Monday, September 28, 2009

I like to go to other's people house

Semalam cerita pasal tikus. Keputusannya, aku berjaya menangkap 2 ekor tikus dalam rumah aku ni. Hampeh tol. Ingat rumah aku nih Bilik Mesyuarat Tikus ke? Banyak pulak yang lepak dalam rumah aku nih. Tikus pertama berjaya di tangkap pada pukul 1.38 pagi. Perasaan bangga dalam diri ini usah dipertikai. Macam dah kira kejayaan besar dah kerana berjaya tangkap tikus. tiap-tiap 5 minit mesti nak tengok dapur kat tempat tikus di perangkap tuh. (-_-")

Lepas setengah jam, terdengar bunyi tikus lagi. adeih... pelik giler. ada banyak plak tikus kat rumah aku nih. perangkap tikus ada 1 jer. takkan la nak bukak perangkap untuk tangkap 2 ekor sekaligus plak. at least aku takder la se-bengap tuh. hihi...

Akhirnya 1 idea yang aku pikirkan on-the-spot dirasakan sangat bijak+menarik+kreatif. "Apa kata kalau aku campak tikus nih kat atas jambatan kat Sungai Gombak? Jambatan tuh da la tinggi. bila tikus jatuh, mesti dia mati kesakitan dan kelemasan punya" kata aku di dalam hati.

Start enjin motor. Bawak perangkap tikus dengan tangan kiri sebab bakul motor tak muat. sampai kat atas jambatan, time nak bukak perangkap tikus agak menakutkan sebab tikus asik hulur tangan kat pintu masok perangkap tikus tuh. "Cis! tunggu la aku bukak pintu nih. siot ko tikoos!" marah aku kepada tikus. tak tau dia paham atau tidak.

Ku sangkakan idea bijak tuh menjadi. eh silap. memang ia menjadi dan aku berjaya mencampakkan tikus itu ke dalam sungai. tapi pengakhiran yang aku harapkan tidak menjadik pulak. tikus tuh dengan selamat landing atas sungai. pastu teros berenang kat tepi sungai tuh. Cis! Cis! Cis!

Balik rumah dengan kecewa, pasang balik perangkap tikus kedua. Bangun pagi, perangkap dah ilang. ingatkan tikus tuh dah panggil geng dan gigit perangkap tuh sampai abes. rupanya abah kesayangan dah tamatkan riwayat tikus kedua tuh. Sekarang nih takot tikus pertama tuh panggil geng ramai2 dan serang kampung aku nih cam dalam cerita magic flute tuh. huhu...

ouh. again. tajuk tidak menggambarkan post. Baiklah. hari ini adalah hari pertama ke department baru. department yang suka ke rumah orang dan repair telefon. hari nih pergi 7 buah rumah. semuanya ajak makan kuih raya lepas repair telefon tapi terpaksa ditolak untuk mengelakkan rasuah. hoho.... seronot nya department ini kerana ia mempunyai pantry dalam ofis nih. diulang, dalam ofis yer. dan sepanjang hari nih, aku tak nampak pown sesaper yang sanggup nak bancuh air dalam ofis nih. lebih menakutkan, aku jumpa 1 balang kuih raya yang entah raya haji tahun lepas punya agaknya. hahahahaha...

Hari menangkap tikus

setelah beberapa lama bercuti daripada update blog ini, semakin malas pula rasanya nak update perkara latest(cis cis cis). seperti yang diketahui, raya tahun ini adalah deja vu bagi raya tahun-tahun lepas. raya pertama, balik melaka. raya kedua, balik perak. simple.

Cuma raya di melaka tahun nih agak meriah sket kerana merasa ikan siakap bakar di Umbai(meriah la sangat padahal makan ikan bakar jer -_-"). walaupun perjalanan ke tempat ikan bakar tuh dimulai dengan ke rumah wei pin. tapi yang kelihatan adalah Au Yong bizi mengajar aku direction ke Umbai tuh. (okess aku confuse nak eja nama ko au yong). kalau ko baca blog aku nih, sile komen okess. agak memalukan diri orang yang bernama Aidi Safuan kerana tak tau jalan padahal dah 21 tahun balik melaka time raya. haihhsss... .

Sesudah sampai di Pernu yang sebelah jer pon dengan Umbai, pergi beraya ke rumah kawan darjah 2 yang da lama tak jumpa pastu lost contact pastu jumpa kat frenster. tahniah kepada Maizurah aper tah nama kau lagi aku tak ingat sebab dah berjaya dapat boyfrenz baru. baru aku perasan boyfren ko semua orang melaka jer erk. racist gler kau nih. haha... tahniah gak kat ko kerana berjaya buat aku rasa bersalah sebab pernah mintak tolong mak kau hantarkan pergi skolah sebab mak ayah aku takda kat rumah time darjah 2. eh, tapi kenapa perlu aku rasa bersalah dan belanja kau ikan bakar? hampeh. kena tipu! tak per, ko cakap ko nak blanja aku seoul garden yang kononnya dah sampai kat melaka tuh raya taun depan kan? jangan pura-pura lupa okesss. cousin ko yang tengah masak megi kat dapur time tuh pon dengar okesss.

Punya la panjang cerita, tapi tak da pon satu berkaitan dengan tikus. cam kena tipu laks. haha... okay2. baru nak cerita. setelah 2 hari balik beraya di perantauan. eceh, perantauan la sangat. padahal 2 jam jer trip. balik jer rumah, punya la banyak taikk tikos kat rumah nih. euwww... gross gler. hampeh tol. jadi, misi menangkap tikus dimulakan. guna cara kuno jer. perangkap tikus besi yang dah berkarat tuh jer. pastu letak ayam. bukan ayam sekor yang besau tuh. seketul jerla. tuh pown tulang jer. giler aper kasik tikoos makan ayam sekor. huhu...

hasilnya? tunggu la esok okess~

Friday, September 25, 2009

Do and Don't: Baby

click to enlarge



p/s: curik kat mana tah. dah lupa...

Thursday, September 24, 2009

Life

Student life
Have time
Have energy
No money

Working life
Have energy
Have money
No time

Retired Life
Have time
Have money
No Energy


p/s: when can i go to holiday la if life like diz? (-_-")

Friday, September 18, 2009

Movie Review: Gamer


Title: Gamer

Review: About the future world where prisoners is being control by human being. people control the prisoners and kill other players in a war game to gain point. Kable(Gerald Butler) is da top player in da game created by Castle(Michael C. Hall). in the final round of da game, Kable try to escape from da game to save his wife and daughter. he received a help from Humanz(Ludacris) whom hate da game style created by Castle. Does Kable will succeed to save his family?

Addition: storyline was too short. juz want to end da movie with a simple ending. Ludacris special appearance was great. huhu... ouh, its full with 18PL scene. i like dat~

Wednesday, September 16, 2009

Punk'd

I got Punk'd!


Ada seorang rakan ku ini yang suke prank aku. dah banyak kali dah pon kena. tapi still sabar je dengan dia neh...taktik yang sama. ajak aku keluar. bila aku da prepare semua dan dah bertolak ke tempat yang ditujui, konfem dia akan jawab, "aku main2 jerla. ko nih, serius plak". WTH!

Sampai skarang nih, tak berubah-ubah lagi perangai budak sorang nih. sabar jerla. Semoga anda gembira dan seronot memprank orang lain. Nanti kalau anda di prank jangan kecik ati plak okesss!



p/s: aidi-safuan is planning da biggest prank untuk beliau!haha

Tuesday, September 15, 2009

Senior

The Ultimate Rulez of Seniority

  1. Seniors are always RIGHT
  2. If seniors are wrong, refer to the first rules.

I thought diz thing will only happen in the secondary school. and looks like i was wrong! it happens everywhere. University, government sector, private sector, political parties etc etc. is there any place in this world dat didn't apply diz ultimate rule?

Monday, September 14, 2009

Tension

Owh yeah, saya tension sekarang ini. walaupon baru pulang ke majlis berbuka puasa dengan kanak-kanak bekas MRSM MZMS 03/04 di Flaming Steamboat di sebelah Sunway Piramid, tetapi perasaan tension telah menguasai diri ini.

Tempahan telah dilakukan, jemputan telah dikenalpasti. Pengesahan kehadiran telah dibuat. dah tuh yang tetiba tak datang tuh pesal?!!!!
yang beria-ria cakap nak datang dulu tuh kenapa?! dah la tak datang, pastu tak nak inform lak tuh. tak pasal-pasal jer jawatankuasa majlis terpaksa cover bayaran bagi pihak anda. sabar jerla. hurm...


p/s: dah tua-tua neh, tak yah la nak main-main lagi. sedar la sket. bukan zaman skola lagi da. asik nak main-mainkan orang jer.huh!

Berterus-terang atau Laser?

Berterus-terang atau mulut laser?

ramai orang cakap mulut aku nih laser, cakap tak beragak, bila bercakap ikut suka jer, mulut takda insurans dan lain-lain. tapi aku kenal ramai orang yang lagi terok bahasa berkata-kata mereka daripada aku, tapi everytime diorang cakap, diorang prefer diri diorang berterus-terang. yeah, anda baik. saya jahat. simple.

Contoh:

"Buat la kerja tuh pemalas!"

Ayat yang sama. dan apabila aku cakap, mesti orang kata aku nih mulut tak reti jaga. Dan apabila mereka-mereka nih cakap camnih gaks, orang akan prefer sebagai berterus-terang, jujur, berkata benar and so on.


p/s: dats why aku tak berapa kesah sangat dengan Azwan Ali dan blognya itu.

Friday, September 11, 2009

Trivia Ramadhan

Soalan: Apakah persamaan di antara semua di bawah ini?

  1. Region Bos Telekom Keramat
  2. Supervisor aku time praktikal
  3. Head of Department kat Telekom Keramat neh
  4. Staff department yang aku lepak minggu neh
  5. Kontraktor Telekom yang suke kuar masok kat department neh
  6. Makcik Cleaner yang seminggu sekali jer nak sapu lantai kat telekom neh
  7. dan Rakan-rakan praktikal lain





Jawapan: semua da penah nampak aku tertido kat desk aku bulan poser neh. dan semua senyum biler aku kelam-kabut baru nak tersedar everytime diorang masok sebab bunyi pintu deparment neh kuat sangat sampai aku tersedar. adess...ngantok ar weih...

Sayangkan seseorang?

aku dah dengar ramai orang cakap pasal mende nih.

"jika anda sayangkan seseorang, maka lepaskan lah dia. jika dier kembali, itu bermakna cinta anda sejati"


tapi,

ade ke orang yang sanggup lepaskan orang yang dia sayang?

ade ke orang yang sanggup terima semula orang yang dah pergi? kang nanti tak pasal2 anda cakap "owh,da xde orang layan ko. baru ko nak carik aku yer"


hurm....

Thursday, September 10, 2009

I went to a date with Paris Hilton a year ago

A story about how I met Paris Hilton sometimes a year ago. and it was a date. i think. the memory with her is still lying fresh inside my mind. hihi(smile naughtily)

The story took place in Los Angeles soccer stadium when i watching David Beckham playing for LA Galaxy against DC United. i was there in the stadium with my fren excitedly watching da match until half time. then i asked my fren to bought drink since we are screaming and cheering for david beckham for 45 minutes non-stop.

After my fren left, suddenly out of nowhere there is a girl went beside me and sit at my fren's seat. she's wearing a nice white dress, sunglasses and a hat dat covering almost all of her face. she's smile at me then i replied my smile back.what the heck is diz phrase mean?(-_-'). i peep at her skirt face for a while. wow! she's really cute(although at that time i still haven't recognize her). when i trying to peep her again, she turn her face to me with an angry face. owh damn! did she knew it dat i was peeping her all the time?

After she looked at me with her red face, she put her face on my shoulder and her hand is at my neck. "OMG! wat the hell is happening rite now?" i monologue myself. "Syyyhhhhh" she whispered to me....yeah, i was grinning hornily(is such word exist?haha...) at dat time. who doesn't enjoy dat rite?huhu... a moment later, she sit back at her seat and then smile again at me. "Sorry" she said while her hand is cleaning her sunglasses. at that time i juz realized. "OMG! u are Paris Hilton rite?!" I said almost shouted. "yes i am" she said and smiling again. owh,that's sweet~

I couldn't say anything becoz i was so surprise at dat time. she realized dat and said "dont worry. i juz run away from my personal bodyguards. juz now they juz been through near us. dats why im hiding beside ur face. thanx anyway". "its okay. im fine anyway" i said dat to her. it make me look cool huh? "may I...." she didn't end the conversation and sit on my lap all of of a sudden. "please help me again will u? they are coming here again." she whispered. "erk.okay. my pleasure" i replied to her. "they are coming here. maybe they saw us juz now. kiss me!" she said to me. "what...!!" and i couldn't end my words becoz she already kiss me first.

Her bodyguards juz passed by us. "huuuhhhh" said us relieved. "i think we better go now. they will find us later if we stay here" said her. "but my fren....." i couldn't finish my word since she already grabbing my hand. "okay okay. then we go".

"excuse me. but can u lift me up for a while? im feeling nauseous" said her. juz after she finished her words, she fell in front of me. "u drunk? oh sheit. im dead now" i said to myself. first, i had to hid her. then i had to carried her. wat a bad day. i sent a text mesej to my fren dat i have to go back to our hotel(and he didn't reply my sms :().

And then, the worst thing happen. "uweeekkk". yeah, she vomited at my shirt. god damn it! the bell boy juz stood in front of me and doing nothing. i asked he bell boy where da toilet is and he told me da direction. luckily, there is a sharing toilet at da hotel. she juz vomiting again and again. i juz stood by her and relaxed her. when she feel okay, i asked her to sit at the room corner. "thanx." she said to me. "yeah, ur welcome. after all, u are a celebrity." i replied her. suddenly, she come to me and hugged me. "wat are u doing?!" i shouted at her. "im just doing u a favor"she answered me. after dat, she is trying to open my shirt. "what the heck?!!" i screamed at her.

"Tit tit tit tit. Tit tit tit tit. Tit tit tit tit". and da sound keep repeating. "your cellphone" she said and then she gave to me my phone. "thanks"

My phone screen shows "Alarm Clock 6.00 am"

OWH SHEIT!!!!GOD DAMN IT!!!WHAT THE F*** la weih!!!

sheit u alarm phone! u juz destroyed my dream!!!

yeah, it was a dream of mine diz morning. damn it!

Nicknames

As I lives for these 21 years in my life, I has listened many nicknames from people around me. Wanna know all of them? alrite!



Parent, famili, uncle, auntie, cousin etc etc = Eddie

Darjah 1 until Darjah 3 = Aidi

Darjah 5 until Form 3 = Budak Lompat(why? becoz i didnt went to darjah 4)

Form 4 till Form 5 = Che Mat(becoz i looked similar to a technician in da school named Che Mat. WTF!)

Uniten and Politeknik Shah Alam = John from UK(yeah, u know wat UK stands for rite?my hometown.haha)

Fespic Games KL'06 = Joey(those people from UPM told me dat my face juz look da same wif their senior.dem!)

Kem Remaja Bestari 07 = Jimmy(jimmy asmara bebeh!)

Kem Motivasi Felda 07 = Joe

Online Forum = Kassim(reason? becoz im tired of those english-macho nicknames.huhu)

Yahoo Mesenger nick = Aidi Comey(haha...)

Normal People baru kenal = Aidi-Safuan



p/s: ouh...diz is not a tagged actually. im trying to kill my boredom tonite! haha...

Tuesday, September 8, 2009

Hot Guy & Hot Girl


Someone said to me:




Handsome+rich+smart+cool+famous+sweet-spoken BOY =
Playboy



Cute+lovely+beautiful+hot+well-known+sexy GIRL =
Gold Digger





p/s: not applied to all!

Monday, September 7, 2009

3 hari tanpa diet

Jumaat = Berbuka puasa di Flaming Steamboat. eat all u can sampai makanan abes.(unfortunately, makanan tak kan abes.huhu...)


Sabtu = Berbuka puasa bersama Nuffnang di The Apartment. buffet menu ala-kelantan.


Ahad = Berbuka puasa di masjid. pastu lepas maghrib pergi makan kat Chilli's One Utama.



yer kawan-kawan...musnah, punah, ranap, hancus, berderai, gedegang abes kisah diet saya. sekian!

Sunday, September 6, 2009

Sesi Berbuka Puasa Bersama Nuffnang

Date: 5 September 2009
Venue: The Apartment, KLCC
Time: 7 pm onwards





A million of thanks i would like to say to Nuffnang because i got invited to Sesi Berbuka bersama Nuffnang at The Apartment, KLCC. it was a great experience for me last nite! i've met people from Nuffnang, bloggers and also i can ate a lot of food!

TQ Nuffnang!


p/s: more pic will be upload later~

Saturday, September 5, 2009

Movie Review: Orphan


Title: Orphan

Review: mengisahkan tentang pasangan Coleman(John-Kate) yang ingin mengambil anak angkat setelah kandungan Kate gugur semasa ingin melahirkan anak ke 3. Esther akhirnya di adopt oleh pasangan ini yang ditemui di pusat penjagaan kanak-kanak yatim piatu. sepanjang duduk di rumah pasangan Coleman, pelbagai kejadian buruk berlaku di sekeliling kenalan dan keluarga Coleman. latar belakang Esther disiasat akhirnya dapat diketehui bahawa Esther bukan lah seorang anak yatim. Siapakah Esther sebenarnya???

Addition: Ini bukan cerita hantu okesss. tengok trailer cam citer hantu jer. cess... ending tak bole blah time nak explain siapa sebenarnyer Esther nih. cam nak abeskan cepat jer citer neh. adeih...



p/s: apesal menakutkan plak aku tengok poster nih lama2??hampeh tol....

Wednesday, September 2, 2009

People see what they want to see


A company make profit RM 1 million.

"Our company succeed" - employee see like this
"Our company still haven't succeed. RM 10 millions. then we succeed" - boss see like this.huhu...



A man drives a car way over the speed limit
"He is crazy! driving car like dat!" - some people see this
"He must be catching that ambulance. maybe his family inside there. hope everything is fine." - the other people see this



A young girl tested HIV positive
"She must be a whore" - a normal-typical thought of people
"Maybe she received a blood from a HIV positive patient. who knows?" - a very-very rare thought of people. I mean a good 1.



The color personality test shows u have a negative thought
"dat juz a dumb-stupid question i did. i dont believe all da description they gave in dat quiz" - said a person
"wow..maybe i should change after diz. to be a better person i hope" - said another person




so, what do u see through me? (^_^)