Friday, April 30, 2010

Iron Man 2. Iron Man akan mati dalam sekuel terbaru?

[Story ini ditaip pada hari khamis, 29/4/2010. so jangan terkeliru okay.]



Sila carik perbezaan yang ada dalam tiket nih selain tajuk movie.


Balik jer daripada kelas, sampai kat rumah. Tepat-tepat hujan lebat. perghh... nasib baik dowh. kot tengah jalan dah start hujan lebat, tak ker perit hidup camtu. dah la merempit, confirm basah kuyup la underwear semua.



Sampai je rumah tiba-tiba teringat pasal Iron Man 2. OMG, hari nih dah keluar weih! Confident je check kat website MBO Cinemas la kan. Paling awal pon pukul 8.30 malam. Since aku sampai rumah setelah seharian belajar dengan gigih pon dah pukul 6 petang. Ambil jerla. Dengan hujan lebatnya, sanggup gak meredah. Iron Man 2 punya pasal la kan. hoho..


Setelah tiba di Galaxy Ampang yang ada MBO Cinemas tuh (ayat tiba-tiba berubah menjadi skema pula. kenapa? usah di tanya tentang itu. aku tengah period nih), terus la order ticket. Then baru sedar la hari nih baru 29/4. Cilaker! Iron Man 2 keluar 30/4 la bodo. kataku kepada diri sendiri. Haha.... tapi sebab camner tah, Selamba kodok jer MBO release awal. gler ker hapa diorang nih. :p



Takder la nak cakap Iron Man 2 nih tak best mana pon, tapi aku tak rasa macam nak tengok lagi sekali la. Biasa-biasa jerla. cerita pasal Tony Stark(Robert Downey Jr.) aka Iron Man yang dah makin famous sebab berjaya megekalkan keamanan kat dunia(POYO). Tapi sebab selalu sangat pakai suit Lelaki Besi tuh menyebabkan darah dalam badan dia tercemar dengan toksik. Lepas tu dengan kemunculan rivals Stark Industries iaitu Justin Hammer(Sam Rockwell) sebagai CEO Hammer Industries. Ivan Vanko(Mickey Rourke) sebagai anak kepada Anton Vanko(Yevgeni Lazarev) yang pernah bekerjasama dengan abah Tony Stark iaitu Howard Stark(John Slattery) satu masa dahulu. Disebabkan Ivan Vanko nih hebat, tapi jahat dalam cerita nih. So dia pon design la suit yang lagi ganas daripada suit Iron Man. So, dengan Toksik dalam badan Tony Stark, melawan pulak dengan Suit Ivan Vanko lagi. Senang cerita, Confirm jerlah Iron Man mati lepas tuh. So, cerita pon tamat. haha... kalau korang percaya, aku pon tak tau la nak kata aper lagi dah. Pergi tengok kat wayang jerla. senang cerita. :p


-------------------------------------------------------------------------------


Since kat picture first sekali tuh ada 2 tiket, maksudnya aku dah tengok 2 movies la, Tak gitu? The Losers nih aku rasa kepada Boyfriend, tak payah la korang nak ajak sekali Girlfriend korang tengok cerita nih. Sungguh tak sesuai untuk para gadis menonton movies nih. =p


Actually aku beli tiket cerita nih sebab aku ingat cerita nih ada sankut paut dengan Games Left 4 Dead 2. tapi sebenarnya takde kaitan langsung. HAHA... malu dowh. muka kat poster jer lebih kurang sama. Cis! aku tertipu. benci arh...

Left 4 Dead 2

The Losers

The losers cerita tentang 1 team US Army yang mempunyai specialty masing-masing dianggotai oleh Clay(Jeffrey Dean Morgan), Jensen(Chris Evans), Rogue(Idris Elba), Pooch(Columbus Short) & Cougar(Oscar Jaenada) dalam 1 misi khas untuk assassinate 1 musuh kat kem di Bolivia. Setelah misi diorang selesai, baru diorang dapat tahu, sebenarnya orang yang beri arahan tu adalah orang jahat yang bernama Max(Jason Patric). Dah jadik camtuh, 5 orang nih pon tak pasal-pasal terpaksa jadi pelarian plak. sedih jer. Then ape lagi, misi balas dendam la! Diorang dapat bantuan oleh Aisha(Zoe Saldana) untuk smuggle diorang kembali ke US. Movie yang penuh dengan taktikal. lagipun, movie nih rated as 18PL tuh! So, ade la sket-sket adegan ehem-ehem tuh kan. Ringan-ringan je pon. :p
haha... jangan fikir lebih-lebih pulak, keji gila otak korang semua nih. haha... so, pergilah menonton wayang. Wayang siapa lagi kalau bukan wayang? Wayang US la. nih bukan cerita melayu pon! adoih...

Monday, April 26, 2010

I won RM 2,000 at Keep Slim Ambassador-Hunt 2009/2010! Lucky!!!

First of all, special thanks to sumijelly for inviting me to Keep Slim Ambassador-Hunt 2009/2010.


I thought Keep Slim Ambassador-Hunt 2009/2010 is just a fashion show or something like that(sumijelly never told me anything about the event. Poor me. Huh!). Actually, the event is all about Keep Slim's consumer to fight among themselves to be the ambassador for Keep Slim (next year perhaps). Read full details HERE. But its not all about the weight loss contest, they also have to catwalk and answer the questions by the judge. Not bad huh?! By the way, this is just the semi final. The Grand Finale will be held on 30 April 2010 at Palace of the Golden Horses. WOW! Now, let the pictures talking!


The Stage. But im wondering why it have Sunsilk background there? :p


The Crowd. Since this was an invitation event only, Not so many people there.


Food is a must! :p

















The Giveaways


The Contestants for Semi Finals


Master of Ceremony


Hanie. We were there to cheer for her


The Judges: Stella Matilda


The Judges: Ruhil Shafinaz


The Judges: Datin Noniswara Baharudin


The Finalist. Congratz!


Left to Right: Aidi-safuan, Sumijelly, Ruhil, Helena, Cik Lily Putih & Bean



Cik Lily Putih with Keep Slim's Promoter


Lunch at KFC. Have you tried KFC Krushers?















Post Party: Karaoke Session. :p


Owh, I almost forgot about the RM 2,000. tadaa~


Not 1, not 2. But all 6 of us got RM 2,000! Totally "sapu bersih" the prize. :p

THANK YOU KEEP SLIM!

Saturday, April 24, 2010

Tulis kat situ parking untuk visitor. Tapi siap ada orang cop lagi. Parking visitor memang camtuh ke?

Lepas Azan subuh pagi tadi, aku pergi la tolong angkut barang sebab cikM nak pindah. Ingatkan aku sorang jerla yang tolong, nasib baik la cikMM pon ada gak.


Since rumah cikM sebelum berpindah adalah jenis apartment, so semua parking kat situ adalah di reserve khas untuk owner rumah. siap dapat mangga lagi sorang satu. Then, ada la jugak beberapa parking khas yang memang disediakan untuk visitor. yerla, takkan time ko nak beraya nanti ko kena parking kat luar plak kan? Jauh tuh nak menapak. kalau tengah sakit perot tuh konfem la akan terburai kat depan lif tuh jugak.


Since nak tolong pindah barang, mesti la kena ada transport pembawa barang kan? So, cikMM pon bawak la kereta beliau jugak. cikMM nih baik. so parking kat tempat visitor. kalau ada orang yang cam keji sket hati dia tuh confirm akan parking dua lapis kat belakang kereta orang lain. (-_-")


Klik la image tuh. kasik nampak sket. Ko kan rabun.

Gambar first adalah gambar papan tanda "visitor parking". gambar kedua setelah di zoom di kertas sebelah kiri tuh. gambar ketiga bila di zoom lagi jauh pada gambar kertas sebelah kiri sekali tuh. well, guna DSLR manual kan. nak zoom, tak payah nak tukar Zoom lens. gerakkan badan kau sehingga merapati gambar tersebut. Manual sungguh kan? :p


still tak nampak lagi apa yang di tulis kat kertas tuh? ala korang nih. manja betol la. terpaksa la aku pasang balik zoom lens aku nih.


Ha... dah nampak dah kan? hehe... siap letak no telefon lagi tuh. jom ramai-ramai misscall. :p


tulis jer parking pelawat. tapi block jugak dengan palang tuh.
siap bermangga lagi. camne la visitor nak parking. haihh....



Last but not least, gambar khas untuk tatapan anda semua. gambar baik nih! Picture hot stuff abang kachak bermandi peluh gitu untuk tatapan gadis-gadis di luar sana. Auwww... Tapi jangan ambik gambar nih pastu tampal dalam bilik pulak erk. nanti kena santau~~~~

Tada... picture aidi-safuan comey berpeluh setelah angkat barang. banyak woo!!

Friday, April 23, 2010

Register Streamyx then received RM 40,000 life insurance policy?

Hari ni dah kali ketiga wakil insurance daripada Chartis (dahulunya dikenali sebagai AIG Insurance) call no telefon aku. Entry nih mungkin akan menyakitkan hati ejen insurance mana-mana company pon, tapi kau tak fikir aku punya sakit hati time kena mende nih!



Panggilan pertama aku kena dulu time tengah Latihan Industri kat TM. Masa aku tengah masuk manhole tuh jugak la diorang nih nak call. aku pon layan kan ajerlah. Mula-mula kenalkan diri. pastu cakap tentang aku sebagai pengguna streamyx, then aku automatic dapat polisi insurance bernilain RM 40k secara PERCUMA. Then diorang mintak nama penuh dan no. ic aku. since aku nih tengah sibuk buat kerja, kasik jerla. pastu diorang mntak pulak no. kad debit maybank aku(no yang ada kat depan kad atm tuh). since pengetahuan am aku pada tahun 2009 mengatakan yang SCAM takkan boleh dilakukan jika tiada password, aku pon bagi jerla no kad debit aku tuh (-_-"). dah selesai pasal aku pulak, diorang tanya pasal parent aku pulak. pastu diorang cakap la kalau parent, kena bayar sket. yang tuh dah konfem la aku reject kan. manusia nih kalau bab percuma suka jer. time kena bayar mula la tak berminat. :p so, aku bagi jerla nama penuh abah aku jer. No. ic aku tak kasik. bukan sebab takot kena bayar, tapi sebab memang aku tak hafal pon no ic abah aku. :p
AIG is now Chartis


Lepas sebulan panggilan tuh berlaku, aku check la maybank2u aku. sekali dah terkurang RM40. pelik gak aku. check kat details, "AIG Insurance" yang ditulisnya. aneh gak. terus call AIG insurance. Perkara utama tentang company insurance, time nak promot insurance tuh, memang sangat laju. tapi time nak berurusan lepas dah join insurance tuh, kalau tak call 4-5 kali memang tak sah la. lepas 4 kali aku call, baru la diorang setuju nak pulangkan balik RM40 aku tuh. bangga la gak time tuh. Bajet da setel la semua masalah time tuh? SALAH!


Lepas 2 minggu, aku pergi atm kat petronas sebab nak keluarkan duit. nak isi minyak motor time tuh. sekali check balance, tinggal RM6! tinggal RM6 weih! tak boleh nak withdraw duit! hampeh! time tuh cuak la kan. apesal lak duit aku tinggal rm6 nih? padahal hari tuh aku ada dalam rm60 lebih la jugak. malam tuh gak check kat maybank2u. rupanya AIG ambil lagi duit aku. haihhh... kali nih pasal apa plak? hari tuh aku da tamatkan dah polisi insurans aku. macam biasa, call AIG kali ke 5 baru dilayan. alasan diorang, nih polisi untuk abah aku plak. "WHAT THE FAKK!!! bila masa lak aku baik sangat nak beli polisi insurans untuk abah aku nih?! aku sendiri pon takde insurans nih, nak kasik kat orang lain plak!". mencarut la aku kat officer yang layan telepon aku time tuh. tapi dalam hati jerla. since officer tuh pompuan. mak cakap, tak baik mencarut kat pompuan cantik. tapi yang sedihnya, kali nih diorang tak pulangkan pulak duit aku tuh. alasan diorang, aku ada setuju nak amek polisi insurans tuh. KEJADAH KAU! tak ingin aku amek insurance guna taktik camnih. lepas tuh aku doa la jugak supaya AIG(dan Manchester United) lingkup. tensen gler time tuh. tau- tau sekarang nih dah tukar nama dah pon. tak tau la plak sebab apa kan. HEHE...

Yang tak boleh belah nya, sebulan lepas tuh, ade ejen lagi call aku. cakap sebijik camtuh. kena la maki hamun aku.(owh, time tuh lelaki. so boleh la maki hamun.) :p Yang terbaru, petang tadi pon call balik. pukul 5.30 petang boleh call aku cerita pasal insurance. cam siot. padahal aku call office korang kol 4.30 pon korang cakap office korang dah tutup. hampeh. tapi hari nih aku baik. so aku layan jerla Miss Lavina yang call aku tadi. macam-macam detail aku bagi kat dia. sekali bila kantoi semua detail aku tuh tipu jer, terus aku off handset aku. WAHAHAHA...


so kepada semua pengguna streamyx sekalian. kalau dapat panggilan camnih, hati-hati la erk. unless korang memang berminat nak ambil insurance nih. polisi mane yang free, aku pon tak tau. korang tolong tanyakan erk. :p

Thursday, April 22, 2010

The Mysterious Case of Letter Box. In the middle of nowhere. So scary~

I found this mysterious letter box near my college. The whole thing about this letter box itself is mysterious. The design, the address and also its location. hurm...

Seems just a normal letter box isn't it? let's see the next pictures~







At the middle of nowhere? Jeng jeng jeng~

Wednesday, April 21, 2010

Final Exam is around the corner. Accident also is around the corner. Kolej Damansara Utama's corner i meant

Wahh... My final exam is just around the corner. damn la. 13 minggu belajar, baru perasan satu benda pon tak paham apa lagi. (-_-") Sekarang baru terkial-kial nak study semua benda. hoho... nih pon nasib baik ada 2 minggu lagi. boleh la cover sket-sket mana yang tak paham tuh.

Hambek kau. 2 meja pon tak muat nak letak buku, notes, past year papers dan lain-lain tuh. haihh....



Jalan-jalan balik rumah pulak, cam biasa la kat Lebuhraya Damansara Puchong pada pukul 6 petang. jem gila tahi kucing! walaupun perempit macam aku nih pon, terpaksa la bawak slow jugak. tak kan lah time mencelah bedah tuh pon ko nak bawak 120 km/j jugak kan? gila ker hapa. nak mampos?!! haha... Ingat kan jem macam biasa. sekali ada accident la pulak.


Zaman pon dah berubah. kalau dulu accident mesti body kemik la, pintu remuk la, belakang kena sondol la, bumper jatuh la. since zaman pon dah berubah, accident pon dah naik taraf dah. accident sekarang nih kalau tak terbakar memang tak sah la. tak payah nak bazir duit pergi tengok evolusi kl drift 2 kat golden screen cinema di one utama dah. depan mata pon dah boleh tengok aksi kereta terbakar live.

Pandangan belakang


Apa la yang kau intai bawah kereta tuh abang oit? ada kucing beranak ke kat bawah tuh?


Pandangan depan pulak. nih je paling dekat aku boleh snap. tuh pon brader bomba tuh dah halau pergi main jauh-jauh dah.


Zoom in! api dah terpadam dah pon. driver dia amoi cantik selamat jer kat tepi jalan tuh. :)




p/s: dah2. nak study pulak. esok presentation final semester project. pressure betol la

Tuesday, April 20, 2010

Vote for Project Alpha season 3!

[edited] Bila aku baca balik perenggan pertama tuh, gila cam berlagak ayat aku tuh. hehe... sorry okay. takde niat nak lupa diri pon. serius nih. percaya la dowh.

HAHA... tajuk yang sungguh kontroversi. tapi seriusly, malas gila dong nak update blog sehari-dua hari-tiga hari nih. Dah la tak reti guna blackberry. dah macam baboon plak aku terkial-kial dengan berry hitam tersebut. Kakak aku pulak dah konfiden jer bajet aku nak jual Nokia 5800 aku tuh. HAHA... aku pon tak sure lagi nih. Nokia tuh aku baru jer install Garmin Mobile XT GPS. Skrin plak besar. touch screen plak tuh. Nih sehari dua pakai Blackberry, cam tak selesa plak. Dah la sampai sekarang tak reti nak tukar tarikh dengan masa. Giler loser. HAHA.... siapa-siapa yang dah tahap legend blackberry tuh, sila perkenalkan diri okay. Banyak aku nak Frequently Asked Question nih.



Macam yang kau orang semua tahu, Project Alpha Season 2 baru jer launch semalam kan? (19 April 2010). Season nih cam best sedikit sebab ada abang angkat kesayangan aku tuh atau dikenali sebagai Azwan Ali. huhu... Dan contest untuk Season 2 nih pon aku tengok cam dah pelik pulak. Siap ada Audition lagi. Godek punya godek. Entah macam mana, aku tertekan submit video audition plak. :p Haha... so, jangan lupa vote video nih pulak okay? Sesiapa yang vote paling banyak kat video nih, aku kasik terus Blackberry Bold 9700 aku nih. Serius nih. :-)
Nih link tempat untuk korang vote video nih: http://projectalphagroup.ruumz.com/Groups/ dekat bawah sekali tuh, klik jerla mana-mana video yang korang nak tengok. pastu vote sekali okay. Sayang korang. Muah-muah. Auwww~~~~







Saturday, April 17, 2010

I won Blackberry Bold 9700 worth RM2k at Gatsby Deodorant Street Fair! Seriously!

Final update about Gatsby Deodorant Street Fair!


Well, i have to say that those who didn't came to this event seriously gonna regret it. Congratulation again to Nuffnang and Gatsby because they already set the new record for The Largest Bloggers Gathering.


Representative from Malaysian Book of Records giving the certificate. (pic taken by rina)


Hey, I'm the 117th person in this new record!


What did i got from this event? hehe... Let the picture talking~

Free T-Shirt!


Playing Mini Games!


Coupon? But for what?


To redeem your prize lorh~


The Prize!


By the way, something happened around 4 o'clock. The pillar they used to hanged the banner for Malaysia Book of record was felled and almost hit the blogger. But luckily no one got injured. :)



The Emcee



Last but not least, the lucky draw! Actually, i think this is the luckiest day of my life lah. why?

The first reason is, Xinxian (Blogger Relations Exceutive) from Nuffnang invited me to be one of the "Live Blogging" at Gatsby Deodorant Street Fair!


Aidi-Safuan and Xinxian



The second reason is, I just realized that i already have buffered earning running in my blog (YEAH!). And i seriously don't know what to do about it (-_-"). i heard that if u get buffered earning, u must blog about the advertisement. is it true guys? help me please~



The third and the final reason is, i just won a Blackberry Bold 9700 worth RM 2k++ at Gatsby Deodorant Street Fair through the lucky draw! Thanks Nuffnang! Thanks Gatsby!

Apa? korang ingat nih kotak kosong je ker? hehe...


Tadaa... my new phone probably? (^_^)



p/s: seriously. I still thinking that all this luck that suddenly happened to me today is just a dream. :)

p/s/s: to rina, sorry sangat sebab aku merampas impian ko yang datang gatsby deodorant street fair nih semata-mata nak dapat blackberry. :p