan sebelum pulang


Saya adalah artis. Tak percaya???
tada....
................




















The End~

KLCC~

semalam pergi ke KLCC untuk tukar semula kasut yang sala size(refer to previous post).
masuk ke ISETAN, punyer la banyak kedai kasut dalam tuh.(yang pergi beli asalnyer adalah my parents).so, agak pening gak la mencari kedai yang xtau nih.adeih....

sambil2 tuh,bergambar la di KLCC.hehe...

setelah hampir setengah jam mencarik, jumper juga(tyme tuh pown dah nak tutup da ISETAN tuh).hehe...

dan akhirnya..........













New Shoes~

Anugerah Juara Lagu (part 2)

Anugerah Juara Lagu Ke 23

setelah masuk ke dalam stadium bukit jalil, da exciting began.walaupon masok kol 6 lebey dan persembahan akan start dalam pukul 9 malam, tapi dalam tuh da rasa excited gilosss...

This is AJL 23!!!

Keadaan stadium pada pukul 6.30 pm(tyme baru masok)

Keadaan stadium pada pukul 8.45 pm(hampir mula)

Testing Lighting

Opening

One Nation Emcee(opening)

AJL 23's Host(ally iskandar,cheryl samad & Faizal ismail)

Aiman - Dusta Berkalang

Faizal Tahir - Cuba

Estrange - Yang Pernah(ada cover kain)

Estrange - Yang Pernah(tanpa cover kain)

Ayu - Hanya Di Mercu

Zahid & Heliza - Doa Dalam Lagu

Faizal Tahir - Sampai Syurga(1)

Faizal Tahir - Sampai Syurga(2)

Spider - Bila Nak Saksi

Stacy - Aku Stacy

Ziana Zain - Dingin

Meet Uncle Hussein - Lagu Untukmu

Lan (vocalist Meet Uncle Hussein)

Farawahida - Persoalan Cinta

Persembahan menarik oleh Farawahida

Elyana - Kalis Rindu

Persembahan Khas - Jaclyn Victor

Persembahan Khas - Jamal Abdillah

Persembahan Khas -M. Nasir

Jaclyn Victor, M. Nasir, Jamal Abdillah & kanak-kanak Idola Kecil

Mr. Os & Din Beramboi(semasa commercial break)

Award Ceremony: Vocal Terbaik(Faizal Tahir)

Award Ceremony: Persembahan Terbaik(Faizal Tahir)

Award Ceremony: Kategori Etnik Kreatif(Persoalan Cinta)

Award Ceremony: Kategori Balada(Sampai Syurga)

Award Ceremony: Kategori Pop Rock(Lagu Untukmu)

Award Ceremony: Juara Lagu(Lagu Untukmu)

Persembahan Pemenang

Picture Semua Pemenang

(Bersambung ke part 3)