Tuesday, March 31, 2009

Estranged - In No Time muzik video

wat seketika,hati ku telah terubat sedikit(sket jer....) apabila muzik video estranged yang terbaru, In No Time di publishkan....

mule2 risau gak kowt2 xde la muke aku nih...ruper2 nyer dengan bangga serta riak nyer aku mengatakan aku lah watak utama untuk extra muzik video nih.wahahahaha....

xcayer???hoho...



















nak tengok lagi????sile tonton ini:

Monday, March 30, 2009

At the "Almost-Give-Up" point

sekarang ini saya dengan rasminya saya berada di titik yang paling hampir sekali dengan give up(dah give up da kowt rasanya). sangat-sangat la tensen+bengang+panas+meletopz dan laen2 lagi dengan pihak-pihak yang digelar "kerajaan/government". mengapakah sumer staf kerajaan(hampir sumer okess.belom capai tahap sumer lagi) ni ada masalah yang lebey kurang same jerk???

lewat(lembap nak mampos!!!), wat kerja nak tak nak jer, kerja kejap jer tapi lunch+breakfast+tea break bukan maen lame lagi, cuti(kursus la konon) bukan maen berlambak lagi, terhegeh-hegeh, cakap beria-ria tapi hasil bukan sahaja hapah pown tarak tapi lagi terok daripada tin kosong(tin kosong still keluarkan bunyi), suker menjilat(bodek boss), idea(angan-angan) bukan maen gempak lagi, tapi skali kena gertak teros cair, lagi terok kalo teros passing kat orang bawah jer.

maybe sebab tuh la aku tak maw kerja kat government eventhough aku da dapat tawaran keja kat putrajaya(government la tuh!). come on la wahai staf-staf government sekalian. tuh tak termasok pasal rasuah la plak.(malas nak citer).

adeih....tensen2...1 more point im gonna give up my lovely precious carnival eventhough aku jerla yang beria-ria sangat lepas government-government sekalian ni suruh aku wat.

huh!!

Friday, March 27, 2009

No Reservations Spoof: Scene "Nick and Zoe cooks together for Kate"

Synopsis:
Movies:
Kate bring Nick to her house because Zoe ask for it. When he came, Zoe and Nick cook pizza together for Kate.
Spoof:
Aidi bercadang buat steambot biler da abes exam dier bersama Mas dan Mai.hoho...

Cast:

Nick - Aidi (Aaron Eckhart)


Kate - Mas (Catherine Zeta-Jones)


Zoe - Abigail Breslin

Guess who is gonna cast "zoe"???










Tidak laen tidak bukan, Maisarah!!!





p/s: yang tak tengok lagi No Reservations, sila la menontonnya okess!!!!

Tuesday, March 24, 2009

Am I getting old?

woooottt!!!!
da tiredest day in diz month!!!penat giloss lar arinih...even nak lunch pown xde selera walaupon member beria-ria nak blanjer kfc nih. abes klazz tak sempat nak rehat da kena jumper sponsors program akan datang(izzi & bank islam). pastu meeting ngan mpp plak.tapi xjadik.mengong tol.bukan nak gitaw awal2....pastu drive balik umah da 45 minit.sampai jer rumah teros landing sampai malam.penat siot!!!maybe beginilah perasaan orang yang da bekerja seperti yang dingomelkan oleh cik nissie.huhu...

owh..about me getting old???dem it!!!

situasi 1
"u sini lecturer ka?",wakil izzi 1
"erk...i student lor.look old ka?",aidi comey
muka aku ni cam lecturer ker samdol???!!!

situasi 2
"so u lecturer biaser ape lagi aktiviti u all slalu buat?",wakil izzi 2
"erk....i student lor....",aidi comey
aku bukan lecturer la mangkok!diulang skali lagi,aku bukan lecturer la!!!!

situasi 3
"kak,nak anta proposal nih kat manager branch",aidi comey
"owh...surat lowyer erk? dari mane nih?",reciptionist bank islam
muker aku nih cam da tua sangat ker sampai ko xbole agak aku nih kanak2 lagi???




kesimpulannya: aku tak tua la!siot tol!!!

Sunday, March 22, 2009

Gradnite 09 Committee Dinner

Tentatif Gradnite 09 Committee Dinner

Date: 19 March 2009
Time: 8 pm - 10.30 pm
Venue: Alumni Recreation Relation Centre

8.00 pm - Ketibaan para tetamu

8.15 pm - Kata-kata aluan daripada MC

8.20 pm - Ucapan ex-Ketua Pengarah

8.30 pm - Ucapan wakil Alumni Recreation Relation Centre
Dr. Chua Kok Hua

Puan Jacinta Philips

8.45 pm - Penyampaian sijil kepada volunteer

9.00 pm - Penyampaian cenderahati kepada urusetia
Kai

Nan

Aiza

Afik

Shahmi

Prem

Zanna

Kanes

9.30 pm - Makan malam


ade la sorang makcik ni(gambar bawah) beria-ria bergambar possing maut sumer.
tapi tugasnyer rupa-rupanya adalah.............................








tukang cedok nasik jer.hehe...








p/s: dan tidak lupa juga kepada otai besar event nih!hoho...

Movie Review: Sex Drive

Title: Sex Drive

Review: citer tentang Ian(Josh Zuckerman) yang still virgin setelah berumur 20 an yang berkawan baek ngan Felicia(Amanda Crew) dan Lance(Clarke Duke). Ian berkawan secara online dengan Ms. Tasty(Katrina Bowden) yang akhirnya mengajaknyer berjumpa dengannye di Knoxville. Ian yang skema dan tak pernah wat jahat akhirnya berubah jadik otai termasuk la merembat kereta sport abangnya yang gangster abess,Rex(James Marsden) untuk pergi ke Knoxville.

Addition: Movie kelakar lebey kurang cam The Girl Next Door jugak. Pelik gak sebab lulus ditayangkan kat Malaysia.huhu..

Cooking Session: Udang Goreng

Menu: Udang Goreng

Bahan-bahan:
Udang

Garam

Kunyit

Penyediaan:

Tabur kunyit dan garam di atas udang tersebut secukup rasa

Gaul udang dengan campuran tadi sehingga lumat

Goreng di atas kuali dengan sedikit minyak

Hasil:




p/s: reason for cook; takde lauk laen da untuk lunch.arini kat umah sumer lauk ikan jerk.buhsan2...haha

Saturday, March 21, 2009

Movie Review: Second in Command

Title: Second in Command


Review: cerita tentang ketua pengawal ambassador US di Moldavia yang diminta bantuan oleh Presiden Moldavia sebab rakyat negara tersebut sumer dipengaruhi oleh terrorist. presiden moldavia dialihkan ke kedutaan US dan berlindung di sana. dengan kekurangan senjata dan masalah dalaman(sumer berebut kuasa nak jadik leader sebab leader asal mati kena bom), keadaan makin cuak di kedutaan. tentera bantuan yang berada paling dekat berada 8 jam daripada kedutaan tersebut.

Addition: dapat tengok askar US yang tak hengat dunianyer war xkesah nak mati janji mission setel!(nampak sangat nak tunjuk kehebatan US)

Movie Review: Drumline

Title: Drumline


Review: kisah tentang sorang budak buta huruf yang dapat masok kolej disebabkan kehebatan beliau bermain drum untuk pancaragam half time american football. time tryout untuk masok team dengan muke slumber dan tanpa tengok not lagu dah dapat maen lagu tema team diorang dengan gempakssnyer. terlampau kerek dengan kegempakkan beliau sampai jadik punca pergadohan tyme homecoming kolej beliau.

Addition: kegempakan bermain drum sangat la mengasyikkan!

Tuesday, March 17, 2009

sad mood~

yesterday was da shocking moment of myself when i saw my shoes(my lovely daring shoes i luv da most) digigit tikos!

whaaaattttttt?????!!!!!!


not funny okesss....diz is truth.

xcayer????tengok la pic di bawah nih....


da black circle(not really circle la kan...) is kesan gigitan tikus.sob2....

hampeh nyer tikos....aku benci sama dirimu!!!!

Sunday, March 15, 2009

Movie Review: Burn After Reading

Title: Burn After Reading


Review: story tentang Harry(george clooney) yang ade skandal dengan katie, bini osbourne walaupon harry da ade perfect wife. Chad(brad pitt) pulak pekerja gym yang berkawan dengan linda, makcik pertengahan umur yang tengah carik jodoh kat internet dating service. linda bertemu dengan harry dan menjalin hubungan.

Addition: cerita yang tak paham aper motif nyer walaupon da tengok 2 kali.kena tengok 3 kali dan ke atas kowt...

Cooking Session: Cekodok Ikan Bilis

Tajuk: Cekodok Ikan Bilis

Bahan-bahan:

1 mangkok tepong gandum


1 piring ikan bilis

secawan air

sedikit gula + garam

Penyediaan:

Kisar ikan bilis sehingga da takde rupa ikan bilis da


gaul dengan tepong gandum, garam, gula dan secawan air


pastu goreng la.takkan nak wat bbq laks!

Hasil:




p/s: first tyme belaja masak secara pro kasik la senang2 dulu.nanti da gempak baru la masak yang payah2 nyer.hoho...

Saturday, March 14, 2009

Parti Hari Jadi Ikhwan

Title: Parti Hari Jadi Ikhwan(anak sedara aku la. bukan ikhwan hot fm)
Date: 9 March 2009
Time: 12 pm - 7 pm
Venue: rumah aku la. takkan rumah azwan ali plak!

Keriangan Ikhwan


Lori baru Ikhwan


Hidangan yang tersedia~


The cake!


The first family


The second family


My neighbour(1)


My neighbour(2)


My neighbour (3)


sesi potong kek


kecomotan lepas makan


kucing pown datang gak~


minum jap


da abes parti teros terkulai kepenatan