Saturday, February 28, 2009

Movie Review: Alvin and the chipmunks


Title: Alvin and the Chipmunks

Review: mengisahkan tentang 3 ekor chipmunks(alvin, theodore dan simon) yang tersesat ke bandar dan berjumpa dengan Dave Seville, sorang komposer lagu yang da xde idea untuk menulis lagu. chipmunks membantu dave untuk menulis lagu baru yang lebih menarik dan fresh untuk dihantar kepada Ian(producer muzik). kehidupan dave berubah apabila lagu the chipmunks sangat2 popular dan diterima ramai.

Addition: filem animasi+realiti menarik la walaupown kadang2 nampak ketidakrealitian sangat filem nih. tapi jalan cerita yang komedi dan bersahaja sangat menarik!

Wednesday, February 25, 2009

Dean List Bebeh!

haha...saya dengan ini mengisytiharkan bahawa diri saya ini telah mendapat dean list.haha...kerex sungguh ayat ini.huhu...

xcayer???lihat la pic dibawah ini.kalo anda ingat ini adalah posing dean list orang laen,sila la zoom in kat nama di sijil tu ek.hahaha....

dean list 3.50???owh tidak! 3.75 here i come???owh tidak jugak...mane layan dean list kelas bawahan ni.haha...gua dapat 3.82 jerk..haha...nak kerek gak~

Tuesday, February 24, 2009

Bowling @ Alamanda

huhu....yesterday i went to uniten(again) for lunch.soooo far away for a lunch isn't it?hehe... after having my lunch, me going to alamanda to kill tyme.haha....
da theatre was boring so i decide to went to da bowling centre lor...hehe..

Bowling @ alamanda


The Contestant: Mai

The Contestant: Mas


The Contestant: Aidi


The Result: haha!!!U already know who is gonna win rite!


The bangga face after winning da tournament!

Sunday, February 22, 2009

Estranged - In No Time Muzik Video Shoot!

Title: The Making of Estranged - In No Time Muzik Video

Date: 21 February 2009

Time: 4 pm till 9 pm

Venue: The Annexe Gallery, Central Market


Rich is singing for da 1st part of da muzik video


Andy is discussing something with assistant director


So mess~~~


Preparation for da second part of muzik video


Hanafi is tired after his session.


Me with Rich


Me with Andy


Me with Din


Me with Hanafi

Thursday, February 19, 2009

Dipergunakan!

ouh...sungguh malang nasib aku kerana sering kali dipergunakan oleh orang ramai.sob2...




tiap2 kali ade asignment jer mesti sumer orang nak tanya aku(dan tiru la pastu...). tapi tyme aku malas nak wat xde pulak orang datang kasik kat aku untuk ditiru.cess...

tiap2 kali orang laen ade problem aku ler tolong selesaikannyer...tapi tyme aku ade problem sume wat2 xtau(dan taknak ameh tau) jerk.cess...

tiap2 kali orang datang nak mintak tolong konfem aku akan tolong sepenuh hati sampai aku sendirik pown xpernah tolong diri aku camtuh....tapi tyme aku nak mintak tolong sume wat2 xdengar la kononnyer.cess...

tiap2 kali orang laen sedey atau marah atau tensen atau laen2 aku ler jadik penenangnyer(dan tempat melepaskan geram juga)....tapi tyme aku kesedihan atau ketensenan atau laen2 sume ingat aku ni xpernah ade masalah.cess...





hurm....agaknye orang yang ber"star"kan cancer ni memang begitu agaknyer.ramai plak rakan2 aku yang sama kes ngan aku.hurm....





p/s: saba jer la....

Wednesday, February 18, 2009

next program: karnival!

ouh....saya telah dilantik(sekali lagi) sebagai ketua pengarah karnival yang akan datang.konsep karnival kali ni agak menarik yang menggabungkan komputer, fesyen, kecantikan dan juga kesihatan....

so,ni merupakan kali ke 3 saya menjadi ketua pengarah bagi program bercorak karnival.huhu

so,see u there!!!!


p/s: tak pilih name lagi untuk program ni.huhu....

Tuesday, February 17, 2009

sekitar PRS Uniten Inter Tourney Bowling

PRS Uniten Inter Tourney Bowling

Tarikh:
15 Februari 2009


Masa: 3pm - 5 pm

Tempat: Mines Bowling














Sunday, February 15, 2009

Movie Review: Blood Diamond


Title: Blood Diamond

Review: mengisahkan tentang kisah perang di africa dan tawanan rusuhan yang menjadi pekerja di lombong berlian. bagi kanak-kanak pula di brainwash menjadi askar. Archer, seorang pembeli diamond berjumpa dengan Solomon, bekas pekerja lombong diamond. Solomon telah berjumpa dengan diamond yang sangat besar dan telah menanam di suatu tempat. Archer pula nak trade diamond tersebut dengan family solomon yang telah dirampas pihak terrorist.

Addition: Nice movies pasal peperangan di africa dan kanak-kanak yang dijadikan tentera. beri kesedaran tentang peperangan di dunia ni dan jugak diamond tersebut yang menyebabkan dunia jadik bloody

Saturday, February 14, 2009

Geng Road Tour!

Bowling PRS Uniten!

lazy~

adeih...malasnyer la bulan ni...
sungguh malas sampai nak citer pown malas.

sekian~

Thursday, February 12, 2009

Movie Review: Geng: Pengembaraan Bermula


Title: Geng: Pengembaraan Bermula

Review: Mengisahkan Badrul dan Lim, 2 orang budak bandar yang pulang ke kampung durian runtuh.Badrul adalah cucu kepada tok dalang.semasa di kampung, badrul mengajak lim ke dusun durian ditemani oleh upin, ipin, rajoo dan kak ros.then, diorang bertemu dengan opet(binatang dari demensi laen).

Addition: nice movie.animasi 3D terbaik dari Malaysia!support la movies malaysia!

Monday, February 9, 2009

Movie Review: Singh is King


Title: Singh is King

Review: stori tentang Lucky, ketua geng singh di Australia yang ganazzz dan bermaharajalela dengan gelaran KING dan happy, sorang budak singh yang sengal kat india dan selalu membuat kemalangan tidak sengaja ke orang-orang berdekatannya. Happy dihalau oleh orang kampungnya dengan alasan untuk mencari Lucky yang juga orang kampungnya. sampai di australia, lucky sakit dan happy diminta untuk menggantikan title KING nya tu.

Addition: bole tahan la citer nyer.tak de la besh mane pown sebagaimana trailer nyer(kena tipoo).tapi menarik la kalo da buhsan tak tau nak buat paper....

Saturday, February 7, 2009

Uniten Graduation Nite 09

Tugas-tugas saya sebagai volunteer Uniten Graduation Nite 09

Tugas 1
saya telah ditugaskan sebagai pengangkut barang-barang seperti speaker yang gabak besaunye daripada Unit Sukan, goodies bag daripada lori, tong sampah booth alumni uniten dan pelbagai lagi barang-barang.
pengankut goodies bag berjaya

Tugas 2
saya telah ditugaskan sebagai bed tester di room @ palace.saya telah tidor (sekejap) di room tersebut sebagai cara untuk testing room tu.
da ok bed nih. aku da try da


owh....room urusetia.terok sungguh mereka nih

Tugas 3
saya juga telah bertugas sebagai penonton rehearsal performance di siang hari.ini kerana pada malam nanti saya akan ditugaskan di backstage yakni saya konfem2 la tak dapat tonton performance yang ada.wuuu...
Ballet rehearsel


Hip Hop Rehearsel

Tugas 4
saya telah ditugaskan untuk menjadik soundman(sementara) dan juga pereka multimedia show
sound system yang gabak

Tugas 5
pada pukul 7 lebey, saya bertugas sebagai penge"test" MC untuk rehearsel program.kepada MC, padan muka anda kerana telah dimarahi oleh saya.hahaa!
The MC

Tugas 6
saya juga telah bertugas sebagai orang yang bagi cue kepada ballet punya budak yang akan wat gimik opening.
gimik opening ballet gurl

Tugas 7
Saya telah bertugas sebagai orang yang diambil gambar oleh artis-artis terkenal.adeih...actually saya taknak kerja ni tapi memandangkan director program ni telah paksa saya,jadi saya takleh nak cakap ape2 da.
Estrella


Juliana Evans


Estranged


Uniten Models

uniten Models lagi

Tugas 8
selepas tu, saya telah ditugaskan oleh ramai orang(yang bajet segan+malu) untuk mencurik mengambil balance makanan untuk dibawa ke backstage kepada urusetia dan artis yang tak makan lagi.hampeh tol!amek je la sendirik.huhu....
Muke bangga setelah berjaya rembat makanan

Tugas 9
camera saya juga telah ditugaskan untuk mengambil gambar shahmi dengan model2 uniten.bayar la shahmi!

Tugas 10
saya turut bertugas sebagai pemanggil performer ke backstage before diorang perform.juga tugas saya sebagai pemberi laluan kepada mereka kerana ramai pelajar uniten yang ingin bergambar bile nampak artis kat hallway.(maw tangkap gambar tunggu la abes perform dulu dey!sian kat organizer kena mara ngan prof ghaz sebab lewat)
VIP room with estranged

Tugas 11
saya juga telah bertugas sebagai MR. Uniten (sementara).yang ni paling penat nih kerana saya malas la poyo2 nak jadik MR uniten nih.da buhsan da dengan title tuh.
Mr. Uniten


tak sangka bendahari Uniten Graduation Nite 09 adalah fans mr. uniten.haha...



haha....demikian la saja tugasan saya pada malam tuh sebagai volunteer.actually banyak lagi tapi kerana tiada gambar,takleh nak cite.nanti orang kate takde bukti lak.

so,kepada organizer.bole la pasni banje saya sehingga saya pueh ati.okess~~~~