Sunday, May 30, 2010

Movie Robin Hood = Bohsan! Baca sejarah Malaysia lagi baik! huh!


Title: Robin Hood


Sinopsis: Story tentang Robin Longstride(Russell Crowe) yang berperang bersama-sama dengan King Richard The Lionheart(Danny Huston)  untuk menakluk semula England yang telah dijajah oleh France. Bila King Richard mati dibunuh dalam perang tersebut, Robin menyamar sebagai Robert Loxley(Douglas Hodge) iaitu orang kanan King Richard untuk larikan diri melalui jalan laut ke England. Sampai di England, Prince John(Oscar Isaac) perintah England dengan cara kuku besi.

Review: Kalau korang mengharapkan Robin Hood ni adalah cerita tentang Robin Hood dan rakan-rakannya merompak orang kaya lepas itu bagi makanan kat orang miskin, baik tak yah tengok la cerita ini. Takde pon scene sebegitu dalam movie ni. Movie ini mostly cerita tentang sejarah England dan France jer. So, kalau sejarah Malaysia pon korang tergagap-gagap lagi, tak disarankan la nak tengok cerita nih. Pening kepala jer karang. HAHA...

Thursday, May 27, 2010

Why International Student Get Treatment Better Than Local Student? Even KFC Support Them?!

5% discount for international student. But no discount for local student.
What the Heck?!

Tuesday, May 25, 2010

Makan lagi di Keep Slim? Kali ni dengan Noniswara pulak

Title: Opening Ceremony Keep Slim Bangi
Date: 23 May 2010
Time: 11 AM - 4 PM
Venue: Keep Slim Seksyen 6, Bangi


First of all, usah ditanya apa kaitan aidi-safuan dengan Keep Slim ni. Dah jadi macam promoter la pulak kan asyik story pasal Keep Slim jer. HAHA... (thanx dr. hanie for this invitation) By the way, Raja Azura tak dapat datang sebab ada event lain kat Bandung. Cis bedebah. Penat aku datang jauh-jauh sebab nak jumpa kau. Time ni la kan baru kau nak pergi Bandung. Menci. T___T End up, Datin Noniswara Baharudin jer yang datang.
Okay, malas nak taip panjang-panjang. Mood bercuti selepas final exam sangat besar nih. Porno pon dah lama tak tengok nih. :P So, korang tengok gambar jerla erk. =)


First snap lepas baru sampai. Bunga daripada contractor. Biasa la kan. Politik. Ehem2~



Macam biasa, sampai jer terus cari tempat makanan. aidi-safuan ni sungguh tidak keep slim =P



Body Scrub percuma.
Lepas ni konfem aku jadi putih. Mesti lepas tu ramai nak ngorat lepas ini. Tau dah~



Hannah Montana!!! Keep Slim pon layan benda nih? Tak boleh blah. :P



Sesi potong. Potong apa? Potong riben la! Takkan potong "bawah" tu pulak!
Okay lucah. Sorry! :)



Dan tiba-tiba ada budak enter frame jugak nak potong riben. Sunat karang baru tahu! =p



Okay, semua buat muka bangga dah potong riben. Budak belum sunat pon tidak dikecualikan.






Gambar terakhir. Datin Noniswara beria-ria nak bergambar dengan aidi-safuan. Dia kata aidi-safuan ni kacak bergaya hensem comey dan macam-macam lagi la. Tapi aidi-safuan dah nafikan dah semua tu. So korang semua jangan risau okay? =p

Sunday, May 23, 2010

There is a reason why wrestling is called "Sport Entertainment"


WTF?!!

Friday, May 21, 2010

Gelak Macam Haram kat Caught In The Middle IV Preview

[Preview] Caught In The Middle IV



Sinopsis: Mengisahkan tentang keluarga Hamzah(Zaibo) dan keluarga Chandran(Mano Maniam) yang hidup berjiran di sebuah Kondominium. Chandran, pesara menceritakan masalah tanah runtuh berhampiran kondominium kepada Hamzah yang merupakan pekerja di sektor kerajaan. Game show "Who wants to be a politicians?" akhirnya menjadi penutup teater ini.


Review: Pelbagai gabungan kisah terkini dan sensasi tak kira lah politik, hiburan, berita terkini dan macam-macam lagi di masukkan dalam teater ini. Teater ini diklasifikasi sebagai 18PL sebab banyak unsur-unsur dewasa dalam ini. Unsur dewasa tu macam politik, carut-carut sedikit, pastu kutok-kutok lagi dan macam-macam lagi la. hehe... Kepada sesiapa yang nak tengok(teater ini akan berakhir pada 30 May 2010), kena la update berita terkini kat Malaysia ni sebab banyak lawak tentang keadaan semasa terdapat dalam teater ini. :)








PJ Laugh Fest


Caught In The Middle IV ni sebenarnya adalah salah satu program dalam PJ Laugh Fest ini. Banyak lagi program lain sebenarnya macam "So, you think you can mamak?", "Harith Iskandar & Douglas Lim" dan macam-macam lagi. Bermula dari 30 April hingga 30 May 2010.


Tiket ada 2 tapi yang pergi 1 orang jer. So how? =(



Blogger yang pergi menonton teater Caught In The Middle IV dapat magazine FHM. Aumm!



Barisan pelakon teater Caught In The Middle IV.



Harga Tiket PJ Laugh Fest. Ada diskaun untuk student!





Since ini adalah first time aku pergi ke Jaya One kat Petaling Jaya. So macam biasa la kan. SESAT! =P Padahal senang jer nampak. Tepi jalan jer pon. Huhu... Anyway, Jaya One ni ada specialty yang best sedikit la aku tengok. Paling best kat toilet. Tapi toilet lelaki jerla yang aku boleh tunjuk. Bila masa la pulak aku nak masuk toilet perempuan kan? Ingat aku nih pengkid ke? (-_-")


Tempat nak buang air kecil siap ada landskap. Clear lagi tuh. =P



Cermin siap ada skrin tentang movie terkini. Mula-mula ada satu jer, pastu keluar 4 pulak. Gila canggih la kan. Ingat nak beli satu la letak kat toilet rumah aku. Senang la nanti nak layan cerita 18SX. =P




Read what kenwooi said about me: http://www.kenwooi.com/2010/05/caught-in-the-middle.html

Tuesday, May 18, 2010

Makan! Makan! Dan Makan! Di Keep Slim Ambassador Hunt 2009/2010 Prize Giving Ceremony

Okay. Ini memang bukan entry auto-publish. Selamber la kan time exam week boleh lagi blogging. Padahal pagi tadi punya lah nangis nak jawab soalan. Hampeh betul la. Lain soalan past year paper yang aku study, lain pula yang keluar. Sekarang berserah jerlah result tu nak datang kat rumah aku nanti. -_____-


So, sekarang aku tension. Bila tension terus blogging. Ada kaitan tak? takder? Lantak!!! -_-" Minggu lepas pergi makan kat Majlis Penyerahan Hadiah Keep Slim Ambassador Hunt 2009/2010. Eh eh silap! Bukan pergi makan sebenarnya. Pergi teman Dr. Hanie ambil RM 30,000 dia tu la. Sambil-sambil tu baru makan. Haaa... Ni baru la betul. =p




Baru jer cakap bukan datang sebab makan, tapi gambar makanan yang paling awal.
Magic tak? =P



HQ Keep Slim di Subang.
Sebenarnya selain boleh jalani treatment kat dalam office ni, korang semua pon boleh jalani rawatan kat luar office ni jugak. Try la datang selain awal pagi dan malam. Tengok korang menapak daripada parking korang dalam setengah batu tu datang kat office ni. (-______-)



Pemenang, Cek dan juga orang yang kasi cek tu.
Berani kau tak letak gambar Big Boss. Mau kena tendang cek tuh karang.



Sesi menandatangani penyerahan hadiah.
Nak dapat duit pon kena buat macam-macam. Haihhh....



Dr. Hanie di interview oleh TV3.
First time tengok orang TV3 interview. So, semua yang kat belakang ni dah macam hapa dah memekak.(Aku pon terlibat jugak) Sekali hambik kau kena sound. sob2... :(



Muka bangga sebab orang dalam gambar tu dah tak wujud lagi dah. =)



Dr. Hanie & Maria Tunku Sabri

Maria Tunku Sabri. Tak kenal? Ala, yang kes tak jadi kahwin pastu nak saman RM 5.5 juta tu. Ingat dah? :P Mula-mula tak nak kasik ambik gambar sebab tak make up. (Konon dah make up cam banyak la berubah kan? -_____- ) Okay. Stop mengumpat. Besok ada exam Math.



Yang baju hitam+putih tu pula pemenang tempat ke-4. Tapi datang lambat sikit. (sikit ke 2 jam? sikit jer kan. =P ). Mula-mula pandang cam dynas la pulak. Adoih... Baru ingat nak ngorat. Sekali datang..............



Bawak anak. Okay, kecewa. :(





Beratur ikut barisan cepat! Yang tinggi kiri sekali! Yang rendah kanan sekali!

Sunday, May 16, 2010

Final World Cup 2010? Final Thomas Cup? Final UEFA Champions League?

My Final Exam Timetable!






Okay. Dua hari lagi. Bila nak stop blogwalking dan start study? ENTAH TAK TAHU!!! (-_-")

Saturday, May 15, 2010

The Bounty Hunter? So boring lah!

[Kepada sesiapa yang nak pergi ke Hari Belia Negara 2010 di Putrajaya tuh, good luck la erk! Aku dah cuba pergi dah pagi tadi. tapi tak berjaya. HOHO...]







Sinopsis: Cerita tentang Milo Boyd(Gerard Butler) sebagai Bounty Hunter yang sedang mengejar penjenayah, Nicole Hurley(Jennifer Aniston). Tapi yang menariknya, diorang berdua sebenarnya adalah bekas suami isteri. So, adegan kejar-mengejar macam biasa la kan. Tembak-menembak tu memang dah boleh agak dah. Ending pon mesti dah tau punya, confirm la diorang akan berbaik semula.


Review: Cis! Membazir duit tiket aku. nak kata komedi, takder la komedi sangat pon. biasa-biasa jer cerita ni. Promosi jer yang lebih, cerita biasa-biasa jer. Kalau setakat nak tengok janda hot si Jennifer Aniston tu boleh la kan. =P






P/s: Baru dapat e-mail ni hari rabu lepas. Invitation to Caught in the Middle Part IV. Since aku dapat 2 invitations. So, kepada sesiapa yang nak join. Inform la okay. =)



Wednesday, May 12, 2010

Jangan sesekali mencuba untuk Prank Orang tua! Silap-silap boleh kena tembak woo!




Defense Attorney:
Will you please state your age.


Little Old Lady:
I am 94 years old.


Defense Attorney:
Will you tell us, in your own words, what happened the night of April 1st?


Little Old Lady:
There I was, sitting there in my swing on my front porch on a warm spring evening, when a young man comes creeping up on the porch and sat down beside me.


Defense Attorney:
Did you know him?


Little Old Lady:
No, but he sure was friendly.


Defense Attorney:
What happened after he sat down?


Little Old Lady:
He started to rub my thigh.


Defense Attorney:
Did you stop him?


Little Old Lady:
No, I didn ' t stop him.


Defense Attorney:
Why not?


Little Old Lady:
It felt good. Nobody had done that since my Albert died some 30 years ago.


Defense Attorney:
What happened next?


Little Old Lady:
He began to rub my breasts.


Defense Attorney:
Did you stop him then?


Little Old Lady:
No, I did not stop him.


Defense Attorney:
Why not?


Little Old Lady:
His rubbing made me feel all alive and excited. I haven ' t felt that good in years!


Defense Attorney:
What happened next?


Little Old Lady:
Well, by then, I was feeling so ' spicy ' that I just laid down and told him, ' Take me, young man. Take me now! '


Defense Attorney:
Did he take you?


Little Old Lady:
Hell, no! He just yelled, ' April Fool! ' And that ' s when I shot him, the little bastard !!!

Tuesday, May 11, 2010

What's the different between Queen-We Will Rock You and an Indian "Girl" - We Will Rock You? Indian ROCKS!!

Malaysia umumkan cuti pada Hari Belia Negara?


Hari Belia Negara? Hari apa tu? Tak pernah dengar pon! hehe... Okay la, memang la cuti. Sebab Hari Belia Negara 2010 pun jatuh pada hujung minggu ni iaitu 14-16 May 2010. Mesti anda semua tak tahu kan apa itu Hari Belia Negara 2010? hehe... Hari Belia Negara 2010 merupakan sambutan untuk seluruh belia di Malaysia. Pada tahun ini, sambutan Hari Belia Negara akan disambut di Putrajaya. Nak tahu lebih detail lagi? Jom tengok website ni. http://www.kbs.gov.my/HBN2010_web/index.html


Lokasi Hari Belia Negara 2010.


Banyak aktiviti dan pameran yang di adakan pada Hari Belia 2010 ni. Semuanya dah siap dibahagikan mengikut Cluster masing-masing. So basically, ada 8 cluster yang boleh dikaitkan dengan golongan belia ni.

Cluster Hari Belia Negara 2010



1) Kemajuan & Pengiktirafan Belia
Banyak kemajuan telah dilakukan oleh belia di Malaysia. Belia Malaysia telah memberi sumbangan kepada negara dalam pelbagai aspek sekaligus turut mengharumkan nama Malaysia di pentas dunia. Sehubungan dengan itu, Hari Belia Negara 2010 akan mengiktiraf belia negara sebagai aset negara yang bernilai. Antara aktiviti yang akan dianjurkan adalah: Perhimpunan Belia Negara 2010, Anugerah Belia Negara, Anugerah Remaja Negara dan Konvensyen Belia Kebangsaan.


2) Kreatif & Inovatif
Belia Malaysia telah terbukti penuh dengan ciri-ciri kreatif dan inovatif seiring dengan hasrat negara untuk mencapai Wawasan 2020. Sifat Kreatif & Inovatif yang telah mula diterapkan sejak dari sekolah rendah lagi akhirnya membuahkan hasil dengan menghasilkan modal insan yang berjaya dalam pelbagai aspek. Hari Belia Negara 2010 mengiktiraf belia negara dengan menganjurkan aktiviti seperti Pertunjukan Robofair, Pertandingan Cyber Games dan Kreatif GIGs 1 Belia 1 Malaysia.


3) Expo & Pameran
Setiap kali diadakan expo dan pameran di seluruh negara, golongan yang pastinya akan memeriahkan tempat tersebut sudah tentu adalah golongan belia. Sehubungan dengan itu, pelbagai expo dan pameran akan dibuka di Hari Belia Negara 2010 untuk menarik lebih ramai lagi golongan belia untuk mengunjungi Putrajaya seperti Expo & Pameran Belia, Youth Town serta Pameran & Persembahan Malaysian International Youth Programme.


4) Kerohanian & Kebajikan
Aspek kerohanian & kebajikan sentiasa diterapkan semasa tempoh pendidikan para belia. Melalui kerohanian & kebajikanlah maka sifat toleransi, bertolak-ansur dan bekerjasama dapat dipupuk bagi kalangan belia negara. Oleh itu, penganjuran Majlis Tahlil & Doa Selamat, Khutbah Jumaat & Solat Hajat, Derma Darah serta Al-Kuliyyah yang disiarkan secara langsung sangat bertepatan untuk membuktikan belia negara penuh dengan aspek kerohanian & kebajikan dalam diri belia sekalian.

5) Penyertaan Swasta
Tidak dapat dinafikan tentang pembabitan pihak swasta dalam membangunkan jati diri setiap belia negara untuk lebih berdaya saing antara satu sama lain. Dengan terbabitnya agensi swasta seperti penganjuran Karnival Jom Heboh, Karnival Fun Foto, Miniature Golf & Motorbike Show diharap dapat menarik lebih ramai lagi belia untuk bersama meraikan Hari Belia Negara 2010.


6) Kesukarelaan
Belia Malaysia pada masa kini tidak dinafikan lagi tahap kesukarelaan mereka. Contoh paling mudah adalah peserta Program Latihan Khidmat Negara yang diadakan setiap tahun telah berjaya memupuk sifat kesukarelaan dalam diri setiap belia negara ini. Justeru itu, penganjuran Jambori Pengakap, Perhimpunan Sukarelawan dan PLKN adalah bertepatan sekali dengan Hari Belia Negara 2010.


7) Kesenian
Belia dan kesenian memang tidak dapat dipisahkan. Kewujudan pelbagai kumpulan muzik yang bergerak secara independent pada masa kini membuktikan nilai kesenian yang terdapat dalam belia di negara ini. Adalah sangat bertepatan sekali apabila Hari Belia Negara 2010 akan menganjurkan Persembahan Indie Band, Clash of the Band, Persembahan Nasyid, Pertandingan Exteme Dance dan juga Pertandingan Gendang serta Dikir Barat Piala Presiden MBM.


8) Sukan
Segmen sukan sentiasa dinanti-nantikan oleh semua belia di Malaysia. Selain dapat memupuk badan yang cergas, sukan juga dapat menerapkan nilai bekerjasama dan bersatu padu untuk berjaya. 4 jenis sukan dibahagikan iaitu Sukan Rekreasi, Sukan Massa, Sukan Bermotor dan Sukan Kecergasan. Antara aktiviti sukan yang akan dianjurkan adalah Pertandingan X-Games, Kejohanan Paintball, Perhimpunan Wajadiri, Klinik In-Line Skating, Kejohanan Futsal, Pertandingan Bola Jaring, Auto Show, Goodyear KBS International Drift Challenge, Senam Cergas dan Pertandingan Cheer Leading.




Satu lagi perkara tentang Hari Belia Negara 2010 ni, ada berita baik untuk anda semua yakni Blogger sekalian la. Semperna Hari Belia Negara 2010 pada 14-16 May 2010, Persatuan Information Technology Youth movement (ITYM) sedang mencari 50 buah blog yang mempunyai yang mempunyai ciri-ciri menarik dari segi design, pengisian dan populariti. Program nie dinamakan Creative Youth Blog.



Kelebihan Creative Youth Blog

1)Blog-blog yang terpilih itu nanti akan diberi sijil penghargaan dari Kementerian Belia Dan Sukan.
2) Blog yang terpilih juga akan dipamerkan pada Booth pameran ITYM pada 14-16 May 2010.
3) Selain itu, dapat mempromosikan blog anda semua.
4) 50 Blog yang terpilih akan di compile untuk diserahkan kepada Perdana Menteri, Yang Amat Berhormat, Datuk Seri Najib Tun Razak.


Macam mana Blogger sekalian. Menarik tak?
Apa yang perlu korang lakukan untuk join Creative Youth Blog nie hanya:

1) Tulis sebuah entry mengenai ITYM dan satu harapan anda untuk kerajaan kepada golongan blogger belia.
2) Tampilkan logo ITYM seperti dibawah didalam entry tersebut.

Sunday, May 9, 2010

Watak-watak HOT dan SEXY di Malam Pra Graduan Politeknik Shah Alam

Event Title: Malam Pra Graduan
Date: 7 May 2010
Place: Multi Purpose Hall Politeknik Shah Alam
Theme: Traditional Green+White


Tak tahu la nak cakap best ke tidak, tapi sebab aku dah bayar dan dinner ni pun untuk budak-budak batch aku, then pergi jer la kan? Okay, jom review daripada awal. :)


1) Goodies Bag
Mula-mula aku dipahamkan setiap orang yang datang hanya dapat jam dinding. Lepas tu aku pon macam "WHAT THE F?!". jam dinding? metafora kah itu? demi masa? :p    So, aku pon cepat-cepat la contact certain orang nak mintak sponsor on the spot. Then, korang rasa apa yang aku dapat?










2) Dewan
Tempat pon kat dalam dewan politeknik kan? then nak harap glamorous sangat pun tak boleh la kan. :(   Tapi boleh la sebab budak-budak pon dah beria-ria setup semua barang. Markah kesian la bak kata orang kampung subang jaya

Setting Table dan Hiasan Dewan

3) Makanan
Bayar pon setakat RM 30. so, jangan la berharapan tinggi nak makan western set ke chinese set ke kan? So, aku pon bayangkan jerla makanan yang berharga RM 30 tu macam mana. Dan hasilnya:


Kacang & Ikan Bilis


Nasi Minyak


Banyak lauk aku tak tahu. so tak boleh nak tulis kat sini apekah lauk itu. =p



4) Persembahan
Tak tahu la sama ada nak jimat atau memang dah tak der duit. So, persembahan pon oleh student jugak. Damn bored! dengan siap ada yang nyanyi tak hafal lirik lagi. Gila tak boleh blah.

Menyanyi lagu Alyah - Tak Mungkin Kerna Sayang tapi lupa lirik. ape kes???



Cabutan Bertuah. Nasib baik la aku tak menang. Gila besar barang nak suruh aku bawak balik naik motor. Naya jer eksiden nanti. :p


Anak siapa la nih weih?!



Okay, Komen dan komplen dah tamat. saat yang ditunggu-tunggu dah tiba. jom kita saksikan watak-watak hot dan sexy! auwww!

Si kacak kat tengah-tengah tu belum bersiap-siap lagi. (-_-")



Si Kacak kini dah bersiap-siap. Gila tak ikot tema. padahal tema adalah Tradisional Hijau+Putih. HAHA


Okay, muka ini sangat control comel. HAHA


Si Kacak sedang berucap sebagai wakil student. HAHA... mesti kau orang terkejut kan? Ingat aku nih cikai je ker?

Si Kacak sedang makan. Penuh ciri-ciri professional di situ. (budak sebelah tu gelak. siot jer gelakkan aku. aku salah pegang ke weih?)


Si kacak dan rakan-rakan bersama dengan Head of Department.


Si kacak sedang minum. (time minum pun nak ambil gambar ke? adoih..)

Si kacak dan rakan-rakan sekelas bergambar. Okay, posing tu agak over sedikit. :p