Monday, November 30, 2009

Nur Kasih is just a typical Islamic Series?

Sharifah Sofia, Remy Ishak, Tiz Zaqyah Razak, Fizz Fairuz, Ummi Nazeera



well, actually aku tak tengok langsung series nih mula-mula dulu walaupun selalu tengok iklan dia kat TV3. pastu siap beria-ria jawab kuiz "siapakah anda dalam series Nur Kasih?". padahal tak tengok pon. hoho...

sebab ape? well, sebab aku rasa Nur Kasih nih adalah typical series yang dah berlambak kat Malaysia nih. orang jahat-tobat-jadik baik. kalo ada tambahan pon, bercinta then kahwin. abes cerita. cerita genre camnih aku dah berlambak da tengok selama nih sama ada series atau pon movie. then aku assume, ape gunanya tengok cerita yang sama bebanyak kali? kalau ada kelainan pon, setakat tukar muka pelakon dengan pengarah. tuh jer. hoho...

tapi setelah ramai orang mempersoalkan perlekehan aku terhadap series nih(especially pihak2 gadis la kan), aku saje la nak tengok sket2. besh sangat kah Nur Kasih nih seperti yang digembar-gemburkan orang ramai? itu pon sebab ade orang yang kasik aku VCD Nur Kasih nih. kalau nak harap aku tengok kat Catch-Up TV3 tuh, harapan hanya tinggal kenangan jer la. hoho...

well, setelah baru menonton sebijik dua episod. not bad for a Malaysian Series. Teknik Lighting cerita nih memang besh. ada certain part, sengaja di rendahkan white balance nak kasik lebih feel suasana sekeliling. background sound pulak menarik dan lain daripada yang lain. takder lah kalau mood sedey jer, dengar sound efek yang 1 tuh jer kat drama-drama yang selalu tengok kat TV3 nih. Jalan cerita plak actually biasa-biasa jer. macam yang aku cakap, budak jahat last2 jadik baek. pastu kawen. abes cerita. tapi yang buatkan Nur Kasih nih menarik adalah side story dia. banyak info yang diterapkan secara tak sedar dalam series nih.

Contohnya cam dalam awal-awal episod. Jalaluddin Hassan rasa bersalah sebab gunakan cara rotan untuk menghukum anaknya. ada satu lagi scene menarik plak, bila Fizz Fairuz gitaw abah dia yang tak semua cara dan ajaran terdahulu tuh betol dan reliable.... owh, okay. aku bukan nak cerita pasal series nih sangat. aku sendiri pon tengok skip-skip jer nih. kalau nak tau lagi, sila tonton sendiri okay! DVD Nur Kasih pon dah dijual sekarang nih. pergi beli sendiri!

Bad week of Hari Raya

mood raya tak merasa sebab pergi melawat aunty kat Ipoh sakit terok. habis kerja teros gerak time malam raya minggu lepas. sampai Ipoh dah pukul 1 pagi. letih okay! baru ingat nak tido, jiran sebelah kata ular sawa yang dia jadik kan pet, hilang la pulak. adoiyaii... kejadah aper ular sawa dalam sangkar boleh hilang? mood tido aku plak hilang lepas tuh. hampehs...

bangun jer pagi...... tapi tak der la pagi sangat kalau bangun pukul 11.30 tuh kan. (salahkan ular sawa terlepas tuh!). auntie dah masuk hospital dah pon. breast cancer. mandi then pergi hospital. time hari raya nih! mood raya hilang teros. ketupat, lemang, kuih raya jadah semua tak rasa lagi nih sampai ari nih.

raya kedua, doctor cakap dah tak leh tolong paper dah. Time of death: 5 petang raya kedua. mandi, kapankan semua tuh. pukul 8 lebey, nak hantar jenazah pergi melaka since my auntie orang melaka. my uncle naik van jenazah. so, hero of da day, (aku lah! saper lagi), drive kereta beliau ke Melaka.

time nak gerak, mak sedara aku sorang nih buat hal. 3 kereta dan 11 orang. of coz la 2 bijik keta ada 4 orang dan sebijik lagi tuh 3 orang jer kan? diz annoying mak sedara aku nih bole pulak nak duduk 1 kereta sekali dengan anak dier 2 orang. adoih... bergadoh sakan la plak dengan owner kereta bertiga. last2 majuk tak nak pergi melaka. cam celaka okess! orang nak cepat, bole plak gado then majuk tak nak follow. ini punya orang pon ade ke? last2, owner kereta mengalah. kereta aku jadik 5 orang. tahniah! dengan barang yang berlambak, aku orang terakhir sampai melaka. pukul 3 pagi. damn it!

time nak balik KL, selipar aku hilang. thank you orang Melaka!

haaa... takder mood sekarang nih. bangun pagi, aku sorang jer yang kena bekerja hari nih. orang lain da dapat cuti. siot!

Thursday, November 26, 2009

Selamat Hari Raya AidilAdha From me~

The only thing I like about Facebook

In my previous-previous-previous entry, I wrote about 10 things i hate facebook. Actually, I really love facebook. (who doesn't?). haha... My favorite reason of loving facebook is because a lot of artists and celebrities have a facebook account. You guys didn't believed me? check diz out!







Even Dato' Dr. Haron Din has a facebook account! I wondered if he really had time to update his status. hehe...

Wednesday, November 25, 2009

Fakk at the STOP sign


Let's fakk the STOP sign!

Tuesday, November 24, 2009

Roller Coaster Kingdom in Facebook games featuring XiaXue?

my latest addicted games in facebook is Roller Coaster Kingdom by Zynga! this games is so simple. just build a theme park. then, bring customers to your park and earn cash!



This is my theme park. so messy huh?




and the besh thing in this games is, Xiaxue is featured in diz games! haha...

hoho... look same right? haha... maybe the creator of this games like her so much~


Monday, November 23, 2009

Special dedication for those who addicted to play FarmVille at Facebook

for those who really love and already addicted to Farm Ville game at Facebook.
this picture is just for you. enjoy!






thanx paan for diz picture! haha...

Sunday, November 22, 2009

Dukethon at Duta-Ulu Kelang Expressway

bangun pagi2, teros bersiap pergi highway Duke nak pergi tengok dukethon. hoho... since aku pengguna kerap highway nih, nak gak tengok aper yang besh kat event diorang nih. the picture explain everything!





owh, bukan picture amoi tuh yang nak ditunjuk actually.
sila jangan salah anggap (-_-")




Big Apple & Pizza Hut!
tapi harga jualan mahal sket daripada beli kat kedai.
hurm...



Belon udara panas! baru jer dia open table, ramai giler da beratur.
malas nak beratur. tak jadik naik. sob2... :(




Booth Road Safety. aper kejadah pledge mende camnih?





dan yang paling meriah sekali, of course la pameran kereta. dah nak pecah gedegang dah telinga aku dengar semua pasang speaker tak hengat dunia. ciss....

Design 300 sparta.
tak bley blah!





Kancil design Hulk.
pintu terangkat gedabak punya.





winnie the pooh




Disney mickey mouse and minnie mouse




Hello Kitty


hello kitty lagi



ekzos pown nak hello kitty gaks? cun~




nih kartun aper? atashinchi no danshi.
fames gak rupernya kartun kepala besar nih




kereta hijau nih aku tengok mula-mula biasa jer tanpa ada apa-apa yang meragukan.
tapi lepas diperhatikan dengan lebih rapat.
rupa-rupanya.........








Geng Decepticon!!!!
lari~






sebelum blah, sempat la lepak-lepak sambil borak-borak dengan Dato Haris Onn Hussein iaitu Managing Director Konsortium Lebuhraya Utara Timur (KL) Sdn Bhd (Kesturi). peramah dan cambesh. muka putih gila. ada anak lelaki. tapi kecik. sorry gurls! haha...

with Dato Haris Onn Hussein

Saturday, November 21, 2009

A good thing about WTF?! word

WTF = wat the fakk



haha.... dont feel insulted or angry when people said WTF?! becoz its not represented the vulgar word only. hehe...



p/s: and by the way, dont you guys ever buy a lottery using dat number above becoz dat is my dad's motorcycle!

Friday, November 20, 2009

Anugerah Juara Lagu 24

setelah buhsan online. bukak TV3 then tengok Muzik-muzik Live tadi. AJL sekarang nih da makin pelik plak. dah takde kategori. watefan? then bertanding ikut aper plak nanti? hadiah pon lagi simple. kasik kat nombor 1, 2 dengan 3 jer. abes citer. takyah setiap kategori ada pemenang dah. hoho...


Ezlynn, Faizal Ismail dan Cheryl Samad




dan result lagu yang masok ker AJL 24 adalah:



1. Bencinta (artis: Faizal Tahir, komposer: Audi Mok, penulis lirik: Faizal Tahir)

2. Pakai Buang (artis: Stacy, komposer/penulis lirk: Edry)

3. Aurora (artis: Estranged, komposer/penulis lirik: Estranged)

4. Rindu Terhenti (artis: Tomok, komposer: Aubrey Suwito, penulis lirik: Tinta)

5. Situasi (artis: Bunkface, Komposer/penulis lirik: Sam)

6. Dan Sebenarnya (artis: Yuna, komposer/penulis lirik: Yuna, Paan, Efry, Adil)

7. Kau Aku (artis: Aizat, komposer/penulis lirik: Aizat

8. Pergi (artis: Aizat, komposer/penulis lirik: Pete Teo)

9. Aku Skandal (artis: Hujan, komposer/penulis lirik: Noh)

10. Cinta Adam Dan Hawa (artis: Misha Omar, komposer: Azmeer, penulis lirik: Loloq)

11. Tak Mungkin Kerna Sayang (artis: Alyah, komposer: Ajai, penulis lirik: Habsah Hassan)

12. Masih Jelas (artis: Hafiz, komposer: Aidit Alfian, penulis lirik: Ad Samad)

13. Aku Rindu Sayang Kamu (artis: Black, komposer/penulis lirik: Yuzai)

14. Bengang (artis: Akim, komposer: Amir, penulis lirik: Sheikh Qalam)

Thinking of doing a contest for my blog's reader

hurm, we are very close to the end of 2009. suddenly, im thinking of doing a contest for my blog reader. is there anyone who would like to participate?


** erk, dont expect the prize is gonna be grand okay! hehe...

Thursday, November 19, 2009

I'm earning 2000 USD today through Adsense! Come on Nuffnang!

Im already earn more than 2000 USD just for today through my google Adsense account. It's kind of hard to believe my word rite? then i'll show u guyz my account statement. plz get ready to be shocked! tadaaa......






see, i already told u guys la. haha... please don't be jealous at me okay? haha....

u guyz want me to tell u all the secret how i can earned so much money in just a day? haha.... okay2. then i tell u guys la.

just go to http://googleadsensegenerator.com/
then, put the amount u want to earn at the web page. u can also put a million USD! haha... after that, print screen the result and u can show off to all your blogger frenz dat u already earned so much money using google adsense. Just like what im doing to u guys rite now! haha... chill!



thanx to: here

UPSR result. ready kids?

hari nih result upsr diumumkan. sorry. actually aku pown tak tau hari nih akan diumumkan. tapi bler tengok ramai jer blogger laen sumer kecoh gedabak, then aku assume result kuar today. hehe...


so, kepada kanak-kanak ribena form 1 wannabe. amacam result? kepada yang skorer 5A tuh, tahniah yer. sila send emel anda di bahagian comment entries ini untuk claim gula-gula chocolair 2 bijik anda. kepada selain 5A tuh, bersiap sedia lah anda untuk mendengar bebelan ibu anda yang separuh dirasuk tuh. hoho...


result aku dulu braper time UPSR? hoho... kena bagitau ker? haha... yerla2. dulu dapat 4A jer. bila aku jawab camni kat rakan-rakan sedarjah yang laen, mesti semua orang tanya balik. "apa yang B?". then aku akan jawab, "takde B la". pastu sumer orang pelik dan confuse pastu tuduh aku tipu diorang. haha... konfem ar takde B. dah aku dapat C untuk english. haha... gler sux time kecik english dapat C. (sekarang pown still sux gak english. ahaks~). tengok member2 laen yang skor straight A, konfem la dikerumuni ramai termasok awek-awek hot skola time tu. glamer la kan. pastu skolah siap kasik tiket free for all masok mines wonderland plak tuh. ehem2... time tuh mines wonderland sangat meriah siap ada rumah salji lagi tau. mines skarang jadik aper? no komen. haha...


balik rumah, kena marah dengan ibu dan bapa. dah la tak dapat 5A. dapat C plak tuh untuk english. kof kof kof... seminggu berturut-turut perkara itu dihebahkan kepada jiran tetangga dan rakan sekerja ibu bapa. cisss. segan aku. menyesal habis-habisan kenapa la dulu tak study english karangan tuh betol-betol. kalau tak mesti dah dapat 5A. then salahkan pemeriksa kertas jawapan tuh konon-konon dia tak sehat time tanda kertas tuh, sebab tuh dia jawab tanpa belas kasihan. camnih punya orang pon ada ke? haha...


kesimpulannya, sila study dan dapatkan 5A. kalau tak dapat jugak, sila bersedia dengan pelbagai teknik untuk menahan tensen. hoho...

Nice Ass, girl~




Look closely at this photo













Did you notice the *ehem-ehem* of the girl in the background?
nice huh?


If yes,




Then, make an appointment with your eye doctor.
Because it is the shoulder of the girl who is taking a photo!
haiyo.... pervert lorh~


Man look like woman. woman look like men. what the heck?!

pukul 11 pagi. pergi jaya jusco AU2. eh eh eh, bukan merayap time office hour. ambik angin je kat JJ nih sebab penat buat kerja (-_-"). amboih, ambik angin jauh bebenor sampai JJ. then lepak depan Big Apple, ternampak 2 orang gadis berbaju kurung berlawanan arah. berlawanan arah tuh maksudnya bertentangan la makcik oit. bukan berlawan tuh bertumbuk gadoh gedebak gedebuk cam wrestling tuh. paham?! okay2 kembali ke sesi cerita tadi. gadis berdua tuh takde la cun sangat............................... okay, pengakuan jujur. diorang cun jer. just not my taste okay. bila dah bersebelahan, terdengar diorang berborak. tetiba teraser nak muntah hijau makan mi bandung muar malam semalam kat depan rumah aku yang harga dia mahal tuh. sebab apa? sebab diorang berborak "tuh la bang. kita pergi nanti la". tak perasan lagi? dua orang gadis berbaju kurung tuh jantan. teeeeeetttt! tapi naseb aku baek sebab sempat cover muntah. bangla big apple tuh sempat fewit kat diorang. uweeeeekkk!!!!




pukul 10 malam. di petronas AU2 yang berkembar dengan Mc Donald dan Giant tuh.(sempat promot). nak isi minyak. penuh plak. tunggu kat side motor punya pam. ada polis naek motor. agak tinggi. badan pulak agak berisi..................... ber isi apa? berisi la!! abes kau nak isi apa? minyak petrol? gayung cebok jamban? dadah metamorfosistoslokaminos?! adoiyai. berisi tuh agak besar la. aiyooo. tuh pon nak kena explain. penat tuanku beta dijunjung nih. okay2, since polis tuh pakai helmet kat motor tuh. aku pon buat tak tau jerla. abes jer dia isi minyak, dia nak masok singgah petronas beli rokok. cewah, konfiden jer jawab beli rokok. macam tau la plak. hoho... time tuh dia tanggalkan helmet. OMG??!!! berlipstick! gadis rupanya!!!!! adoiyai!!!




p/s: beware of anyone! nampak lelaki tak semestinya lelaki. nampak perempuan tak semestinya awek cun! tapi kalo nampak bangla, ia tetap adalah bangla.

Wednesday, November 18, 2009

Special dedicated for ladies~

still remember in da previous post dat i will post something special for ladies? tadaaa.....



makcik-makcik, akak-akak, nenek-nenek, awek-awek, jom serbu The Curve!
F.O.S buat diskaun sampai 70% tuh!


actually aku dah pergi tengok da tempat nih. PENUH-SESAK WEIH!!!! tensen gler. semua penoh ngan ladies jer. nak snap picture pown tak lepas. cis... even section untuk lelaki pown penuh dengan makcik-makcik yang berebut-rebut. lelaki semua di mana? yeah, tepat sekali. di bahagian luar tempat promotion tersebut. semua malas nak masok campur urusan awek/bini masing2. hampeh tol. tau ar murah. tapi kesian ar sket kat golongan lelaki yang takde awek nak temankan pergi shopping cam aku nih nak shopping gaks. sob2...

Tuesday, November 17, 2009

Dangerous when cooking. run~


cuba teka benda bulat besar gemok tuh ape? eh, bukan tangan aku yang gemok. bukan bukan. dem it! cakap tangan aku gemok. hampeh korang. maksud aku mende aper yang terjojol cam kudis tuh? haa... nak kena cakap macam kudis baru korang nak perasan kan? eh, bukan perasan tuh perasan hensem tapi perasan tuh maksudnya nampak la. adeih, tuh pown nak kena explain sebijik sebijik. manja ar korang nih. (-_-")


bagi sesiapa yang pakar dalam bidang masakan, anda pasti dapat mengenalpasti binatang apakah itu kan? bagi gadis muda metropolitan yang kerja, kerja, kerja dan kerja pastu kasik alasan tak der masa hendak masak last2 sampai sekarang tak de calon suami, then salahkan lelaki nih gay la, tak ensem la, takde honda Jazz la, bukan bekerja sebagai CEO la, dan laen-laen lagi, harapan tipis untuk anda detect apekah itu. YA! itu adalah lebam(lebam ker? macam nanah je aku tengok. euwww) terkena minyak panas. macam mana aku boleh kena minyak panas? ah, korang mesti nak gelakkan aku bajet aku tak reti masak kan? anda semua silap! ni aidi safuan nih. chef terkenal. cuber check nama tuh betol2.

safuan = wan
wan = chef wan
kesimpulan: aidi safuan = chef wan

haaa, itu lah yang i nak cakap daripada tadi tau u allz. actually, i lah chef wan. yang selalu u all tengok dalam tv tuh, dia dubbing suara i jer tau. eeeiiii, nyampah la i. koh koh koh... okay okay. aku bukan chef wan okess. tapi aku tau gak masak. ciss korang, ingat aku nih tau makan je ke? aku siap dapat pangkat specialist lagi dalam certain jenis masakan. amboih, cam doktor la plak ada specialist. tak caye? huh! mesti korang tak cayer aku nih specialist masak air kan? (aidi, air tuh actually bukan dikategorikan sebagai masak la. the correct words is jerang sebenarnya). erkkk...... okay takper aku paham. korang jeles dengan aku. fine korang. fine! haha... eh tapi telur tuh lepas la jugak tau. hoho...


owh, da abes da ngarut. sekarang baru nak cerita camne aku kena ketuat/cagu/scabies/kudis/lebam tuh. hoho... actually time tuh tengah masak telor. ceh, masak telur jer pown. haha... sekali minyak tetiber meletop la plak. time tuh aku tak sempat plak nak tepis minyak tersebut macam yang biasa aku buat time jadik goalkepeer kat chelsea dulu sebelom petr cech. sekali hambek ko. berbirat tangan kena minyak. padan muka kau aidi safuan. haha...


so persoalannya sekarang nih, siapakah yang akan dipertanggungjawabkan dalam kes ini since aku nak claim insurans AIG sok pagi. hoho.... adakah salah aidi safuan sebab beliau retard dan loser dalam masakan? atau salah minyak tersebut sebab meletup tak nak bagitau? mungkin minyak tersebut bole SMS atau YM kat aidi safuan sebelum tuh cakap camnih "weih aidi,aku nak memancut nih. baek ko blah sebelum muka ko kena serpihan aku pastu muka ko memerlukan suntikan botox di kemudian hari nanti". hurm........ baiklah. setelah diperkenankan oleh Speaker dewan undangan negeri. saya dengan ini mengumumkan..........ehem2 politik jangan nak gediks2 masok blog aku okay. hoho... sori gangguan tadi. bahaya politik nih. karang kena ISA plak. ehem2... okay2. back to da topic. hoho... baeklah, aku mengaku la. memang minyak tuh yang salah sebab gedix sangat nak memancut time aku tak pakai shield. per kejadah pakai shield time masak? so, memang salah minyak tu. sekian.



p/s: usah dipertikai dalam komen cakap aku yang salah!

p/s/s: oppsss, post special untuk wanita tuh tunggu sok pagi erk. takde mood tonite.hehe...

Marathon on a highway!

Since siang tadi ramai orang takder dalam ofis aku, then aku pergi la merayap keluar time lunch hour. ehem2.. today lunch hour start pukul 10.30 am until 3 pm. haha.... keji gler. saper suruh takder orang dalam ofis tadi. haha... memang ini lah rutin seharian pelajar praktikal kalo takde orang jaga. haha...


eh eh, tapi aku merayap pown. takder la lepak hang out dengan awek plak. pergi pesta buku kat tempat semalam tuh siap okess! hehe... dan akhirnya beli jugak sebijik novel. seploh hinggit jer pown. harga asal ada la dalam RM 30 lebeyh camtuh.

Title: The Chamber
Author: John Grisham

eh, betol ker tajuk dier the chamber? bukan john grisham erk? eh, ke memang betol aku buat tuh? ahhhhhh.... pape jerla. hoho...


On the way nak balik, terjumpa plak banner tergantung kat bawah flyover.


Dukethon! 22 november which is this coming sunday la kan. first time diorang nak buat orang marathon kat atas highway. tah camner la jadik nyer nanti. hoho... selain marathon, ade gak belon panas percuma kat sesaper yang nak merasa dok atas langit tuh. kat situ gak ada hari keluarga, pameran kereta nasional dan banyak lagi. since aku selalu guna highway Duke nih, mesti la pergi tengok nanti! hehe... jom2~


p/s: pukul 11 karang nak post entries menarik dan khas buat golongan wanita! konfem korang suka! haha

Playing with keywords.So you think you already mastered it?

Sampai jer kat ofis pagi nih, takde staff plak dalam department nih. pelik gak, naper sunyi jer plak nih? selalunya dengan riuh cerita pasal nombor ekor yang naik ari nih. pastu dengan asap rokok yang berkepul-kepulnya. hari nih tetiba sunyi la plak. ker aku ada dalam movie M. Night Shyamalan plak nih? haha.... takper la, abaikan mereka.maybe aku orang pertama sampai agaknya hari nih. (orang pertama la sangat! padahal punch card tadi pon merah gak. -_-" )


Bohsan dan takde idea, aku godek-godek la website google nih. tapi still tak tau nak buat apa. lepas tuh aku teringat, google kan ada yang results search tuh ngan prediction tuh. nak gak tengok berapa ramai yang mencari Aidi Safuan nih. hehe... (berangan mode. jangan jeles).


setelah menaip words aidi safuan,

larh... aper kess audi shop dengan aldi supermarket nyer result lagi banyak? sedey jer. :(
ciss.... kecewa gler bila tengok result aku ada 5390 jer. nampak sangat blog nih tak besh. sob2...
Dah buhsan dan kecewa dan touching dengan google nih, now dah okay dah. sekejap jer sedih. haha.... since aidi-safuan nih register kat nuffnang, actually ada ditunjukkan berapa banyak yang read diz blog dan apa yang diorang carik kat blog aku nih. diz time dengan penuh harapan untuk tau apa yang diorang excited sangat dengan blog nih. (excited konon. cit poodah).


whatttttt!!!! kenapa blog aku nih dicarik oleh orang-orang yang ketagih seks?!! hampeh betol. ingat blog aku nih blog lucah ke? kuang asam... semoga korang terangsang la baca entries ngarut aku selama nih. (kecewa lagi sekali... sob2...).


okay2...tak per, mungkin kebetulan jer tuh(nak sedapkan hati gak). sekarang nih mari kita belajar mengenai keywords yang banyak rakyat malaysia nih carik. nanti kalau anda gunakan keywords ini, pasti blog anda fames jugak. pastu baru ar earning advertisement anda gedabak. pastu jadik kaya. pastu belanja la aidi safuan. nih yang paling penting actually. hihi....


aku start carik dengan alphabet A sampai la Z. yang paling besh adalah huruf V. kenapa? check diz out~
top 10 result searching orang Malaysia. antara yang paling ramai adalah video lucah, video seks melayu, video lucah melayu dan video seks. ciss... nampak sangat la rakyat malaysia nih berfikiran kotor. ish2... victoria secret pown ada gak? nak kata orang malaysia nih pakai barangan victoria secret, tak der la ramai sangat.(usah ditanya camner aku tau ramai tak pakai barangan victoria secret. hoho...). nampak sangat nak tengok victoria secret angels jer. perghh!


okay, abaikan tentang result itu. mungkin kebetulan jer agaknya. hoho... sekarang nih nak carik result tentang ahli keluarga plak. mari bermula dengan abang!

result paling banyak adalah abang sayang. i wondering what the heck is dat? ada sesiapa tahu? haha.... nampak nye abang kita masih suci dan terselamat daripada golongan orang-orang kaki seks nih. bagus2. sekarang bagaimana dengan kakak pulak?

kakak iparku yang gatal? siot jer. padahal ko yang gatal gi search porno nih. kakak mandi plak ada 451000 results. cisss.... kakak ko mandi pown ko nak carik ke? then kak ipar gersang. what the fun? pandai2 la dia carik abang ko. ko sebok nak search pesal?! hampeh!


adesss.... kecewa dengan rakyat malaysia. keji sungguh. hoho.... okay2. last but not least, search pasal nenek plak.

nenek terlampau? wahahahaha.... sah keji orang yang search nih. seronok ke dapat tengok aksi nenek terlampau tersebut? haha... nenek shuffle pown ada? no komen. tahun depan nenek sila masok Britain Got Talent. haha...


kesimpulannya, rakyat malaysia banyak kaki blue. hampeh betol, jahanam internet kalo camnih.

Monday, November 16, 2009

Pesta Buku at Ampang Point. Each book at RM 1!!!

Baru jer balik daripada pergi pesta buku/book fair/book carnival or watever name yang diorang letak tuh kat Ampang Point. tak perasan plak nama sebenar karnival buku nih tadi. hehe... all the book daripada stock lama Popular Bookstore kat tingkat 2 ampang Point tuh. bole tahan gak ar walaupon stock lama, tapi ada banyak gak buku-buku baru yang dijual dengan murah.



Ingat nak carik novel tadi, tapi tak sempat la plak. sampai jer dah pukul 9 malam. tapi kedai-kedai laen sumer dah tutup. aper kess??? hoho... 9.30 malam, da bungkus kedai. memang tak sempat la nak selongkar semua stock. hoho... tunggu esok jerla nak datang balik. since esok last day.




Jalan jalan keliling tuh, ternampak plak banner/bunting kat bawah nih.


terkejut gak ar. nak gak carik mane buku ngan magazine yang dijual rm 1 tuh. kot-kot novel twilight saga dapat harga rm 1, besh gak. hoho...




lepas 10 minit carik, baru la terjumper section RM 1 punya buku. tadaaaa....


murah kan? hoho....

Sunday, November 15, 2009

Strip in public. What's wrong with that?!

This entries contains a naked picture and it is classified at 18SX.
Do close this webpage if you are still under 18 years old.
thank you!



....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....
....






horny kid. huhu...


Friday, November 13, 2009

1.25 Million USD car is half-submerged in the brine just like that.



full story: http://news.yahoo.com/s/ap/20091113/ap_on_fe_st/us_odd_lagoon_bugatti

The best essay in Malaysia

Sorry guys! I can't make it~

Dalam post ini, Aidi-Safuan ingin mengambil kesempatan terhadap wanita kepada sesiapa yang telah beria-ria ajak aku menemani diorang. sorry guyz. i really can't make it. sob2.. :(



kepada yang ajak aku pergi sunway lagoon semalam.

kepada yang ajak aku pergi genting highland ahad nih.

kepada yang ajak aku pergi Bakti Siswa Uniten kat Pekan, Pahang the whole next week.

kepada yang ajak aku pergi menonton wayang(eh, ada ke orang guna lagi ke perkataan menontong panggung wayang tuh?) cerita pisau cukur sabtu nih.



Sorry sangat-sangat! bukan aku tak nak pergi semua tuh. actually aku lah orang yang paling beria gedabak nak pergi semua tuh. hehe... just keadaan kesihatan aku buat masa nih tak berapa baek sangat. amboih, beria-ria cerita macam sakit teramat. padahal demam+selsema beser jerk. harap boleh la dimaafkan aku yang kureng sehat nih kan. tak baik marah-marah kat orang sakit. please-please. sorri erk. hoho...

air cond yang terpakse di maksimumkan suhu nya.
sorry coworkers semua~




again guys, sorry sangat-sangat tau. i'll make it up some other time okay! even aku nak mengunyah makanan ringan pown tak larat nih.

makanan ringan adalah BBQ Chicken.
memang tak bole blah.






tapi camne pown, tapai ini tak mungkin aku lepas kan begitu sahaja. hoho... =)

Thursday, November 12, 2009

Hero to Zero, Zero to Hero

Zero 2 Hero punya cerita

Aliff: Aidi, busy ker? mintak tolong boleh?
Aidi-Safuan: yurp. takde buat apa-apa pon nih. kenapa?
Aliff: kereta aku habis minyak la plak. kat R&R serdang nih. tolong plz~
Aidi-Safuan: alrite bos! takde hal lah! tunggu situ aku rempit selamatkan ko!


Hero 2 Zero punya cerita plak

Aidi-Safuan: Aliff, tolong!
Aliff: eh, naper?
Aidi-Safuan: on da way nak pergi hantar minyak kat kereta ko nih. Hujan lebat la plak. kebasahan aku nih merempit. amek aku plz~
Aliff: erk, kereta aku abes minyak la....

Difference between Berita Harian, Harian Metro and Utusan Malaysia



Do you think that every newspaper have the same scoop on their stories?
Check diz out!


picture from berita harian
source: here


picture from harian metro
source: here



picture from utusan malaysia
source: here



Can you spot the differences?
There's no Barisan Nasional's logo at the umbrella in Utusan malaysia's picture. what's da motif? im not sure.haha...
And Harian Metro is surely bold. becoz they didn't censored that old man's face. haha...