Sunday, May 31, 2009

Resting Mode

skang adalah resting mode disebabkan pelbagai perkara yang berlaku secara mendadak baru-baru neh. banyak gak ar stuff yang sedang dipikirkan sempena aku cuti neh sampai aku LI bulan 8 nanti. baru abes exam, stock duit da hampir kering(tapi ade la sket saving untuk top-up aku sebulan dua neh), problem nak-carik-kerja-part-time-tapi-malas lagi, gelabah result nak kuar tengah2 bulan 6 nanti, personal problem plak dan macam2 lagi.

solutionnyer, aku ingat nak berhibernasi cam beruang kutub la plak skang neh. tido sepanjang hari, malam baru bangun tengok tv.haha....tapi rase cam nak carik kerja lak. tengah tader duit untuk sambut bufday diri sendiri neh!haha....sok (maybe) carik kerja!



p/s: ade 5 keping tiket Semi final bintang RTM tapi hujan la plak.hampehs!!!!

Tiket Separuh Akhir Bintang RTM

Monday, May 25, 2009

Exam: Completed!

da abes!!!!!!yeah~~~

akhirnyer, final exam ku telah tamat dengan jayanya(harap-harap jaya la.huhu....). daripada 3 paper final exam yang official, hanya 2 jer yang aku dapat target soklan aper yang akan keluar. paper ke 3 sungguh la laen daripada yang dijangkakan.so, aper lagi.maen jawab jerla.huhu....

result kuar dalam pertengahan Jun.huhu...takot~

Saturday, May 23, 2009

Study - Study - Study

Title: Last Paper for Semester II

Date: 25 May 2009

Time: 10. 15 am

Venue: Exam Hall


p/s: still tak stat stadi lagi.huhu...sempat layan online-tengok tv-tido tak hingat dunia. sok baru muler stadi(btol nih. tak tipoo tau....)

Kritikan kepada Pelakon di Malaysia

uuuuhhhh....aku berasa sangat keciwa yang teramat sangat apabila menonton lakonan pelakon drama dan filem di malaysia nih yang macam hampeh. tapi takder la sumernyer. ade la majoriti nyer yang tah hapa apa daripada yang berlakon yang sangat bagussshh...pelakon-pelakon di malaysia nih yang hebat berlakon jer tyme babak sebagai pegawai di syarikat-syarikat besar. tyme tuh jerla part yang bole di tonton dengan sronok. part laen hampir sumernyer ngarut dan tak kena langsung ngan mood babak tuh! bukan la aku nak anti sangat ngan pelakon di malaysia nih, ade jer pelakon yang bole bawak watak diorang ngan gempak. tapi bole nampak la lakonan yang macam hampeh tuh kat tv. pengarah pulak bole jer layan jer lakonan yang jenis camtuh. adeih....

p/s: harap2 situasi camnih bole la berubah cepat2.tensen2...tapi aku still sapot drama movie malaysia!

Thursday, May 21, 2009

SMS's from my fans

1st SMS:
"weih, bangga giler dapat tengok muker member aku kat MTV siot!!!"

2nd SMS:
"eh, ko ader masok dalam video clip estranged ker?gler arh!"

3rd SMS:
"pergh...head banging ngan Rich Estranged siot!"

4th SMS:
"macam muker ko la kat dalam Youtube. Lagu Estranged - In No Time. ko ker tuh?"

5th SMS:
"pasnih kalo ade nak wat video clip lagi ajak ar aku dowh"

6th SMS:
"Siot ar ko masok video clip estranged tak ajak aku"

7th SMS:
"Dem it john!tak ajak gi buat video clip"


p/s: thanx kat sumer yang wish aku.huhu....




sebagai menghargai peminat sumer, saya akan post pic saya dalam video tuh.

tadaaaa......


Wednesday, May 20, 2009

Exam Calculus & Leverage

baru abes jawab exam calculus tadi.agak tensen ar sebab soklan simple tertinggal untuk distadi.huhu...gler tensen! punyer la banyak aku stadi semalam(xde la banyak mane pown.sejam jer kowt aku ulangkaji semalam.gler kerek), last2 kuar soklan yang kecik jer.cesss....setakat nih bole lagi ar kowt kalo nak dapat A.hehe....

last monday tengok 1 series baru kat AXN. Leverage. agak menarik la jugak walaupown jenis series camtuh da melambak da penah tengok. citer pasal 1 kumpulan geng yang kasik bantuan secara percuma kat orang-orang yang ditindas oleh syarikat-syarikat besar atau orang kenamaan.


final paper, monday. yang nih agak cuak gak sebab payah punyer exam nih. so, maybe nak kena stat stadi awal.so, macam beser. takder update (kowt).hahaha....

Tuesday, May 19, 2009

update di kala final exam

assalamualaikum...

saje nak update kerana kemalasan+bizi stadi untuk final. so agak penat la nak taip panjang-panjang(panjang la sangat), tapi facebook dan laen2 bole jer open.hahaha...

baru abes sebijik exam semalam. walaupon stat stadi sehari sebelum exam tersebut(actually setengah hari sebelum exam tersebut). stadi soklan previous final lak tuh. dan akhirnyer, tekaan aku yang soklan final 2005 & 2007 akan kuar balik taun nih sangat la tepat.hoho...so, dengan gembira dan kereknyer jawab soklan pastu siap dalam 1 jam jer. sumer dak2 tensen gak ar sebab diorang pown xperasan aku nih penah stadi.(da kater stadi setengah hari awal.memang tak nampak la.huhu...). sok ade lagi 1 exam tapi cam malas nak stadi la plak. subjek kalkulus aka subjek kegemaran aku sesangat. tuh yang malas stadi tuh. carry mark jer dah 44.5 per 50.hahaha....giler sombong kasik statement.huhu...

next is aku baru jer abes baca novel ini....


slumdog millionaire. agak lain daripada aper yang anda sume lihat daripada movie. ade sket jer la persamaannyer. dalam tak sampai 50% pown. so, try la baca novel kalo nak taw di mana kelainan yang ditunjukkan.huhu...

nak citer pasal AF 7 plak. arituh gi tengok AF 7 final. cam beser la. astro sentiasa keluarkan artis-artis berlambak2. sekali maestro da bankrap la.haha...so, pandai-pandai la artis nih nak idop nanti camna. selama 6 series sebelom nih pown brape banyak jer artis yang selamat.huhu...dah la, xmau citer pasal af7 lagi.nanti kena ban~

oouuhhhh...1 lagi cerita baru. virus H1N1 aka virus selsema babi khinzir. aku pown tak berapa tau sangat pasal virus nih. taw2 jer da merebak kat malaysia. lagi senang berjangkit daripada selsema burung lak tuh. so, rakyat-rakyat jelata di luar sana, berhati-hati la. kang kalo da berjangkit kat anda, bukan saja dapat sakit. dapat malu+segan pown ada jua.yerla, da kater selsema babi.tak ke malu kalo 1 malaysia dapat tau.hahah.....

ok la...nak sambung tido stadi balik. tata~~~~

Saturday, May 16, 2009

Karnival Mahasiswa 2009 Pictures~

Dota All-Stars Lan Game


InTrend Magazine Booth


Majlis Penyampaian Cenderahati


Majlis Potong Riben Perasmian


The MC


Si kacak sedang kasik ucapan


Izzi dot net Booth


Nescafe Booth


Pusat Darah Negara Booth.

p/s: ni jerla pic yang diambil oleh crew tyme carnival arituh. ade lagi 1 camera tapi camera tuh adalah hak milik my advisor. malas nak bersua muka dengan dier lagi da...

Sunday, May 10, 2009

Karnival Mahasiswa 2009

(atas permintaan ramai, saya siarkan jua stori about event saya ini)

Title: Karnival Mahasiswa 2009
Date: 30 April 2009
Time: 8 am - 7 pm
Venue: Multipurpose Hall, Politeknik Shah Alam

sinopsis:
(siap ada sinopsis tuh.haha...)
well, on 30th april, aku sampai kat dewan kol 7 am(could u believe diz??!!! 7 oclock in da morning!guess what?! I wake up at 5.30 am). da sampai dewan,kemas2 sket apa yang tak siap lagi. goodies bag sumer nak kena siapkan kat registration table. ajk-ajk ku sumer konfem2 la xsampai lagi. kol 7 pagi tuh.only god damn crazy guy only will came dat early.haha...kol 9 pagi, baru la orang datang. thanx to our sponsors, Izzi.net, Mingomingo, Nescafe, InTrend, Pusat Darah Negara, Metrojaya, Hotel Equatorial Kuala Lumpur, Domino's Pizza, Kraft Asia(Twisties) and Uniten Graduation Nite Team.

9 am, people from gerai jualan sampai kat dewan. yang paling mengejutkan adalah Syem(Raja Lawak 3) pown ade datang kat Karnival Mahasiswa 2009.terkejot gler eden bler nampak beliau ade kat event gua!haha...special thanx to him and mr zul from My caricature sebab datang memeriahkan Karnival Mahasiswa 2009. banyak tuh diorang untung. customer non-stop sampai kol 7 pm.kalo sorang diorang caj RM10, bole dapat rm1000 gak ar rasenyer.huhu...

10 am, aku still tunggu orang tua daripada management ofis.damn it tol la.tak sampai2 lagi.perasmian kol 10 dey!tunggu punya tunggu, kol 10.45 am baru sampai.cess..memang orang government camni rasenyer.haha...

11 am, majlis perasmian start. okay la walaupon MC agak sucks time tuh. tapi still okay bagi aku sebab maen rembat jer pagi tuh.haha....

11.30 am, online game da nak stat. ader 14 team yang register untuk dota all-stars. maen style kalah mati.yuran rm 5 jer untuk 1 team.1 team consists 3 orang player. nak taw online game nih abes kol braper???1 pagi keesokan arinyer.gler gamers tol dak2 nih.ish2...



Did you know?
  1. Aku mintak PC kat advisor 20 bijik tapi beliau hanya kasik 6 jerk. pastu suruh aku pandai2 manage online game.
  2. Aku hampir-hampir sangat nak cancel online game sebab pc dapat 6 jer.
  3. Kelulusan untuk event nih hanya dapat seminggu sebelum tarikh event
  4. Ketua pengarah, timbalan ketua pengarah, setiausaha, bendahari, ketua biro program, ketua biro protokol, ketua biro keselamatan, ketua biro teknikal, ketua biro penajaan dan ketua biro promosi semuanya disapu bersih oleh diriku. hanya ketua biro makanan jer yang menjadi milik advisor aku sebab beliau nak mark-up duit makanan.
  5. Pada asalnya karnival mahasiswa adalah karnival bercorak kesihatan, kecantikan, fesyen dan komputer.
  6. Aku dan advisor bergadoh besar semasa event berlangsung(actually sampai skang gadoh lagi)
  7. itu jer kowt.kalo ade lagi nanti aku tambah erk.


p/s: once again, nak ucapkan terima kasih banyak2 kat Izzi.net, nescafe, hotel equatorial Kuala Lumpur, Domino's pizza, mingomingo, pusat darah negara, Metrojaya, Kraft Asia(twisties), Intrend, Uniten Graduation Nite Team, Syem Raja Lawak 3 dan Mr. Zul from My Caricature, Nestle, ahli Kelab Komputer PSA dan sumer yang terlibat sama ada secara langsung atau tidak langsung dalam menjayakan Karnival Mahasiswa 2009.Thanx~~~~

Banner Karnival Mahasiswa 2009


Poster Karnival Mahasiswa 2009

Saturday, May 9, 2009

Lucky Day(May 09)

lucky day of da month untuk orang yang bernama aidi safuan adalah semalam yakni 8 may 2009.
besh2...

daripada pagi sampai malam sangat2 lucky!firstly tyme wat lab circuit, aku lah orang pertama yang berjaya menyiapkan lab tersebot dan jugak orang pertama lak tuh yang dapat siap dalam masa sehari(orang laen kena proceed next week tuh.padan muke~)

tengah hari lak bole pegi solat jumaat setelah lama muker aku nih xpegi solat jumaat.huhu....(xde la lame mane pown.sekali dua jer miss). before balik umah, dapat mesej from my former lec yang nak banjer coz last sem dapat dean list.huhu....skali jumper beliau dapat voucher sebijik secret recipe tuh!!!!! balik jumper lec terjumper lak member aku tengah minom air tin. teros dier suruh abeskan air tersebot.ader setengah tin lagi taw. jalan sket lagi before jumper motor, ade lagi dua orang tengah makan keropok. suruh aku abeskan gak keropok tersebut walaopon ade lagi 1/2 yang x abes.layan jer la. last but not least, tyme nak order kek secret recipe, seberang jalan tuh ade kedai ayamas. setelah di cek wallet, ader rm20 hengget dalam tuh. teros beli ayam percik sekor.hahahaha....

p/s: tengah senang ati skang neh~

Thursday, May 7, 2009

Cuti yang tak cuti

haha...seminggu neh aku tak pegi klas. biler pegi klas, klas plak da abes/cancel.cess!!!

so,seminggu la aku holiday yang tak holiday.huhu...tapi still pening sebab 2 minggu lagi nak final exam dowh!!!!!!!!apa pown tak stadi lagi neh.camner nak maintain dean list neh!haha...

sok pegi ke klas dengan harapan klas tuh akan ader(walaupown malas nak pegi actually).hehe....

btw, jadual final exam da kuar. aku kena exam on 18, 21 ngan 25 may jerk. starting ngan ending adalah exam yang berat berat berat.huhu...

p/s: walaupon da nak exam still update blog gak.terima kasih!

Wednesday, May 6, 2009

update(kowt)

hye sumer!(nada comey)

saya dengan ini ingin melahirkan rasa sangat terkejutt apabila saya melihat blog ainrox dan melihat nama saya dalam list beliau dengan tarikh last update adalah 1 week ago. oh god!gler lame aku tak update.haha...ditambah plak dengan biler aku cek aku nyer list posting sepanjang bulan lepas ader 5 helai jer.hoho...adakah aku da bertambah malas?huhu...ade lah sket.tp mostly adalah kerana aku sangat-sangat-sangat-sangat bizi ngan event aku yg baru saja melabuhkan tirai pada khamis yang lepas.

next stori, next 2 weeks aku final exam. tapi malangnyer aku tak stadi pape lagi.hoho...agak ebat situh...kalo tadapat dean list lagi skali masaks aku.hehe...

erk, da tader idea. bye bye~