Tuesday, April 28, 2009

Kisah seorang pe"mark-up" durjana

(Amaran kepada pembaca: tajuk thread ini boleh merosakkan bahasa)

Dialog 1 : 10.15 am
"Aidi, duit da ade kat saya. nanti tengah hari saya bank-in kat akaun awak la. kita dapat Rm 2435 daripada hal ehwal pelajar. so nanti saya bank-in kan RM2400 okesss"
(Dalam hati: "eh, maner RM35 aku nih lesap plak neh")

Dialog 2 : 11.15 am
"Saya baru bank-in kan RM1700 kat akaun awak. yang pasal makanan tuh RM600 saya setelkan lah okess"
(Dalam hati: "eh, bukan RM2400 minus RM600 equals to RM1800 ker???maner plak RM100 aku lost neh?)

tetiber aku teringat dialog silam
"bajet yang awak mintak tuh RM3435 tapi HEP luluskan RM2435 jerk."<---adakah perkara ini benar-benar seperti yang dinyatakan?

hurm...no komen.kot yer pown nak mark-up tunggu la event aku nih abes dulu lahanat oit.adeih...

i want to shot my head off rite now!

dengan ini disahkan bahawa saya telah overdose kepenatan dan jugak da hampir2 nak mampozzz kerana tidak tahan oleh kelecehan orang laen yang juga menyumbang kepada overdose kepenatan aku inih...haih....

actually aku tidak kesah sama sekali dong kalaupon aku penat sekali pown, kerana memang sifat diriku inih yang sentiasa all out+workaholic biler aku da set target nak achieve nyer.<--perkara ini ade pengecualian seperti bidang pelajaran dan laen2.hehehe...

aku dah kehabesan kudrat(waaahhhh..kudrat tuh.BM kuno beb!) da untuk teroskan event inih actually.tapi memandangkan event aku inih akan berlangsung pada ari kames inih, nak tak maw proceed jerla kan.but still aku berusaha sangat sangat sangat sangat la untuk menjayakannya.masalahnyer da kalo aku sorang yang boleh handle takper la.tapi ade certain part yang memang aku tak bole nak selesaikan(da faking birokrasi la neh.i hate u!). so memang wajib serahkan kat orang yang sepatotnyer la kan.abes tuh kalo da orang yang sepatotnyer tuh tak sepatotnyer wat kerja tersebut untuk aku pown payah la kan.(bullsheit sama inih orang)

tah la...saya hanya bole tunggu pada ari kames ini berakhir agar aku bole tido sepuas-puasnya pada ari jumaat tersebut(kalo bole tak maw pegi solat jumaat tapi berdosa la mangkok!huhu...)

tata sumer...saya nak headshot kepala sendiri inih.hoho~

Saturday, April 18, 2009

Cameron Highland~

Anyone???

Thursday, April 16, 2009

wat did I do wrong?!

aku tak peduli sama ada tajuk aku nih pelik, cam haram, bahasa english kaum beranang dan sebagainya tapi apakah yang aku da wat salah/silap sampai event aku nih da tinggal seminggu tapi tak dapat kelulusan pown lagi. apa ker payah bebenor la sampai paperwork event aku tuh da terperap sampai 1 bulan kat ofis advisor aku dan ditambah plak ngan 1 bulan lagi kat ofis hal ehwal pelajar. 1 bulan + 1 bulan bersamaan 2 bulan(simple math pown xtaw ker macha??)

setelah dimuhasabah kembali diri aku nih daripada 3 bulan lepas(perghh,gler ebat muhasabah diri.hoho...), aku still tak jumper aperkah kesilapan atau kesalahan yang pernah aku wat sampai tak lulus lagi paperwork aku nih.haih....:(

aku da wat paperwork lebey 10 kali, 8 kali sebelum advisor aku luluskan untuk dihantar ker HEP dan 2 kali lpas da antar kat HEP.tapi still xder tindakan gak.hurm...

aku da dapat sponsor daripada 8 company, (metrojaya, hotel equatorial, dominos, izzi.net, nescafe, mingomingo, intrend, dan 1 lagi secret.hoho...) tapi still xder tindakan daripada HEP gak.hurm...

aku da siap wat preparation sumer.buat banner, poster, bunting, buku program, kad jemputan, perbelanjaan dan pendapatan planner dan macam-macam lagi, tapi still tader tindakan daripada HEP.hurm...

aku da abeskan duit aku sebanyak rm 100 lebey untuk event nih, daripada segi minyak moto ngan keta, tol, pastu ngan kepenatan aku ngan keletihan aku naek turun ofis sponsor, tuh tak termasok sesat jalan dan ditambah lak ngan hujan(kalo naek motor) dan jem cam haram(kalo naek keta), but still xdapat tindakan paper daripada HEP.

dan yang terakhir iaitu perkara yang mengharukan aku plak, advisor aku yang beria2 nak mengetengahkan konsep "kecantikan, kesihatan, fesyen dan komputer"(yang mane memang aku tak setuju sangat2 pada awalnyer), sekali kena sound ngan HEP pasal takde kaitan antaranye, teros suruh aku repair balik sumer.walhal(eceh,walhal tuh.wakakaka....), die la dulu yang cam haram beria2 pasal konsep mengarut sumer nih. dan yang terbaru kuterima tadi bole lak dier call suruh batal kan event nih.kepala hotakkk kaw!!!! setelah sumer perkara yang terjadik kat aku selama nih, suka ati ko jerk nak suruh aku cancel.(buduss nyer orang tua yang botak cam zaibo) -->sowi kepada peminat zaibo

da la, aku da penat. sok aku nak jumper VC terosss dan citer kat beliau pasal event aku nih.babai~

Monday, April 13, 2009

Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2008

Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2008

12 April 2009

9.00 pm - 11.30 pm

Arena of Stars, Genting Highland


Tiket ABPBH




Stage


Anita Sarawak performs opening.besh2...


Stacy sambung opening performance Anita Sarawak.besh jugak~


The MC. Adlin Aman Ramlie dan Sharifah Shahirah


Performer semasa commercial break. Along Raja Lawak & Din Beramboi


Aizat


Rabbani - Kategori Kumpulan Nasyid Popular


Kristal


Kristal & Datuk A. Rahman Hassan


Hujan


Datuk Siti Nurhaliza


Jamal Abdillah & Sarah Raisuddin


Posmen Malaysia(sama tak cam baju PRS Uniten 2008/2009).haha...


Nabil - Anugerah Bintang Paling Popular


Faizal Tahir nyanyi single terbaru.bencinta.besh2...


Bergambar depan stage ABPBH08


Bergambar depan backdrop pemenang


Lan Meet Uncle Hussain


Michelle (Melodi)


Nas Ahmad (Melodi)


David Teoh