Friday, June 11, 2010

Tudung Mana Yang Korang Pakai Sekarang Ni? Dah Check?

HAHA... Tak sangka entry aku sebelum ni menyebabkan ramai tak puas hati. Siap dituduh GILA TRAFFIC lagi tuh. HAHA... Dah nama pon blogger. Mesti la gila traffic. :P Okay la, bak kata joegrimjoew kat dalam komen entry before this. "Hari jumaat weih!", so, aku nak buat entry yang berilmiah la sket.


Story pasal tudung atau dikenali sebagai hijab dalam english. Actually selain agama islam, agama lain pon turut menyuruh pemakaian tudung ni kat penganut mereka. Antaranya kristian, katholic dan jugak jewish(yahudi). So apa beza tudung antara semua agama nih? Haa.... tengok jerla picture kat bawah ni. Tapi sumber ni tak boleh dipercayai jugak. Nama pon internet, mana boleh percaya sangat!





Source: Google Image




So, jenis tudung mana yang korang pakai sekarang ni?